Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to televizní, ale přezevšechno kolem toho je to hodně originální a nápadité a ačkoliv by se to mohlo tvářit jako remake, tak mi je to upřímně jedno, protože originál jsem neviděl, ani román jsem nečetl, takže jsem se opravdu příjemně bavil, i když jsem četl že s původním filmem to příliš společného nemá, no a to je jen a jen dobře. Sice se film občas zbytečně fláká a 180 minut je docela dost, i tak jsem se po celou dobu filmu příjemně bavil. Atmosféru si dokázal vykreslit bravurní a při pohledu na okolí mně běhal mráz po zádech. Chvílemi mi to připomínalo film Stalo se, komu by asi nepřipomínal, ale tady to všecko mělo hlavu a patu a ačkoliv se konec vyřešil během chvilky, bylo to napínavé a hlavně to mělo takovou tu scifi atmosféru, kterou už má málokterý film, a to se mi na tom hodně líbilo. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná miniséria, spracovaním mi pripomínala Záhadu bermudského trojuholníka. Na efektoch občas preráža ich umelosť, ale to je v poriadku, keď nemajú k dispozícii 200 miliónov. Celkom spokojná som aj koľko (že vôbec niečo, hehe ;-) zostalo zachované z knihy a zaujímavé boli aj scenáristické rozšírenia - i keď niektoré naozaj gýčovité zápletky si mohli odpustiť! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na TV film to není kdovíjaký průšvih; s lepším obsazením, lepšími triky, lepším... zkrátka s vyšším rozpočtem a kvalitnějšími lidmi na všech pozicích by to mohl být snad i trhák, ale takhle to jako kulisa k žehlení taky není vyloženě marné. No raději si znovu přečtu Crichtonovu předlohu, než to sledovat podruhé - i časově by čtení mělo být o něco výhodnější. 45% ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Oba dva díly jsou si celkem vyrovnané. Mají spád a na to, že to je TV film i pěkné triky, kterých zas tak málo nebylo. Herci jsou průměrný, ale špatně nebo trapně vyloženě nehrají. Možná na to, že má film 180minut, mohli lépe prokreslit postavy, ale tak dá se to prominout. Mě se Andromeda líbila a dávám ji čtyři hvězdičky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama