Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rogenovu partu jsem dřív moc nemusel, ovšem nyní s absencí čistokrevných komedií v kinech jim začínám postupně přicházet na kloub. Navíc fakt hodně žeru Jamese Franca a hodněkrát jsem zasmál, takže budu pokračovat v restech..Snad se jenom vrátí v plné síle..7/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Otázka je jestli výsledné dílo někomu připadá zábavné, spočívá téměř výhradně v tom, jaké substance a v jakém množství jste předtím požili. Jak potom kritizovat film o huličích, pokud sami nejste zhulení? Existuje vůbec nějaká možnost střízlivého hodnocení, aby tato střízlivost byla adekvátní kvalitě filmu, který si rozhodně na střízlivosti nezakládá? Tvůrci tu vymodelují mnoho naprosto ulítlých postav, ale pak vlastně žádné z nich nedají větší prostor. Jistě, vyprávění, které napodobuje stav huličovy mysli, je vlastně unikátní experiment. Obávám se ale, že nejde příliš o koncept, ale spíš důsledek toho, že se snímek vymknul kontrole. Střídají se tu momenty z bláznivých komedií a také momenty z typických nezávislých konverzačních snímků, což jsou dvě nepříliš slučitelné poetiky s odlišným tempem. A když pak v závěru nastoupí akční finále, vypadá to, že tvůrci prostě chtěli do jednoho filmu narvat všechno, co mají rádi. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Pineapple Express - Huey Lewis and The News [4:26] ,2. Electric Avenue - Eddy Grant [3:48] ,3. Dr. Greenthumb - Cypress Hill [3:08] ,4. Lost at Birth - Public Enemy [3:33] ,5. Poison - Bel Biv Devoe [4:20] ,6. Wanted Dread and Alive - Peter Tosh [4:22] ,7. Don't Look Around - Mountain [3:44] ,8. Pineapple Chase (A.K.A. The Reprise of the Phoenix) - Graeme Revell [3:03] ,9. Bird's Lament - Moondog/The London Saxophonic [2:02] ,10. Coconut Girl - Brother Nolan [3:36] ,11. Hiilawe - Arthur Lyman [1:09] ,12. Tha Crossroads - Bone Thungs-N-Harmony [3:45] ,13. Pineapple Fight (A.K.A. The Nemesis Proclaimed) - Graeme Revell [3:08] ,14. I Didn't Mean to Hurt You - Spiritualized [5:12] ,15. Woke Up Laughing - Robert Palmer [3:35], ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitní podívaná kterou jsem si sehnal jen a díky tomu že za tím mají prsty stejní tvůrci co dělaly Your highness. Která se mi dost líbila.Green je podle mě skvělý režisér a humor nějak extrémně nepřehání, navíc se nebojí. Osobně jsem filmu nějak mox extra nevěřil už jen kvůli tomu že nemám rád nějak moc komedie o feťácích. Nakonec jsem byl ale mile překvapen, ústřední dvojice byla rozhodně zábavná Franco potěšil a Rogen nezklamal. Humor je poměrně kvalitní a dost primitivní, dost se mi líbilo že ve filmu je i dost akce takže i to napětí se našlo. Jediný co mi trochu vadilo byla přemršťená délka, ale i tak jsem se dost bavil. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

O něco slabší rogenovka než Superbad nebo Zack a Miri točí porno, ale stále se to drží na vlně mírné nadprůměrnosti. Seth Rogen spolu s Jamesem Frankem táhnou film znatelně nahoru a některé scény jsou dost vtipné. Ovšem neměl jsem takové záchvaty smíchu jako u zmíněných dvou předešlích komedií. Pineapple Express je zřejmě určený zhulenému publiku, střízlivý člověk se tolik bavit nebude. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Červená tekutina na čelním skle policejního auta, které řídí Saul, byla v traileru ztmavená, aby nedocházelo k domněnkám, že jde o krev. (Karlos80)
  • Ve filmu je scéna, ve které ústřední dvojice kouří cross joint. Ten pro film "uválel" sám Seth Rogen. (IZFNP)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama