Reklama

Reklama

Atmosféra šedesátých let, okamžiky svobodného nadechnutí, nadějí i absurdních setkání, to vše se během několika hodin změní sovětskou okupací Československa... V horkém létě šedesátých let se mladý Tomáš (I. Lupták) chystá na studentskou brigádu do Anglie a celá jeho rodina (V. Preiss, P. Tomicová a N. Divíšková) nemá jinou starost než vypravit potomka na cestu. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš tráví s kamarády a svou přítelkyní Táňou (M. Štípková) bujarou noc před odjezdem, Tánin mladší bratr poprvé odjel se svým kamarádem na klukovský výlet. Přichází ale ráno 21. srpna a předpokládané plány dostávají dějinným zásahem jinou podobu. Tomáš spěchá na nádraží, vlaky však nejedou. Kluci objeví na chatě ruského zběha a všude se střílí. Lidské vztahy se náhle komplikují a lidé stojí před nelehkými rozhodnutími. Toho srpnového rána se radikálně proměnily osudy tisíců lidí a vystaveni tragické oběti jednoho z chlapců proměňují se i hodnoty ústředních hrdinů Tomáše a Táni… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ne, myslím, že to není až takový průšvih, jak naznačuje řada negativních komentářů tady všude okolo. Ale je fakt, že kdo očekává od tohohle filmu další Pelíšky, nebo Rebely, nebo vlastně cokoliv jiného na téma "68" (vy víte, že nemyslím Jágra), tak může být zklamán. Já jsem v posledních letech neměl moc příležitostí sledovat aktuální (a často i neaktuální) filmové dění, takže možná je můj pohled trochu zkreslený tím, že teď aspoň "po kapkách" doháním své manko a tudíž jsem k některým filmům shovívavější. Ale to je fuk - já prostě zklamaný nebyl, byť chyb a chybiček by se v tomto filmu jistě pár (a možná i o pár více) našlo. Kdybych to měl vyjádřit procenty, dám těmhle Jahodám asi tak 55,6372 %. ;-) ()

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Větší blbost jsem už dlouho nedokoukal do konce. Zpracování a herci mi přišli asi jako z nějakého podprůměrného televizního seriálu, scénář hrůza, opakující se písnička v každym druhym záběru taky ne zrovna ideální.. Ale hlavně ty postavy a jejich jednání, no některé scénky jsem absolutně nepochopil. Jenom jsem rád, že jsem na tom nebyl v kině, jak jsem původně plánoval..! ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že Jahody nejsou tak špatné, jak "jsme" jim tady naložili... Ten film je jiný, než na jaké jsme si zvykli... Jsme kovaní Rebely, Lety pod psa a Pelíšky, potřebujeme k tématu (někteří) plno laskavé srandy... Ale znovu musím zmínit, že osobně znám několik velmi rozumných, příjemných lidí, kteří tu dobu pamatují a když viděli prvně Pelíšky, zahanbeni a rozzlobeni odcházeli z kina. Nelíbilo se jim, že tu hrůzu, kterou prožili, může někdo jakkoli zlehčovat. A samozřejmě Hřebejk s Jarchovským nic nezlehčovali, film udělali dobře, jen prostě první dopad na diváka byl spíše komediální. A bohužel u řady diváků přetrval dosud. Kolikrát zírám nad tím, že gró věci absolutně nepochopili a viděli to už 20x... Zajímá je kapr ve vaně a vůbec jim nedochází, co se vlastně stalo. Že ten film byl zrovna o tom. To je smutné. Nám se lesknou v očích slzy, jiný se plácá do kolen... Čili na IQ části národa (obou národů) by se mělo trochu zapracovat a obávám se, že filmy na to nestačí. Jahody jsou jiné, mně se líbily. Možná si je zrovna dneska pustím a třeba se na ně někdo mrknete znovu taky a pak si povíme. ;) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak bohužel všechno špatně. od příšernýho scénáře, přes křečovité neherecké projevy, místy naprosto nelogické situace, až po tu děsnou klusovu odrhovačku... po hodině jsem obracel střídavě oči v sloup a na hodinky, vlastně jedinou záchranou pozornosti v tomhle naprosto zbytečném počinu jsou preiss a tomicová, jinak je to celý taknějak vobrácený naruby... půlku vystříhat, půlku vyměnit a možná by z toho vznikl film. 30% ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Srovnám-li to s běžnou nedělní produkcí České televize, tak tento film, který se dokonce objevil v kinech, je bohužel velmi podprůměrný. Nevěrohodné postavy, nevěrohodné zdlouhavé dialogy, amatérské "kulisy", typický film, u kterého člověk musí dělat ještě něco jiného, aby se zabavil. Nemá smysl si cokoliv nalhávat, tohle se nepovedlo. Jediným kladem je výkon Viktora Preisse. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V průběhu celého filmu popíjejí postavy pivo z lahví, které se však vyrábějí a prodávají až dnes. Dříve bylo pivo v lahvích, které měly jiný tvar s kratším hrdlem a delším tělem. (Pepy)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama