Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Je spousta věcí, které nejspíš nikdy nepochopím: Hawkingovy knihy, důvody proč má tolik lidí rádo čivavy a v neposlední řadě i to, proč se sakra koukám na takovéhle blbosti pro teenagery... No, opět jsem něčemu dala šanci a opět jsem z toho byla akorát otrávená. Velkou slabinou je nedostatečně charismatický zabiják, jehož jednání je navíc stejně nepochopitelné a místy dost nesmyslné jako chování hlavních postav. Krom obyčejných klišé je zde samozřejmě i nadmíra stipudních "cool" hlášek a herci, kteří sice můžou být považovaní za pohledné, ale s hraním na tom tak slavně nejsou. A vraždy samotné? Samozřejmě většinou mimo záběr... Pár scén není vysloveně špatných a dívání se dá vydržet i do konce, ale žádná sláva to opravdu není. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V rámci žánra je už odbavený halloween, valentín, piatok trinásteho, vianoce... Maturitný večierok si to skrátka pýtal... Bez inovácii, jednoducho plynúci dej... Šinie sa to v pohodovej šedivosti akú mal aj P2 či NEVIDITEĽNÉ ZLO. Prvé mordy sú síce trochu suché a týkajú sa personálu, ale minimálne polovica filmu toho veľa nekazí - obyčajnosť by nevadila, keby sa to vygradovalo... A ono sa to miesto toho zastaví, aby hrdinovia mohli oplakať pár mŕtvol a potom nasleduje nudné finále, ktoré pochováva tento film... Škoda. Téma si pýtala nonstop vraždenie pekne oblečených dievčat, nadržaných mladíkov a sem tam nejakého učiteľa... Nestalo sa... Pozrite si radšej ČIERNE VIANOCE... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Pojďme udělat film, který bude úplně o ničem, vše podstatné se odehraje mimo záběr kamery a v rámci žánru nepřinese pranic nového!“ – „Platí. Myslíš, že to sfoukneme za týden?“ – „Určitě, hlavně musíme do režisérského křesla najít někoho, kdo se postará o nijakou atmosféru a naprosto rutinní lekačky.“ Mě osobně nejvíc děsí, jak něco takového mohlo utržit bezmála šedesát milionů amerických dolarů. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slasher zaujímavý tým, že identitu vraha poznáme od začiatku a ktorý ako maskovanie používa maximálne šiltovku je, oproti originálu kde na prvú vraždu sme museli prečkať dve tretiny filmu, v celku slušným prírastkom do rodiny teenagerských vyvražďovačiek. Napriek nie veľmi sympatickej hrdinke máme možnosť počas celého filmu sledovať celkom schopné počínanie vraha čo rozhodne považujem za plus a preto tomu dávam o stupeň lepšie hodnotenie ako originálu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak po delší době jsem se zase podíval na nějaký horor s úmyslem se alespoň trochu bát, což se chvílemi tomuto filmu i dařilo. Několikrát jsem se skutečně bál, dokonce jsem téměř po celou dobu z filmu nespustil oči, dokázal zkrátka udržet mou pozornost, aniž by jakkoliv nudil. K tomu se navíc odehrával v atraktivním prostředí maturitního plesu, přičemž pro filmy z tohoto prostředí mám od doby, co jsem viděl poprvé film Taková normální holka, dost velkou slabost, jelikož mi přijde, že maturitní plesy a abiturientské večírky v USA mají něco do sebe. Ovšem tenhle film má jednu takovou vadu, a to sice, že je zde až příliš zbytečných mrtvol bez zjevných důvodů (např. já být přítelem holky, po které jde psychicky narušený jedinec, tak bych asi strachy neusnul, a Bobby si zde jen tak schrupne, jako by se nic nedělo), až mi to skoro připadalo, jako by do toho filmu těch vražd chtěli tvůrci nacpat co nejvíce, následkem čehož už mě pak ty vraždy ani příliš nebavily. Ale to je jediná chyba, kterou na tomto filmu vidím, jinak totiž má parádní atmosféru, odehrává se v atraktivním prostředí, je zde několik solidních lekaček, zkrátka taková průměrná vyvražďovačka, která nenadchne, ale ani nenudí a dá se na ní v klidu podívat, aniž by se divák nudil. Navíc jsou zde sympatičtí herci, takže vlastně z mé strany převládá docela spokojenost a filmu uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama