Shining Tears X Wind (TV seriál)

• Japonsko

Shainingu tiâzu kurosu windo

(Japonsko)

Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Japonsko, 2007, 13x24 min

• strougy

Souma a Kureha se náhodou střetnou s Mao, dívkou s kočičíma ušima, co hledá v naší realitě bytost zvanou Zero. Vinou nenadálé nehody jsou přeneseni do jiného světa a donuceni bojovat o své životy se spoustou nepřátelsky naladěných monster, co se na ně vrhnou. A tím celé dobrodružství začíná... Jak já příšerně nenávidim, když se postavy chovají jako naivní pitomci a ono jim to nejen prochází, ale ještě za své naprosto nelogické jednání sklízejí obdiv davů a přízeň dívek. Všechny postavy, co se zde objeví, jsou neustále rozervány vlastními emocemi, takže nikdy nevědí, jak se rozhodnout a tak po většinu času člověk vůbec neví, kdo je proti komu, kdo se s kým má rád a proč se vlastně zase na sebe za doprovodu sentimentální hudby tak dlouze dívají a pronášejí pitomoučké věty o smyslu kamarádství a jak si musí stát stále bok po boku a jiné odporné uslzené žvásty, u nichž si nikdy nejsem jistý, zda takový nesmysl mohli vůbec autoři myslet vážně. Na seriálu je navíc strašně vidět, že se jedná o adaptaci herní předlohy, takže plytký příběh se pojí ruku v ruce s klaickou strukturou počítačové hry, kdy se postavy postupně lepší a v lokacích se objevují podivné příšerky, jejichž anatomická stavba by sítem evoluce nikdy nemohla projít, jelikož by takový tvor vyhynul během velmi krátkého období. Celkově se jedná o zhůvěřilost, s kterou nemá cenu marnit čas.(7.10.2009)