Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (845)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Doba ľadová 3 je viac než skvelým pokračovaním série. Po dosť slabšom druhom dieli sa tvorcovia rozhodli poriadne oživiť sériu po všetkých stránkach. Táto snaha im vyšla mimoriadne. Nové pestré prostredie, skvelý Buck, roztomile zvieratká a aj použitie 3D zobrazenia v konečnom dôsledku vytvorili veľmi kvalitný animák, ktorý sa hodí v podstate pre všetky vekové kategórie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dostal chuť zpětně okomentovat dobu ledovou. Ale shrnu to zde, u třetího dílu. Dle mého moc hezký animák, který se každým dílem nepatrně zlepšuje. Třetí díl se mi líbil o chlup víc než ten druhý, a ten druhý pro změnu se mi líbil o chloupek víc než ten první. Už se těším na další díl, třeba dojde i na plný počet hvězdiček. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)
  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama