Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální ujetý guláš. Zhulení magoři už tu byli mockrát, ale nikdy nebyli sympatičtí ani vtipní. Rogen a Franco ovšem bez problémů zvládají bavit a zvraty očividně napsali huliči. Plejáda neuvěřitelných charakterů, boží honička s nohou v okně a řádně krvavé finále, které ve vší té trávě připomíná Vietnam. Chybí tomu jen konzistentnější dávkování, jinak paráda. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie Trailer válí a z filmu pak oči pálí. Samozřejmě, že jsem se po nabušených upoutávkách se skvělým hudebním hávem ukrutně těšil, scény mi připadaly vtipný a hustý. Proboha, ale já jsem se za celej film skoro vůbec nezasmál! Kurva, nezasmál!! Seth Rogen i James Franco zahráli bez debat parádně, ale z té přehršle dialogů, podivně ulítlých scén, stopáže a přepísklého finále mi šla hlava kolem, jako po šluku z monstrózního crossjointa. Párkrát (odhaduju čtyři až pětkrát) jsem se lehce pousmál. Skoro všechny zábavné scény jsou obsaženy v traileru a když se potom vyskytnou ve filmu, jaksi je zazdívají zhulené cihly a beton. Ne, takhle si komedii roku nepředstavuju a souhlasím tak s Rentonem. Zklamání. p.s.: tajně jsem doufal, že zazní aspoň kousek perfektní Paper Plane, ale bohužel. 27 miliónů dolarů(rozpočet)/101 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/23,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příjemná a oddychová podívaná na dlouhý zimní večer, ale upřímně jsem čekal trochu více humoru. Ne, že by Pineapple Express nebyl vybaven notnou dávkou vtipných hlášek a scén, film se ale zmítá jen lehce nad průměrem a to mám i přes neaktivní užívání, kladný vztah k THC. Zápletku ani není třeba více rozvádět, stačí pouze zmínit, že Dale Denton (Seth Rogen), který je svědkem vraždy, se snaží spolu s kamarádem - Saul Silver (James Franco) utéct před vyhlazovači, které na (ne)známého svědka poslal drogový dealer, jemuž měl doručit předvolání k soudu. Většinu času jsou "high" a tak u nich zavládá buď paranoia, panika nebo hysterie, ale zároveň se snaží zjistit, kdo jim jde po krku a k tomu si ještě připočtěte asijský drogový gang. Celý film se tedy odehrává v duchu jednoho dlouhého útěku před nájemnými zabijáky, až se dostane do fáze menší výměny názorů střelných zbraní mezi všemi zúčastněnými. Připomíná mi to lehce Harolda a Kumara, ale zde se ovšem hraje na trochu vážnější notu, ta je ale až zbytečně dlouhá, působí utahaně a snímek tak nakonec ztrácí na kvalitě. (5/10) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka: Má Pineapple Express na komedii Zack and Miri Make a Porno? Nemá, protože jak Rogen, tak Apatow nejsou zdaleka tak dobří scénáristé jako Kevin Smith a ztrácejí se jak v příběhu, tak v dialozích. Nehomogenita a konfrontace vícero žánrových a stylistických zdrojů po vzoru čtvrtého Indyho (ten rovněž střídal sytý technicolor s monochromatickým kulisovitým hororem), nebyla, obávám se, záměrnou snahou vtělit zhulenecký stav mysli do struktury filmu, ale pouhou neschopností tvůrců, kteří si natáčení náležitě užívali, a o to méně pamatovali na diváky. A beztak oproti huličským pionýrům a prvním oficiálním ganja inženýrům, dvojici Cheech Marin a Tommy Chong (z jejichž sbírky doporučuji Up in Smoje a Cheech & Chong's Next Movie), je Seth Rogen jenom takovým soft-porn-vampire-disco-rock hašišákem. Nicméně rámec filmu s americkou armádou testující drogy není výmyslem, ale dle osvětové publikace Sny vědomí, CIA, LSD a revolta 60. let regulérním faktem. Abych uvedl věci na pravou míru, ten film je prvotřídní a místy opravdu vtipný, jen nedrží moc pokupě a potřeboval by minimálně o půl hodiny zkrátit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rogenovu partu jsem dřív moc nemusel, ovšem nyní s absencí čistokrevných komedií v kinech jim začínám postupně přicházet na kloub. Navíc fakt hodně žeru Jamese Franca a hodněkrát jsem zasmál, takže budu pokračovat v restech..Snad se jenom vrátí v plné síle..7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Dale Denton (Seth Rogen) nosí ve filmu hodinky Casio F91W, a Saul Silver (James Franco) má na zápěstí Tag Heuer Monaco Replica. (Roland Sands)
  • Film byl v některých kinech uveden jako "Easy Job". (hippyman)
  • Judd Apatow pro noviny USA Today prozradil, že si James Franco četl během přestávek Homérův starověký epos "Ilias". (Dr Lizal)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama