Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

demented 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekto ohlasuje film ako remake, keď v konečnom dôsledku má s originálom spoločný nanajvýš názov. Narozdiel od originálu sa tento film točí väčšinu času naozaj okolo maturitného plesu (a to poriadneho...kam sa hrabe naša stužková :) ). Depresiami a nočnými morami zmietaná blondýna vs. učiteľ, ktorý má na ňu priam vražedný zálusk (naozaj nechápem, čo na nej videl) Veď to poznáte, školáci uživajúci si maturitný ples, vedúci hlbokomyselné reči o skončení jedenej etapy života a riešiaci brutálne problémy typu vzťahy na diaľku. Z letargie ich vytrhne učiteľ, ktorý práve ušiel z väzenia a chytá sa tento maturitný ročník decentne preriediť . Niežeby mi vadila absencia krvi, či nejaké dômyslené vraždy, ale keď klišé strieda klišé v tak hojnej miere a navyše bez štipky invencie, či originálneho nápadu, pozom dopozerať film do konca môže byť pre niekho vážnym problémom. Osobne nechápem ako sa takýto tuctový nudný televízny thriller dokázal pretlačiť na plátna kín. Na druhej strane, pretlačili sa tam už aj o mnoho horšie veci ;) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka teenagerů, která ovšem neděsí ani není napínavá. Největší problém je to, že už od začátku víme, kdo je vrah - tudíž není důvod být napnutý a skákat zděšením s každý zavřením zrcadla. Pak přichází naprosto nelogické vyvražďování všech, kdo vrahovi přijdou pod ruku (tedy i naprosto nevinné pokojské) a člověk si říká: Proč? Vrah podřezává hrdla, ale nikde není ani kapka krve. Následně z několik hodin staré mrtvoly začne kapat krev. Nudnější horor jsem už dlouho neviděla. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné! Když pominu/prominu některé "až moc" fakta typu: že se nám zabiják dostane s poldami napěchovaného hotelu, převlečený mezi personál, dále že se dostane až k domu dívce, kde přestříhne kabely elektrřiny, aby se detektiv nedovolal rodině, aby informoval, že zabiják už v hotelu není... Dále, že před domem zabije všechny hlídky kolem, dostane se až do domu, do pokoje dívky, zabije jejího kluka... Bylo toho co bylo nereálně více, ale i přesto velmi slušný Thriller/horor, kterému napětí rozhodně nechybělo a já s mojí holkou jsme si tento film perfektně užili..:-) Dávám 4*, kdybych dal 3, tak bych sám sobě lhal.. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Strašně tuctová a suchá teen vyvražďovačka, která nedokázala zaujmout, ani v té době. Všechny vraždy ve stylu píchnutí nožem a z toho ještě některé mimo kameru, žádné odvážnější scény, v polovině jsem měl pocit, že se spíše divám na romantický, blboučký Thriller. Pokuď, toho máte v Hororovém žánru nakoukáno více než dost, tak pro vás bude tenhle Maturitní ples, stejně jako pro mě, jenom ztráta času. Druhá hvězda za Brittany Snow a Idrise Elbu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Americký tuctový snímek, kde se maturanti chovají jak střeva, policie je absolutně neschopná, vrah si dělá co chce a ve finále se můžete po pádu ze schodů objevit až v rozestavěné části hotelu. Chvilkami to napětí má, ale je typický americký snímek s přiblblým scénářem. Asi to být nemělo, ale chvilkami jsem se i pobavil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama