Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu, chtěl jsem na vlastní oči (uši) poznat, jak to s tou Dobou ledovou je. Jestli je lepší než dvojka, nebo nastejno... nebo úplně jinak. Tak to nejprv pořádně "rozpitvám". Třetí díl je každopádně zábavnější a vtipnější než dvojka (avšak humor ve filmu není tak tupý a trapný jako v Madagaskaru - je inteligentní), záživnější a plynulejší, plný neotřelých náladů a úžasně vykreslených charakterů. Přibyly nám tu dvě...respektive tři nové postavy: vtipná a arogatní postava "asičáka" Bucka, která je skvěle nadabovaná - a co věta, to perla. Druhou postavou (jak mnoho z vás ví) je Scratova "vyvolená" Scratte, která působí dojmem zámožné a drahé vábičky, jež se dokáže proměnit v ďábelskou veverčici a nastolit si svá pravidla :) A třetí postavou... je dítě, ale neřeknu koho :D Takže to shrnu - nové postavy se zkrátka vyvedly. Z těch původních postav tu dostává velký prostor Sid, který srší nápady a vtipem, což je velmi dobře, jelikož se tak nemusí diváci těšit jenom na Scrata, který celý předchozí film jenom zachraňoval zábavu. Navíc tvůrci dokázali trochu zredukovat ty dvě otravné vačice, co mě v Oblevě tak lezly na nervy a měl chuť je zaškrtit. Dokonce si troufnu tvrdit, že jsem si je už i oblíbil. Co však musím opravdu ocenit, je (překvapivě) skvělý český dabing a vynikající hudba, která se mi ze všech tří filmů líbila právě nejvíce. Ale abych jenom nevynášel samé komplimenty, tak musím filmu vytknout možná námět, který ve vás po shlédnutí filmu nezanechá příliš silný pocit a je průhledný jako síto. I tak se s tím však tvůrci dokázali popasovat a za to si snad určitě zaslouží 4 hvězdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pro animáky mám dost velkou slabost, tak jsem byl zvědav, jak dopadne Doba ledová 3. Předně, tohle byl vůbec první díl z této série, který jsem viděl v originále s titulky. V 3D jsem to sice neviděl, ale i tak jsem si to parádně užil. Jistě, pár chybiček by se našlo, ale kašlu na to a dávám full house. Proč? Možná proto, že pro animáky mám fakticky slabost. A například veverčí tango si budu pamatovat hodně dlouho! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokračování jsem se hodně bavil, veverčák opět válel, i když měl obstojnou soupeřku v hledání oříšků. Partička se nám od dvojky hodně rozrostla a měla se možnost rozrůst i tentokrát, ale pro další pokračování už by to bylo moc a tak se bohužel noví společníci museli v tomto díle rozloučit, i když by s nimi v dalších pokračováních mohla být sranda. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)
  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama