Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som stovky vyvražďovačiek a nerozumiem tvorcom, ktorí sa rozhodli urobiť remake kanadského kúsku s Jamie Lee Curtisovou z roku 1980 a v roku 2008 prísť so smrteľne vážnou tvárou so slasherovými klišé, ktoré boli ledva-ledva postačujúce pred dvadsiatimi rokmi. Nemám chuť, nervy a už ani trpezlivosť privierať oči nad osemdesiatimi štyrmi minútami totálneho klišé. Rovnako tupé a zbytočné, ako iné nedávne prerábky slasherov ČIERNE VIANOCE (2006), SESTERSTVO NEMILOSRDNÝCH (2009), PIATOK 13 (2009) či KRVAVÝ VALENTÍN (2009). Identita vraha je prezradená už v úvodnej scéne. Chvíľku som si myslel, že je to sranda a záverečné odhalenie bude šokujúce. Nebola. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné! Když pominu/prominu některé "až moc" fakta typu: že se nám zabiják dostane s poldami napěchovaného hotelu, převlečený mezi personál, dále že se dostane až k domu dívce, kde přestříhne kabely elektrřiny, aby se detektiv nedovolal rodině, aby informoval, že zabiják už v hotelu není... Dále, že před domem zabije všechny hlídky kolem, dostane se až do domu, do pokoje dívky, zabije jejího kluka... Bylo toho co bylo nereálně více, ale i přesto velmi slušný Thriller/horor, kterému napětí rozhodně nechybělo a já s mojí holkou jsme si tento film perfektně užili..:-) Dávám 4*, kdybych dal 3, tak bych sám sobě lhal.. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

S původním Prom Night z roku 1980 má tenhle údajný remake společný pouze ten maturitní ples. No i tak se zřejmě dá. Dobrý slasher by měl oplývat velkou dávku krvavého nadhledu nebo alespoň přiměřeným napětím, v ideálním případě obojím. Tahle nepovedená fraška nemá ani jedno ani druhé. Veškeré napětí je doslova umláceno způsobem vyprávění, kdy přesně víte co bude následovat. Stejně zábavné jako poker s otevřenými kartami. Po nadhledu není ani stopy, tohle je totiž vážný "sriler" a umírají tu lidé, dokonce i děti. Vrah má charisma pomateného bezdomovce s vizí konce světa, chyběla mu jen cedule s nápisem: "Bůh nás zatratil, tak musím ošukat Donnu" Škoda slov, stačilo možná napsat jen ztráta času. Za prvních deset minut s nádechem téměř skutečného slasheru, jednu ubohoučkou hvězdičku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý učitel je posedlý svou studentkou a dojde to tak daleko, že jí vyvraždí rodinu. Dívka je událostí traumatizována a musí chodit k psychologovi, ale psychopat dostal místo trestu smrti doživotní pobyt v psychiatrické léčebně, z které právě uprchl a nic netušící dívku zastihl na maturitním plese, kde bude postupně likvidovat její spolužáky, až dojde k finálnímu střetu. Kdyby tenhle horor dostal do rukou lepší režisér, než je průměrný televizní řemeslník Nelson McCormick, mohlo se jednat o pěkně krvavou podívanou, která by stála za to, ale v Cormickově provedení se jedná jen o průměrný a nic nového přinášející film, který spíše svými dialogy a řídkým scénářem připomíná lepší epizodu ze seriálu, uměle natahovanou na 90. minut, nikoliv plnohodnotný celovečerák. Nic by se nestalo, kdyby se to celé smrsklo na půl hodiny. Přežít se daly omleté kecy o královnách a králích plesu nebo ujišťování každých pět minut, že ta či ona maturantka vypadá dobře, ale odpustit se nedalo to, že scény vraždění jsou nenápadité až mdlé. Když už film gradoval, tak ve slabém finále hned skončil. Průměrné je zde tedy úplně všechno. Zajímavé prostředí maturitního plesu není nijak dostatečně využito a o nelogickém chování postav nemluvě. Ústřední představitelka Brittany Snow není zrovna ideál krásy a tak čest zachraňoval poměrně zajímavě obsazený maniak Johnathon Schaech, pár dobrých písniček a některé scény, které byly až nechtěně komické, ale víc už z toho tvůrci vymáčknout nedokázali. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Teen slasher ktorý nie je skutočne ničím originálny. No klišé ktoré sa nachádza v každej jeden sekunde, nie je nakrútené zle. Poctivá remeselná práca je presne vhodná na večer s kamarátmi kde sa nemusíte sledovať každú jednu scénka kvôli porozumeniu existenciálnej vnútornej myšlienke a tak ďalej. Ja som sa bavil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama