Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

666teen 

všechny recenze uživatele

Dale a Saul jsou celý film vypálený do elipsy. Taky je tam nějakej mrtvej někdo v takovym baráku prosklenym. Jo, policajtka co jí solí ten borec z toho baráku. Prosklenýho. Ale umře. Ta policajtka. Spousta mrtvejch niponů je tam taky v tý pěstírně. Hlavně, že neublížili tý babičce v tom děcáku gangsteři. Red je tam. Taky vypálenej, ale neprůstřelnej a má mrňavý Daewoo, průstřelný. Docela dost se tam hulí. V tom movie. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak moc se člověk dozví o svému smyslu pro humor z ostatních komentářů. Pineapple Express je pro mě nákladní vlak utržený ze řetězu a bez funkčních brzd. Nejsem žádným milovníkem THC a veškeré téhle subkultury "huličů", ale bůh je mi svědkem, že jsem se u téhle komedie několikrát seskládal smíchy z křesla na zem. Seth Rogen jako mašinfíra ďábelského expresu topí tím nejlepším koksem z dílny páně Apatowa. Situační komika střídá tu konverzační a bránice přestává stačit. Obzvláště kreace Setha Rogena jsou mnohem spolehlivější než dýlerák plný trávy. Zamrzí snad jen to přepálené finále, ale taky přece nebudu vyčítat zhuleným kamarádkám, že melou páté přes deváté. Komedie roku a tvůrčí skupina "Apatow boys" opět válí, a to jsem v hloubi duše přízemním sucharem... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem jízda, sice žádná originální, ale za to totálně zábavná. Dvojička Seth Rogen a James Franco je naprosto perfektní a to i když Franca nemám moc rád, tak tady je neskutečně srandovní a v podstatě v celým průběhu filmu je nustále čemu se smát. Do příběhu je samozřejmě taky zakomponovaná tu a tam nějaká ta akčnější scéna, jak jinak než opět hodně vtipně podaná a na závěr giga vyrubávačka zlých v baráku s marihuanovou plantáží a já nějak nevim proč bych tomu neměl dávat 5*. Bavil jsem se víc než skvěle. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg .. Marihujána udělala shitovej film. __ Judd Apatow udělal s Ananasovou srajdou asi největší svůj tvůrčí přešlap. Kam dal soudnost a důraz pro reálnost příběhu? Scénář dvojice Rogen & Goldberg (Superbad) je tradičně ukecaný, jenže tentokrát se jim jaksi vytratil humor a vtipných postřehu aby divák pohledal. Jistě, par dialogů/scén zaujme, ale hlasitý smích by nevyvolaly ani u zhuleného týpka. Průser je ovšem realizace. Jelikož bylo asi cítit, že pořádná komedie z toho nebude, rozjíždí se po úvodu složitě žánrově zařaditelná taškařice, která je sice absolutně nevážná, ale taky absolutně nezábavná. Kdyby tvůrci pojali materiál jako seriózní kriminální drama s jistým nadhledem, udělali by lépe. Takhle zde máme délkou stopáže přepálené cosi, kde se potulují překupníci drog, nekalý fízl, gang asiatů, dva zhulenci a pojí to hromada nesmysleného zabíjení. Vše působí uměle, křečovitě, zmary v žánrech nepočítaje. Mimózní akční finále už jen dovršuje smutné fiasko, které degraduje i průměrný úvod. ___ Komedií roku není Pineapple Express ani náhodou. To už radši realistické ch(la)vástání v Superbad (pokud jde o tvůrce) nebo Tropic Thunder (pokud jde o podařené komedie roku 2008). A teď prosím vysmahněte. _ 40%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou slátaninu o přitroublých huličích a ono to byla docela sranda, hlavně ten konec byl parádní, ten mě začal bavit. Stejně se film mohl ještě víc zkrátit, aby děj víc odsýpal i toho mluveního tam mohlo být míň. Mě tady hlavně vadilo to, že ten kdo mluvil ještě nedořekl větu a další do toho začal mluvit a jak je ten náš blbej dabing, tak to moc splývalo do sebe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Když si strážnice prohlíží informace o Daleovi (Seth Rogen), je na displeji vidět datum narození 14. 4. 1982. Seth Rogen se ve skutečnosti narodil 15. 4. 1982 (BART!)
  • V podzemí, kde má Ted (Gary Cole) svou výrobnu marihuany, se natáčela i úvodní černobílá scéna. (Dr Lizal)
  • Herečka Perezová přesvědčila režiséra Greena, aby vystříhal většinu dialogů, v nichž vystupuje její postava, aby ji tak udělal zajímavější. (hippyman)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama