Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 152,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 418,8 mil. (NIRO)
  • Ve scéně focení pro časopis Vogue se objevil skutečný tým Vogue: známý módní fotograf Patrick Demarchelier, kadeřník Serge Normant, vizážistka Gucci Westman, rekvizitářka Mary Howard, editorka Lauren Howell, redaktorka Plum Sykes a šéfredaktor André Leon Talley, který také učil Sarah Jessicu Parker (Carrie Bradshaw), jak autenticky pózovat. (mandlova)
  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) v druhé polovině filmu nechá obarvit svoje vlasy na hnědo, jde ve skutečnosti jen o paruku, kterou si herečka velice pochvalovala. (Dixieboy)
  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) po příjezdu do Mexika oplachuje obličej a sundá si sluneční brýle, vypadá zničeně. Celá tato scéna byla nápadem Sarah Jessicy Parker, která chtěla vypadat co nejhůř, aby divák pochopil bolest a smutek, kterým si Carrie prochází. (Dixieboy)
  • Rozšířená verze filmu obsahuje delší scénu v bytě Carrie (Sarah Jessica Parker), kde si šaty při stěhování zkouší každá z žen, a dále scénu z halloweenského koledování Charlottiny (Kristin Davis) rodiny s Carrie. (Patw)
  • Film byl natočen za 69 dní. (Kulmon)
  • Na otázku, jestli se ještě někdy dočkáme pokračování, odpověděla představitelka Samanthy Kim Cattrall: „Sex ve městě změnil náš pohled na ženy-čtyřicátnice, tak proč by totéž nedokázal i s padesátnicemi?" Pokračování filmu Sex ve městě 2 (2010) vzniklo o dva roky později. (Pumiiix)
  • Jako kostýmy posloužily zbrusu nové modely, které se dosud neobjevily ani na přehlídkových molech. Natáčet se s nimi mohlo jen pod dozorem ochranky. (Reiniš)
  • Hlavní hrdinky se na plátně během filmu převléknou zhruba 300x. (Lobotomas)
  • Zlatý přívěsek LOVE, který se ve filmu objeví, má cenu 6 800 amerických dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama