Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (614)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie! Baby, máte to v tých hlavičkách dobre popletené. Toto bol výsmech mužskej rozmýšľajúcej časti publika. Smial som sa naozaj úprimne, ale škoda, že na niečom úplne inom, než tvorcovia zmýšľali. Na tom bezbožnom klišé, ktoré striedalo každý kúsok príbehu, scenára a dialógov. Na tých umelých dialógoch a otrepaných hláškach. Jednoducho som rád, že toto nepatrí do môjho filmového jedálnička, s ptretrpel som to len z toho odplaty za to, že som ja predtým nanútil polovičke horror. Z tohto budem mať ale nočné mory takisto. 35%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím dobre rozbehnutú prvú polhodinu, občasný vtipný okamih a geniálny iPhone product placement, tak mi toto plytké, umelé, v povrchnom gýči sa bahniace a stopážovo zdĺhavé NIČ dalo menej, než mi dá dobre spravený trailer k filmu akéhokoľvek žánru. Hraná verzia Winx Clubu pre "dospelé" publikum. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušne spravené vyvrcholenie, ktoré je pridlhé a tým pádom riedke. Kniha rovnako ako seriál stojí na prestrihoch, rozbitom rozprávaní a posedeniach pri káve. Tu sú hrdinky často spolu a konajú spolu, čo odhaľuje plytkosť celého námetu. Film však ide plynule do svojho cieľa a má atmosféru seriálu, len nie je tak šikovne kočírovaný ako samotný seriál... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na seriálu se mi líbilo, že velmi dobře dokázal snoubit snesitelnou reklamu na honosný styl života (což není zrovna moje krevní skupina) s kvalitním tematizováním/řešením partnerských vztahů (to naopak můžu kdykoliv). Filmová verze je vzhledem ke své neopodstatněné velkofilmové stopáži strašlivě dějově řídká a přestože se v ní tvůrci opět zabývají vztahy, převahu má tentokrát ona líbivá povrchnost, která se natvrdo projevuje ve scénách módních přehlídek, nakupování, nezáživného ženského tlachání (týkající se dvou předchozích zmiňovaných věcí) apod. Carriina (čili hlavní) dějová linie je vlastně úplně zbytečná (jenom nezajímavě a neuvěřitelně průhledně opakuje/nastavuje závěrečné epizody seriálu), navíc nechápu, proč si opatřila asistentku, z níž se stala regulérní (opět zcela nepodstatná) vedlejší postava (scénáristé byli vskutku zoufalí ve snaze natáhnout svůj snímek do té absurdní délky), Charlotta kromě střevních potíží je úplně bez starostí a problémy Samanthy a Mirandy, které mají největší potenciál, jsou odbyty příliš přímočaře a jednoznačně, než aby dokázaly emočně pohnout, a proto ani ony nemají šanci tenhle kolos vytáhnout do vod nadprůměru, v nichž se nachází snad všechny řady seriálového předchůdce. Je to opravdu jak několik (čtyři, možná pět) průměrnějších dílů puštěných za sebou – během prvního a druhého vás to ještě jakž takž baví, ale s každým dalším divácký zájem uvadá a ke konci už se sledování téměř rovná letargii… A recenzenty nenáviděnou dvojku si snad raději nechám ujít úplně… BTW Nechápu a nemusím lidi doslova posedlé nakupováním značkových výrobků (ano, nemám rád konzumní styl života). 50 – 60 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • V čase od 1:12:55 do 1:13:10 si můžeme všimnout, že se u Carrie (Sarah Jessica Parker) na položených nohách objevuje jednou časopis, v dalším záběru desky a časopis a poté opět pouze časopis. (Pavlínka9)
  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) v druhé polovině filmu nechá obarvit svoje vlasy na hnědo, jde ve skutečnosti jen o paruku, kterou si herečka velice pochvalovala. (Dixieboy)

Reklama

Reklama