Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Recenze (526)

POMO 

všechny recenze uživatele

"You just got killed by a Daewoo Lanos, motherfucker!" - jediná hláška, ktorá ma nahlas rozosmiala. Na apatowskú produkciu prekvapivo nevtipná záležitosť. A nie preto, že by som nechápal huličský humor, ani preto, že by Rogenovi a Francovi nesvedčali v ústach jointy a McBrideovi v rukách brokovnica; ale preto, lebo tento scenár je do slova a do písmena jeden kŕčovitý pôrod. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi důsledná adaptace zhuleneckých paranoií, o dvou cápcích, co se propálili do akčního béčka. Dokonce snad až příliš důsledná, pročež ji leckdo (zvlášť publikum nezasažené poetikou zeleného listu) snadno odsoudí na základě těch "nudných" a "bezpointových" slovních výměn. 70% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to vypadá, že Rogen při psaní scénáře sjížděl Tarantina dvakrát denně (dialogy, restauračka a násilí k tomu svádí). Je to přepálené, dlouhé a málokdo, pokud není na drogách, ustojí ty nečekané žánrové piruety ve druhé polovině. Nakonec z toho pro příští generace vyniknou pouze jednotlivosti, ovšem ty jsou bezpochyby geniální (instruktážní video, cross joint, rozhovor na gauči). Čínský ohňostroj v závěru už je hodně silný kafe. Sedm kytek z deseti a pro příště to chce vnímavějšího hlavouna ze studia jako dozor. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příjemná a oddychová podívaná na dlouhý zimní večer, ale upřímně jsem čekal trochu více humoru. Ne, že by Pineapple Express nebyl vybaven notnou dávkou vtipných hlášek a scén, film se ale zmítá jen lehce nad průměrem a to mám i přes neaktivní užívání, kladný vztah k THC. Zápletku ani není třeba více rozvádět, stačí pouze zmínit, že Dale Denton (Seth Rogen), který je svědkem vraždy, se snaží spolu s kamarádem - Saul Silver (James Franco) utéct před vyhlazovači, které na (ne)známého svědka poslal drogový dealer, jemuž měl doručit předvolání k soudu. Většinu času jsou "high" a tak u nich zavládá buď paranoia, panika nebo hysterie, ale zároveň se snaží zjistit, kdo jim jde po krku a k tomu si ještě připočtěte asijský drogový gang. Celý film se tedy odehrává v duchu jednoho dlouhého útěku před nájemnými zabijáky, až se dostane do fáze menší výměny názorů střelných zbraní mezi všemi zúčastněnými. Připomíná mi to lehce Harolda a Kumara, ale zde se ovšem hraje na trochu vážnější notu, ta je ale až zbytečně dlouhá, působí utahaně a snímek tak nakonec ztrácí na kvalitě. (5/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Keď budeš žiť ako hajzel, v ďalšom živote z teba budú análne korálky." "Možno chcem byť análnymi korálkami. Záleží na tom, kto ich bude vlastniť." "Ja." Neuveriteľný film. Asi ako keby Zahulíme, uvidíme napísal Shane Black a zrežíroval ho Tony Scott. Výborne napísané postavy (úplne všetky, vrátane babičky), maximálne si užívajúci herci, nahláškované dialógy a výdatné porcie prekvapivo dobre natočenej a krvavej akcie. Jedinou výhradou je prestrelená stopáž a občas sa situácie "tak mimo a tak absurdne naťahované, až sú vtipné" naťahujú tak dlho, že zase vtipné prestanú byť. Inak ale pecka, kompaktnejšie a takmer vtipnejšie ako Tropická búrka. A to som v živote nevyfajčil ani jediný joint. Nepochopím, ako môže mať nudný výplach Superbad tu na čsfd vyššie hodnotenie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen to měl vymyšlené dobře, ale film samotný nepřináší víc než trailery. Je to zhlulené dobrodružství se všemi proprietami, které navíc v závěru zakotví ve vodách akčních pecek, které se odváží i citovat. Na jednu stranu je strašně fajn, že ten koncept totální absurdity na relativně reálném ději funguje, na straně druhé je fakt, že výraznější zásah ze strany střihače by tomu neuškodil. Zvláště ranní snídaně na konci je na pěst. Každopádně Rogen s Francem jsou od teď na dlouho mezi huliči absolutně top. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zhulenej jsem nikdy nebyl, takže to nedokážu posoudit. Ale jako člověk odolnej vůči těmahle jedům s čistým svědomím dokážu říct, že zběsilejší kravinu jsem snad v životě neviděl. Ale ono to nejspíš bude schválně. Dokážu si představit, jak na to koukaj zhulený davy a vůbec ten film nestíhaj a pak o tom mluvěj jako o naprostý pecce. Ten film jsem totiž měl problém stíhat i já, protože když na scénu dorazil věčně sjetej Seth Rogen, kterej samejma nervama mele pátý přes devátý, prostě se ho nedalo stihnout vnímat. On je magor, ale mám ho rád jako herce. Možná někomu přijde nesympatickej ale já ho mám jako herce rád. Tady si dobře zařádil a je pravda, že pár scén mě fakt bavila, ale jinak mi to vyznělo jako strašná zhovadilost, kde důležitou roli hraje hulení a já na tý vlně prostě nebyl a tak jsem se tolik asi nebavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $87,341,380Tržby Celosvetovo $101,624,843Tržby za predaj DVD v USA $44,677,718 //počet predaných kusov 2,652,787║ Zábavný úlet. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo není zhulený, jak by nebyl. Každý, kdo má tohle tetování vytetované na čele nebo o tom aspoň touží, ať dál nečte, protože budu šlapat po jeho chutích. Má tohle cenu? Seth Rogen je opět nesympatický a naopak James Franco je sympatický tolik, že je zhulenou variací na Kena (Barbí nikde:) a to mě napadá, ve filmu o marihuaně a žádná pořádná ženská? Žádné pěkné tělo a prsa? Kam tyhle filmy pro zhulenou mládež směřují? Za chvíli tady budou dokumenty o tom, jak se pěstuje tráva a i zbytky toho zajímavého někdo spláchne do záchoda). Zpět k hercům. Rogen je pro mě synonymem divně mluvícího nesympatického američana, co tráví obědy a večeře v McDonaldovi (stydím se, že jsem tam někdy šel...) a James Franco si vydělal ve Spidermanovi tolik peněz, že se asi moc snažit nemusí. V celém filmu jsou asi 3 vtipy, které za něco stojí a zbytek je o ničem. Tak proč se dívat? Možná proto, aby jste věděli, co z vás tráva udělá, že vás kulky nezabijí, že statek uprostřed pole může být tajná vojenská základna a že se nikdy nemá chodit pozdě na večeři s rodinou vaší mladé přítelkyně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg .. Marihujána udělala shitovej film. __ Judd Apatow udělal s Ananasovou srajdou asi největší svůj tvůrčí přešlap. Kam dal soudnost a důraz pro reálnost příběhu? Scénář dvojice Rogen & Goldberg (Superbad) je tradičně ukecaný, jenže tentokrát se jim jaksi vytratil humor a vtipných postřehu aby divák pohledal. Jistě, par dialogů/scén zaujme, ale hlasitý smích by nevyvolaly ani u zhuleného týpka. Průser je ovšem realizace. Jelikož bylo asi cítit, že pořádná komedie z toho nebude, rozjíždí se po úvodu složitě žánrově zařaditelná taškařice, která je sice absolutně nevážná, ale taky absolutně nezábavná. Kdyby tvůrci pojali materiál jako seriózní kriminální drama s jistým nadhledem, udělali by lépe. Takhle zde máme délkou stopáže přepálené cosi, kde se potulují překupníci drog, nekalý fízl, gang asiatů, dva zhulenci a pojí to hromada nesmysleného zabíjení. Vše působí uměle, křečovitě, zmary v žánrech nepočítaje. Mimózní akční finále už jen dovršuje smutné fiasko, které degraduje i průměrný úvod. ___ Komedií roku není Pineapple Express ani náhodou. To už radši realistické ch(la)vástání v Superbad (pokud jde o tvůrce) nebo Tropic Thunder (pokud jde o podařené komedie roku 2008). A teď prosím vysmahněte. _ 40%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Aplikoval jsem během sledování s kamarády dvě Plzně, a přestože mi první půlka přesto přišla utahaná a plná dlouhých a nikam nevedoucích dialogů (aneb Kopačky hadr), závěrečná půlhodinka je nářez, který výsledný dojem značně zlepšuje. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečné obsazení, pár chlámacích scén, výborná úvodní půlhodina a po zbytek filmu tu a tam zvednuté koutky. Ovšem co je filmu platný nadhled a trefné dobírání si klišé z buddy akčních snímků, když to dojíždí na nepochopitelnou délku stopáže. Prostě klasický projekt z Apatowovy produkční stáje. Vystříhat dvacet minut, tak by to výsledku nijak neprospělo. Na zlepšení dojmu by to chtělo těch minut vyšmikat na podlahu střižny ještě minimálně jednou tolik. V čele s celým akčním finišem, který je jak z jiného filmu. Což by nevadilo za předpokladu, že by šlo o dobrý film. To však není tenhle případ. A navíc je to n-a-t-a-h-o-v-a-n-é tak, až to sesazuje z trůnu i Návrat krále s jeho x konci. Trio Rogen, Franco a Robinson nemá prostě šanci Pineapple Express utáhnout ať se snaží sebevíc. Marijánkový opar nezastře vše. A tady nepomůže ani vyhulení "ježíškovského" jointa před projekcí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spolu s Up in smoke asi nejvýstižnější huličský film. Historické entrée s Jamesem Remarem nemá chybu. Nejvíc mě ale rozesmála ta přestřelka na konci. Násilí snad nikdy nebylo tak zábavné. Když James Franco dává policajtce regulérní rány pěstí do držky, tak jsem se smál upřímně a nahlas. A finální pokec v kavárně s hláškama typu "Zabil jsem asi 6 lidí." taky asi nikde jinde neuvidíte. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka: Má Pineapple Express na komedii Zack and Miri Make a Porno? Nemá, protože jak Rogen, tak Apatow nejsou zdaleka tak dobří scénáristé jako Kevin Smith a ztrácejí se jak v příběhu, tak v dialozích. Nehomogenita a konfrontace vícero žánrových a stylistických zdrojů po vzoru čtvrtého Indyho (ten rovněž střídal sytý technicolor s monochromatickým kulisovitým hororem), nebyla, obávám se, záměrnou snahou vtělit zhulenecký stav mysli do struktury filmu, ale pouhou neschopností tvůrců, kteří si natáčení náležitě užívali, a o to méně pamatovali na diváky. A beztak oproti huličským pionýrům a prvním oficiálním ganja inženýrům, dvojici Cheech Marin a Tommy Chong (z jejichž sbírky doporučuji Up in Smoje a Cheech & Chong's Next Movie), je Seth Rogen jenom takovým soft-porn-vampire-disco-rock hašišákem. Nicméně rámec filmu s americkou armádou testující drogy není výmyslem, ale dle osvětové publikace Sny vědomí, CIA, LSD a revolta 60. let regulérním faktem. Abych uvedl věci na pravou míru, ten film je prvotřídní a místy opravdu vtipný, jen nedrží moc pokupě a potřeboval by minimálně o půl hodiny zkrátit. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je nejen vynikající herec, ale taky umí psát vynikající scénáře. SUPERBAD se mi líbílo ale o něco více. Jen tak dál Sethe. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Pineapple Express - Huey Lewis and The News [4:26] ,2. Electric Avenue - Eddy Grant [3:48] ,3. Dr. Greenthumb - Cypress Hill [3:08] ,4. Lost at Birth - Public Enemy [3:33] ,5. Poison - Bel Biv Devoe [4:20] ,6. Wanted Dread and Alive - Peter Tosh [4:22] ,7. Don't Look Around - Mountain [3:44] ,8. Pineapple Chase (A.K.A. The Reprise of the Phoenix) - Graeme Revell [3:03] ,9. Bird's Lament - Moondog/The London Saxophonic [2:02] ,10. Coconut Girl - Brother Nolan [3:36] ,11. Hiilawe - Arthur Lyman [1:09] ,12. Tha Crossroads - Bone Thungs-N-Harmony [3:45] ,13. Pineapple Fight (A.K.A. The Nemesis Proclaimed) - Graeme Revell [3:08] ,14. I Didn't Mean to Hurt You - Spiritualized [5:12] ,15. Woke Up Laughing - Robert Palmer [3:35], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak brutalni masakr, jak jsem podle traileru cekal, za coz podle me muze trochu zbytecna delka, kdy je film misty drobet rozvleklej a nevyrazna hudba, ale porad to je paradni komedie, u ktery se sice nebudete furt triskat smichy, na to tu je tech ultra vostrejch scen jenom par, ale stejne jsem se bavil celou dobu a jediny, co me vylozene nastvalo, byla zaverecna scena u snidane. Jinak pribeh nema cenu rozebirat, vetsinu casu tu jde jen o dva super hulice, ktery vetsinu casu jen mluvi a vyhuli toho vic nez hrdinove ze Zahulime, uvidime za oba filmy dohromady a do toho tu je sem tam nejaka akcnejsi scena a ultimatni zaverecna vyrubavacka obriho skladiste marihuany. Ale jako celek to funguje, pohodova atmosfera, sem tam vostra akce, vtipek nebo nejakej originalni napad a ty necely dve hodinky i pres tech par hluchejch mist utecou celkem rychle. A co se tyce Rogena a Franka, Rogen nijak neprekvapil, presne tohle se od nej da cekat, ale nevim, jak prisli zrovna na Franca, kterej podobnou roli snad jeste nehral, ale je tak brutalni, ze zastinuje i Rogena. A taky potesi Bill Hader v uvodni scene testovani marihuany, tam to fakt rozjede. Celkove lepsi 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle si zcela jasně vyžaduje nutnost být pod vlivem v průběhu sledování. (Bohužel je to o 20 minut delší než by mělo). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie Trailer válí a z filmu pak oči pálí. Samozřejmě, že jsem se po nabušených upoutávkách se skvělým hudebním hávem ukrutně těšil, scény mi připadaly vtipný a hustý. Proboha, ale já jsem se za celej film skoro vůbec nezasmál! Kurva, nezasmál!! Seth Rogen i James Franco zahráli bez debat parádně, ale z té přehršle dialogů, podivně ulítlých scén, stopáže a přepísklého finále mi šla hlava kolem, jako po šluku z monstrózního crossjointa. Párkrát (odhaduju čtyři až pětkrát) jsem se lehce pousmál. Skoro všechny zábavné scény jsou obsaženy v traileru a když se potom vyskytnou ve filmu, jaksi je zazdívají zhulené cihly a beton. Ne, takhle si komedii roku nepředstavuju a souhlasím tak s Rentonem. Zklamání. p.s.: tajně jsem doufal, že zazní aspoň kousek perfektní Paper Plane, ale bohužel. 27 miliónů dolarů(rozpočet)/101 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/23,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama