Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Pineapple Express - Huey Lewis and The News [4:26] ,2. Electric Avenue - Eddy Grant [3:48] ,3. Dr. Greenthumb - Cypress Hill [3:08] ,4. Lost at Birth - Public Enemy [3:33] ,5. Poison - Bel Biv Devoe [4:20] ,6. Wanted Dread and Alive - Peter Tosh [4:22] ,7. Don't Look Around - Mountain [3:44] ,8. Pineapple Chase (A.K.A. The Reprise of the Phoenix) - Graeme Revell [3:03] ,9. Bird's Lament - Moondog/The London Saxophonic [2:02] ,10. Coconut Girl - Brother Nolan [3:36] ,11. Hiilawe - Arthur Lyman [1:09] ,12. Tha Crossroads - Bone Thungs-N-Harmony [3:45] ,13. Pineapple Fight (A.K.A. The Nemesis Proclaimed) - Graeme Revell [3:08] ,14. I Didn't Mean to Hurt You - Spiritualized [5:12] ,15. Woke Up Laughing - Robert Palmer [3:35], ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Marijuana makes shitty movies better. Tahle věta (přímo z Rogenových úst) k Pineapple Express sedí jako zadek na hrnec. Rogenův scénář postrádá pořádné vtipy a kromě tří opravdu zábavných scén (kouření cross-jointu, dialog ve škole, večeře u rodičů) se nezmůže na nic víc než na prvoplánové a ne úplně funkční hláškování z Bro Code(u). Což mi tedy na dvouhodinový film, který chce být především komedií, nestačí. Samotná zápletka se vleče, stopáž je apatowovsky přestřelená (prosil bych o 30 minut kratší sestřih bez zbytečných zhuleneckých tanečků a sáhodlouhých (a nevtipných) tarantino-like dialogů, které vůbec nikam nevedou) a akční scény v Greenově podání jsou možná záměrně nelogické a překvapivě drsné, ale nejenže jsem se u nich nelámal smíchy v pase, ale ani jsem se nepousmál. Což zamrzí. Trailery mě totiž stále baví a překvapuje mě, jak mohl ve filmu úplně zaniknout i tak cool moment, jakým je Rogenův parachute-skok. Slabota a velké zklamání. 5/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak brutalni masakr, jak jsem podle traileru cekal, za coz podle me muze trochu zbytecna delka, kdy je film misty drobet rozvleklej a nevyrazna hudba, ale porad to je paradni komedie, u ktery se sice nebudete furt triskat smichy, na to tu je tech ultra vostrejch scen jenom par, ale stejne jsem se bavil celou dobu a jediny, co me vylozene nastvalo, byla zaverecna scena u snidane. Jinak pribeh nema cenu rozebirat, vetsinu casu tu jde jen o dva super hulice, ktery vetsinu casu jen mluvi a vyhuli toho vic nez hrdinove ze Zahulime, uvidime za oba filmy dohromady a do toho tu je sem tam nejaka akcnejsi scena a ultimatni zaverecna vyrubavacka obriho skladiste marihuany. Ale jako celek to funguje, pohodova atmosfera, sem tam vostra akce, vtipek nebo nejakej originalni napad a ty necely dve hodinky i pres tech par hluchejch mist utecou celkem rychle. A co se tyce Rogena a Franka, Rogen nijak neprekvapil, presne tohle se od nej da cekat, ale nevim, jak prisli zrovna na Franca, kterej podobnou roli snad jeste nehral, ale je tak brutalni, ze zastinuje i Rogena. A taky potesi Bill Hader v uvodni scene testovani marihuany, tam to fakt rozjede. Celkove lepsi 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Navzdory mému očekávání které jsem měl po shlédnutí prvních 10 minut, se to však rozjelo parádně. Akce solidní, vtipy byly dokonalé a smál jsem poměrně často. Když nad tím tak přemýšlím, tak Seth Rogen v jednom rozhovoru zmínil, že tento film byl stvořen pro lidi kteří si u něj dají práska. Říkám si, jestli také film nezkusím v budoucnosti shlédnout správně. Zatím moje druhá nejoblíbenější komedie s touto partou. 82% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo není zhulený, jak by nebyl. Každý, kdo má tohle tetování vytetované na čele nebo o tom aspoň touží, ať dál nečte, protože budu šlapat po jeho chutích. Má tohle cenu? Seth Rogen je opět nesympatický a naopak James Franco je sympatický tolik, že je zhulenou variací na Kena (Barbí nikde:) a to mě napadá, ve filmu o marihuaně a žádná pořádná ženská? Žádné pěkné tělo a prsa? Kam tyhle filmy pro zhulenou mládež směřují? Za chvíli tady budou dokumenty o tom, jak se pěstuje tráva a i zbytky toho zajímavého někdo spláchne do záchoda). Zpět k hercům. Rogen je pro mě synonymem divně mluvícího nesympatického američana, co tráví obědy a večeře v McDonaldovi (stydím se, že jsem tam někdy šel...) a James Franco si vydělal ve Spidermanovi tolik peněz, že se asi moc snažit nemusí. V celém filmu jsou asi 3 vtipy, které za něco stojí a zbytek je o ničem. Tak proč se dívat? Možná proto, aby jste věděli, co z vás tráva udělá, že vás kulky nezabijí, že statek uprostřed pole může být tajná vojenská základna a že se nikdy nemá chodit pozdě na večeři s rodinou vaší mladé přítelkyně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Saul (James Franco) utíká v lese a narazí do stromu, si James Franco způsobil zranění, které si vyžádalo tři stehy. (Dr Lizal)
  • Do role Angie Andersonové byla původně obsazena Olivia Thirlby, ale po úvodních zkouškách ji nahradila Amber Heard. (Dr Lizal)
  • Slůvko "fuck" zazní ve filmu 180x. (hippyman)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama