Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (846)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Doby ledové je sice o trošku lepší než dvojka, přesto se opět nejedná o žádný zázrak, o srovnávání s poměrně zábavnou jedničkou nemůže být ani řeč. Většinou nám jsou servírovány recyklované vtípky, které prostě už moc nerozesmějí, příběh už opravdu ani nestojí za řeč a ty chvíle ve film, kdy se hraje na vážnou notu, jsou zatraceně otravné. Dalším velkým problémem je až zbytečně velké množství postav,přičemž žádná z nich mě nedokázala zaujmout a vůbec by se mnou nehnulo, kdyby už po deseti minutách všichna ta zvířátka pochcípala, vlastně bych byl za to i rád, aspoň bych se nemusel obávat toho, že nám tvůrci za pár let nabídnou další díl...aby se penízky jen hrnuly (a věřím tomu, že čtvrtý díl na sebe nenechá dlouho čekat). Dokonce ani ta veverka - hlavní tahoun celé série - už nedokáže pořádně pobavit, čímž se dokázalo, že tato postava vyčerpala svůj potenciál už v těch několika krátkých skečích, celý film by rozhodně neutáhla. Tvůrci jednoduše všechny své dobré nápady vyplácali na první díl a teď už se nás jen sprostě snaží nakrmit dvakrát přežvýkaným blafem. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi, chodte se zahrabat. Ice Age vám právě sebrala titul nejakčnější animované podívané, jaká kdy vznikla. nejvíc akční, nejvíc přerostlých ještěrů a nejvíc barviček. tolik nebylo ani ve Star Wars 3. Jediné co tomuto dobremu guláši chybí je vtip. A toho povedenho tam opravdu mohlo být trochu víc. Přesto potěšily nové postavy Buck, ta hnusná veverčice, a to roztomilé mamutátko...a taky roztomilí tyranosauříci..No dost zdrobnělin, pro děti opravdu jak terminator 2 pro dospělé a dospívající. Už se nedivím proč to tolik vydělává. V některých momentech sem měl na rozumu: Vždyt to je lepší než jednička, další momenty to vrátily do normálu. Takže Ice Age 1 nej., Ice Age 3 tesne za ní a až daleko za nimi nudný druhý díl PS: A opravdu Scratch je tahoun tehle serie.... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dostal chuť zpětně okomentovat dobu ledovou. Ale shrnu to zde, u třetího dílu. Dle mého moc hezký animák, který se každým dílem nepatrně zlepšuje. Třetí díl se mi líbil o chlup víc než ten druhý, a ten druhý pro změnu se mi líbil o chloupek víc než ten první. Už se těším na další díl, třeba dojde i na plný počet hvězdiček. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama