Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Pravidlo číslo 3: Kdo má větry jde poslední…. Animovat dneska umí kde kdo. Už i filmy pro děti musí mít příběh. A čím vtipnější, tím lepší. A když se k tomu přidá napětí, nebezpečí, bláznivý taťulda Manny, Diegovy problémy, svobodná matka se třemi dětmi Sid a krvelačné příšery…. na něco jsem zapoměl… jo, chybět nesmí Buck - takovej kapitán Jack Sparrow animovaného světa, je třeba se připravit na velké dobrodružství? Nebo na smrt? Jo, takhle by to mohlo fungovat. Rodinná zábava je totiž kumšt! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

lepšie ako dvojka a hádam aj lepšie ako jednotka (a tak nejako tajne dúfam, že autori neskončili pri trilógii), táto podivuhodná "svorka" dávno vymretých tvorov mi akosi prirástla k srdcu, no trvalo to TRI celovečerné filmy. Animovaný kríženec Jurského parku, Strateného sveta, Indiana Jonesa, Top Gun-u a kopca ďalších filmov (ako sme pri amerických celovečerných digitálnych animákov zvyknutí) funguje, baví, kde treba, je veľkolepe akčné, výpravné a dobrodružné, kde treba, je roztomilé a výchovné a vyhýba sa trápnosti a tlačenici na city. veľmi podarený animák, ktorý môže bez hanby a okolkov súperiť so všetkými Pixarmi, Shrekmi a Disneyami. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)
  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama