Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to po treti variace na to samy, ale porad to slusne bavi. Zapletka s dinosaurama v skryty jeskyni je sice stupidni, ale je to jen zaminka pro dalsi dobrodruzstvi stary znamy skupinky, takze po ne moc zabavnym uvodu se dej presune do podzemi a zacne solidni jizda. Co na tom, ze vetsina foru tu uz byla, postavy jednaj furt stejne, hudba je vykradena z minulyho dilu a animace nedoznala zadnyho velkyho vylepseni, tohle je proste jednoducha zabava, ktera dokaze dobre pobavit a o nic jinyho se ani nesnazi. Navic meli tvurci jeden skvelej napad. Hlavni particka uz precejen nema moc co nabidnout, takze prichazi na scenu lasice Buck, kterej sice neprisel na fuck, ale za to je to trochu psychopat hrajici si s rambokudlou a ten obstara vetsinu foru a hlasek, fakt nejlepsi postava filmu. Zapletka se Scratem uz je taky vcelku vyseptala, ale opet dobrej napad, mame tu veverici, takze o soupereni o orech neni nouze. K tomu si prictete par fajnovejch odkazu na znamy filmy (Rambo, Pan Prstenu a dalsi.) a vyjde nenarocna, nic noveho neprinasejici, ale zabavna podivana za slusny 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jsou animáky, v kterých je stavebním kamenem plochý a v podstatě nesmyslný příběh, kterému v pohybu pomáhá několik jednoduchých postaviček, z nichž jedna je nejen slavným maskotem již trilogie, ale také nejvtipnější postavičkou posledních let (i když stále dokola dělá to samé...). Ice Age není kvalitou na úrovni Pixarských animáku, ani se nesnaží o jejich dospělost nebo "něco víc", ale je to čistá snaha o zábavný kreslený svět, který má a musí pobavit a vy si za to musíte zaplatit. Když skončí titulky, možná si někdo vzpomene na pár scének, ale za pár dní už asi na minimum a po měsíci jako by ten film ani neviděl. Někomu to vadí, někomu ne. Mě osobně to nepřijde nejšťastnější, ale dokud kluci z Blue Sky vydělávají neskutečné sumy na příběhu "veverky, žaludu a těch pár dalších", tak proč ne... Ještě takové 3 pokračování jistě budou a nic na tom nezmění stále stejné charaktery a čím dál nesmyslnější příběh. Ice age 3 je vcelku zábavný, recykluje cizí nápady i chvílemi vizuál a všechnu tu obyčejnost dokáže okořenit slavnou veverkou a každý je spokojen. Já vcelku taky, ale chtěl bych víc... PS:(spoiler) přidat veverčici je hodně levné a již 100x viděné, ale kdo by těm škaredým veverkám odolal...(spoiler) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Původní "Doba ledová" byla jedním slovem nádherná, s druhým dílem však přišlo zklamání, za které mohl především úbytek roztomilých, popřípadě dojemných scén, a to na úkor (mohdy až zbytečně) pubertálních vtípků... "Úsvit dinosaurů" se sice opět navrací k roztomilosti (mláďátka, mláďátka a zase mláďátka), oproti předchozím dvěma dílům má ale tu nevýhodu, že je téměř ihned po dokoukání zapomenut. A Rudla neustále mění velikost... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dneska se mě kámoš zeptal, kdy a na čem jsem byl naposledy v kině. Říkám mu: minulej tejden na druhých robotech... po pěti vteřinách se opravuju: vlastně včera na Době ledový... pak si uvědomím: když zapomenu, že jsem byl včera v kině, asi bude něco špatně... Ono to ale ve své podstatě špatné není, ale je to úplně stejné jako v případě dvojky. Jednohubka, ze které mi téměř nic neutkvělo v hlavě. Tvůrci mohou zvolit libovolně se ubírající děj, zápletku. Hlavně, že tam jsou mluvící zvířátka, vtípky, gagy, rodinná atmosféra, neunávný lovec žaludu (tentokráte dva) a ... dobré vizuální triky. A včera poprvé jsem sledoval 3D projekci. Je to zážitek, ale oči s kontaktními čočkami trochu pobolívaly. Ale to listí plachtící kolem vás nebo závěrečné létající eskapády alá závod kluzáků ze Skryté hrozby, to bylo žrádlo. Takže v celkovém hodnocení (beru v potaz i to 3D) 70%. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/806,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/313 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama