Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Marze 

všechny recenze uživatele

Otázka je jestli výsledné dílo někomu připadá zábavné, spočívá téměř výhradně v tom, jaké substance a v jakém množství jste předtím požili. Jak potom kritizovat film o huličích, pokud sami nejste zhulení? Existuje vůbec nějaká možnost střízlivého hodnocení, aby tato střízlivost byla adekvátní kvalitě filmu, který si rozhodně na střízlivosti nezakládá? Tvůrci tu vymodelují mnoho naprosto ulítlých postav, ale pak vlastně žádné z nich nedají větší prostor. Jistě, vyprávění, které napodobuje stav huličovy mysli, je vlastně unikátní experiment. Obávám se ale, že nejde příliš o koncept, ale spíš důsledek toho, že se snímek vymknul kontrole. Střídají se tu momenty z bláznivých komedií a také momenty z typických nezávislých konverzačních snímků, což jsou dvě nepříliš slučitelné poetiky s odlišným tempem. A když pak v závěru nastoupí akční finále, vypadá to, že tvůrci prostě chtěli do jednoho filmu narvat všechno, co mají rádi. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg .. Marihujána udělala shitovej film. __ Judd Apatow udělal s Ananasovou srajdou asi největší svůj tvůrčí přešlap. Kam dal soudnost a důraz pro reálnost příběhu? Scénář dvojice Rogen & Goldberg (Superbad) je tradičně ukecaný, jenže tentokrát se jim jaksi vytratil humor a vtipných postřehu aby divák pohledal. Jistě, par dialogů/scén zaujme, ale hlasitý smích by nevyvolaly ani u zhuleného týpka. Průser je ovšem realizace. Jelikož bylo asi cítit, že pořádná komedie z toho nebude, rozjíždí se po úvodu složitě žánrově zařaditelná taškařice, která je sice absolutně nevážná, ale taky absolutně nezábavná. Kdyby tvůrci pojali materiál jako seriózní kriminální drama s jistým nadhledem, udělali by lépe. Takhle zde máme délkou stopáže přepálené cosi, kde se potulují překupníci drog, nekalý fízl, gang asiatů, dva zhulenci a pojí to hromada nesmysleného zabíjení. Vše působí uměle, křečovitě, zmary v žánrech nepočítaje. Mimózní akční finále už jen dovršuje smutné fiasko, které degraduje i průměrný úvod. ___ Komedií roku není Pineapple Express ani náhodou. To už radši realistické ch(la)vástání v Superbad (pokud jde o tvůrce) nebo Tropic Thunder (pokud jde o podařené komedie roku 2008). A teď prosím vysmahněte. _ 40%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Pineapple Express - Huey Lewis and The News [4:26] ,2. Electric Avenue - Eddy Grant [3:48] ,3. Dr. Greenthumb - Cypress Hill [3:08] ,4. Lost at Birth - Public Enemy [3:33] ,5. Poison - Bel Biv Devoe [4:20] ,6. Wanted Dread and Alive - Peter Tosh [4:22] ,7. Don't Look Around - Mountain [3:44] ,8. Pineapple Chase (A.K.A. The Reprise of the Phoenix) - Graeme Revell [3:03] ,9. Bird's Lament - Moondog/The London Saxophonic [2:02] ,10. Coconut Girl - Brother Nolan [3:36] ,11. Hiilawe - Arthur Lyman [1:09] ,12. Tha Crossroads - Bone Thungs-N-Harmony [3:45] ,13. Pineapple Fight (A.K.A. The Nemesis Proclaimed) - Graeme Revell [3:08] ,14. I Didn't Mean to Hurt You - Spiritualized [5:12] ,15. Woke Up Laughing - Robert Palmer [3:35], ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Z komedie, od které jsem nic nečekal a jejíž název mě vyloženě odrazoval, jelikož k trávě nemám žádný vztah a k životu ji nepotřebuji, dokonce jsem v životě nevzal do pusy jointa, se vyklubala docela příjemná podívaná s několika hodně dobrýma hláškama a mnoha velmi vipnými scénkami, u nichž jsem se neváhal smát dost hlasitě. Zkrátka dokonalá kombinace několika žánrů, jimž bezesporu nejvíce vévodí komedie, kterou stálo za to vidět a u které jsem se hodně dobře bavil. Takže jednoznačně se jedná o příjemné překvapení, kdy jsem nic nečekal a dostal jsem ohromnou porci zábavy, skoro jsem asi nepostřehnul, jak rychle ten čas s tímhle filmem utekl. Co se týče hereckých výkonů, tak Setha Rogena jsem dosud neměl nějak moc v lásce, ale zde mi vůbec nevadil, Jamese Franca jsem s těma dlouhýma vlasama vůbec nepoznal a hodně mě překvapilo, když jsem viděl jeho jméno v závěrečných titulcích, ty vlasy mě opravdu hodně zmátly, ale podal perfektní výkon, to musím uznat. A nakonec velice zajímavá role Dannyho McBridea, s nímž jsem měl tu čest zatím jen v komediálním seriálu Nahoru a dolů, kde ztvárňuje hlavní roli bývalého profesionálního baseballisty, tady tedy vypadal trochu jinak po vzhledové stránce, ale rozhodně zahrál perfektně, komediální role mu hodně jdou a tenhle herec u mě s každou další rolí stoupá v ceně. Takže když to shrnu, tak tahle komedie hodně pobavila a je takovým hodně milým překvapením, proto neváhám hodnotit nadprůměrně, uděluji sympatické čtyři hvězdy. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka: Má Pineapple Express na komedii Zack and Miri Make a Porno? Nemá, protože jak Rogen, tak Apatow nejsou zdaleka tak dobří scénáristé jako Kevin Smith a ztrácejí se jak v příběhu, tak v dialozích. Nehomogenita a konfrontace vícero žánrových a stylistických zdrojů po vzoru čtvrtého Indyho (ten rovněž střídal sytý technicolor s monochromatickým kulisovitým hororem), nebyla, obávám se, záměrnou snahou vtělit zhulenecký stav mysli do struktury filmu, ale pouhou neschopností tvůrců, kteří si natáčení náležitě užívali, a o to méně pamatovali na diváky. A beztak oproti huličským pionýrům a prvním oficiálním ganja inženýrům, dvojici Cheech Marin a Tommy Chong (z jejichž sbírky doporučuji Up in Smoje a Cheech & Chong's Next Movie), je Seth Rogen jenom takovým soft-porn-vampire-disco-rock hašišákem. Nicméně rámec filmu s americkou armádou testující drogy není výmyslem, ale dle osvětové publikace Sny vědomí, CIA, LSD a revolta 60. let regulérním faktem. Abych uvedl věci na pravou míru, ten film je prvotřídní a místy opravdu vtipný, jen nedrží moc pokupě a potřeboval by minimálně o půl hodiny zkrátit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Červená tekutina na čelním skle policejního auta, které řídí Saul, byla v traileru ztmavená, aby nedocházelo k domněnkám, že jde o krev. (Karlos80)
  • Jedná se o první film s tématikou marihuany, který celosvětově vydělal přes 100 milionů amerických dolarů. (BART!)
  • Replika "Voní jako boží vagína", kterou použil Saul Silver (James Franco), nebyla původně ve scénáři. Pronesl ji Seth Rogen v improvizaci. James Franco mu poté řekl, že to není vtipné, a sám repliku použil hned v následujícím záběru. (BART!)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama