Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Doba ľadová 3 je viac než skvelým pokračovaním série. Po dosť slabšom druhom dieli sa tvorcovia rozhodli poriadne oživiť sériu po všetkých stránkach. Táto snaha im vyšla mimoriadne. Nové pestré prostredie, skvelý Buck, roztomile zvieratká a aj použitie 3D zobrazenia v konečnom dôsledku vytvorili veľmi kvalitný animák, ktorý sa hodí v podstate pre všetky vekové kategórie. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokračování jsem se hodně bavil, veverčák opět válel, i když měl obstojnou soupeřku v hledání oříšků. Partička se nám od dvojky hodně rozrostla a měla se možnost rozrůst i tentokrát, ale pro další pokračování už by to bylo moc a tak se bohužel noví společníci museli v tomto díle rozloučit, i když by s nimi v dalších pokračováních mohla být sranda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi, chodte se zahrabat. Ice Age vám právě sebrala titul nejakčnější animované podívané, jaká kdy vznikla. nejvíc akční, nejvíc přerostlých ještěrů a nejvíc barviček. tolik nebylo ani ve Star Wars 3. Jediné co tomuto dobremu guláši chybí je vtip. A toho povedenho tam opravdu mohlo být trochu víc. Přesto potěšily nové postavy Buck, ta hnusná veverčice, a to roztomilé mamutátko...a taky roztomilí tyranosauříci..No dost zdrobnělin, pro děti opravdu jak terminator 2 pro dospělé a dospívající. Už se nedivím proč to tolik vydělává. V některých momentech sem měl na rozumu: Vždyt to je lepší než jednička, další momenty to vrátily do normálu. Takže Ice Age 1 nej., Ice Age 3 tesne za ní a až daleko za nimi nudný druhý díl PS: A opravdu Scratch je tahoun tehle serie.... ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama