Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný představitel subžánru teenage-slasher. Formálně je film na dobré úrovni, ale co se týče příběhu a všeho okolo, tak velká bída. Najdeme zde spoustu prvoplánových laciných lekaček typu "Uááárgh, jej to jsi ty, tys mě ale vyděsil... nebo Uááárgh, jejda, skříň!", které diváka - když už nic jiného - alespoň udrží během prvních 60 minut volného tempa při vědomí. Prom Night staví klišé na klišé, z vražd neuvidíme téměř nic, poněvadž se odehrávají výhradně mimo záběr, závěr neodhadne snad jen člověk vyvražďovačkami doposavad neposkvrněný. Tohle prostě není film určený pro hororové fanoušky, nýbrž pro americké náctileté publikum... a je to na něm setsakramentsky vidět. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud vám stejně jako mně hučí v kládě při pohledu na Brittany Snow a Jessicu Stroup, tak máte alespoň dva dost pochybné důvody jít do něčeho tak zbytečného, jakým je tento zástupce jalového subžánru nejzbytečnějšího filmového žánru. Otázkou však zůstává, co dělá Idris Elba v teen vyvražďovačce. V té době už měl slušnou reputaci. Za plus se dá označit i to, že scenáristická křeč byla doprovázena tvůrčí impotencí, takže film má velice příjemnou stopáž. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o remake v pravém slova smyslu. Kromě společného názvu a tématického zasazení, nenajdeme téměř žádné další souvislosti. Horší ale je, že tahle vyvražďovačka dojíždí na absenci zajímavého vraha, což je obyčejnej týpek v kšiltovce, přičemž vraždy samotné jsou většinou offscreen. Škoda, likvidace teenagerů může být pěkná zábava, ne však na maturitním plese s ratingem PG-13. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý učitel je posedlý svou studentkou a dojde to tak daleko, že jí vyvraždí rodinu. Dívka je událostí traumatizována a musí chodit k psychologovi, ale psychopat dostal místo trestu smrti doživotní pobyt v psychiatrické léčebně, z které právě uprchl a nic netušící dívku zastihl na maturitním plese, kde bude postupně likvidovat její spolužáky, až dojde k finálnímu střetu. Kdyby tenhle horor dostal do rukou lepší režisér, než je průměrný televizní řemeslník Nelson McCormick, mohlo se jednat o pěkně krvavou podívanou, která by stála za to, ale v Cormickově provedení se jedná jen o průměrný a nic nového přinášející film, který spíše svými dialogy a řídkým scénářem připomíná lepší epizodu ze seriálu, uměle natahovanou na 90. minut, nikoliv plnohodnotný celovečerák. Nic by se nestalo, kdyby se to celé smrsklo na půl hodiny. Přežít se daly omleté kecy o královnách a králích plesu nebo ujišťování každých pět minut, že ta či ona maturantka vypadá dobře, ale odpustit se nedalo to, že scény vraždění jsou nenápadité až mdlé. Když už film gradoval, tak ve slabém finále hned skončil. Průměrné je zde tedy úplně všechno. Zajímavé prostředí maturitního plesu není nijak dostatečně využito a o nelogickém chování postav nemluvě. Ústřední představitelka Brittany Snow není zrovna ideál krásy a tak čest zachraňoval poměrně zajímavě obsazený maniak Johnathon Schaech, pár dobrých písniček a některé scény, které byly až nechtěně komické, ale víc už z toho tvůrci vymáčknout nedokázali. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak s hororom to má veľmi málo spoločné, lebo všetky krvavé scény sú ponechané len na divákovu predstavivosť, takže prístupnosť od 12 rokov úplne v pohode, tých pár kečupových fľakov ani deti nevydesí. Ľakačky tu sú, ale úplne primitívne a účelové, že bu a nič a bu a stále nič, toto nefunguje. Z psychopata nejde žiadny strach, policajti sú úplní amatéri, postavy sa chovajú typicky hororovo debilne a celé je to riadne pritiahnuté za vlasy, až som začal fandiť psychoušovi, aby tú štetku už konečne zapichol, nech je koniec. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama