Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Recenze (845)

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Není tomu moc co vyčítat, protože na rodinných hodnotách a recyklaci všeho, co kdy fungovalo, to prostě chtělo stavět - a staví velmi účinně, zvlášť ve 3D a s návalem milých mimoděčných nápadů. Být to moje krevní skupina, jasné čtyři. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dětinsky infantilní zábava, která se sice s originalitou moc nepáře, ale na rozdíl od předchozího dílu solidně pobaví. Vyčítat tomu sice lze mnohé, ale dělá to leda tak ten, kdo nevidí, že tam pobíhají mláďata a řeší se uvědomělost rodinných vztahů. Za Peggova Bucka palce nahoru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stačí ke zhodnocení filmu jedno slovo? Buck. Právě jsem to slovo napsal. Nebýt téhle postavičky, tak by to ani veverčí lovestory nevytáhla výše, než na 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jsou animáky, v kterých je stavebním kamenem plochý a v podstatě nesmyslný příběh, kterému v pohybu pomáhá několik jednoduchých postaviček, z nichž jedna je nejen slavným maskotem již trilogie, ale také nejvtipnější postavičkou posledních let (i když stále dokola dělá to samé...). Ice Age není kvalitou na úrovni Pixarských animáku, ani se nesnaží o jejich dospělost nebo "něco víc", ale je to čistá snaha o zábavný kreslený svět, který má a musí pobavit a vy si za to musíte zaplatit. Když skončí titulky, možná si někdo vzpomene na pár scének, ale za pár dní už asi na minimum a po měsíci jako by ten film ani neviděl. Někomu to vadí, někomu ne. Mě osobně to nepřijde nejšťastnější, ale dokud kluci z Blue Sky vydělávají neskutečné sumy na příběhu "veverky, žaludu a těch pár dalších", tak proč ne... Ještě takové 3 pokračování jistě budou a nic na tom nezmění stále stejné charaktery a čím dál nesmyslnější příběh. Ice age 3 je vcelku zábavný, recykluje cizí nápady i chvílemi vizuál a všechnu tu obyčejnost dokáže okořenit slavnou veverkou a každý je spokojen. Já vcelku taky, ale chtěl bych víc... PS:(spoiler) přidat veverčici je hodně levné a již 100x viděné, ale kdo by těm škaredým veverkám odolal...(spoiler) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pravidlo číslo 3: Kdo má větry jde poslední…. Animovat dneska umí kde kdo. Už i filmy pro děti musí mít příběh. A čím vtipnější, tím lepší. A když se k tomu přidá napětí, nebezpečí, bláznivý taťulda Manny, Diegovy problémy, svobodná matka se třemi dětmi Sid a krvelačné příšery…. na něco jsem zapoměl… jo, chybět nesmí Buck - takovej kapitán Jack Sparrow animovaného světa, je třeba se připravit na velké dobrodružství? Nebo na smrt? Jo, takhle by to mohlo fungovat. Rodinná zábava je totiž kumšt! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

V kině se všichni smáli a já nebyl vyjímkou. Nejvtipnější animák, co jsem za poslední dobu viděl. Nevšímejte si zdejšího hodnocení a valte na to do kina, děcka .-) Doporučuji 3D ! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Akční těhule, páprdovský mamut, utřinos lenochod adoptující rexíky, krizí identity zmítaný tygr, dva mončičáci a lasičák Jan Žižka z Trocnova, udatně bojující proti katolické, pardon dinosaurické přesile, kterou symbolizuje Rudla, postava vpravdě žlababovská. Svět ledový a svět jurský se konečně setkaly v 3Dimenzi a ohýbají ji, kam se dá. Trojka není obzvláště chytrá, nápaditá, ani přelomová. Je dovádivá, odzbrojující, předvídatelně komická a nezřízeně romantická. Jen ty veverky...nemohu si pomoci, ale jejich sexuální rituály jsou místy skutečně znepokojivé a motiv ušlápnutého podpatofláctví coby ostrov cynismu v oceánu ideálů nadbytečný. Trojka ukazuje, že veveřák nemá koule. Zato má žalud. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Videl doma v 3D na FullHD 3D Plazme Panasonic Viera 600Hz a Tak myšlienka zaujímavá a jej prevedenie ešte lepšie. Tiež ako predchádzajúce dieli veľmi zábavné.......................Soundtrack John Powell: 1. Code Blue [1:44] ,2. Pregnant [1:56] ,3. Leaving The Herd [1:50] ,4. The Cavern [0:33] ,5. Magic Eggs [0:13] ,6. Egg Roll [2:08] ,7. The Cliff [0:19] ,8. Sid's Kids [1:36] ,9. Nest [1:22] ,10. Playground [1:34] ,11. Scrat Finds Furry Love [0:41] ,12. Momma [3:38] ,13. Entry To Lost World [1:36] ,14. Dinosaur Vista [0:34] ,15. Meet Buck [2:59] ,16. Flower of Death [2:49] ,17. Nose Job [1:35] ,18. Trek [1:00] ,19. Chasm of Death [0:22] ,20. Big Smelly Crack [3:10] ,21. We Shall Raise Them Vegetarian [2:20] ,22. Campfire Stories [1:19] ,23. Flashback [0:59] ,24. Nite Nite [0:45] ,25. You'll Never Tango [0:48] ,26. Herd Crossing [0:37] ,27. Plates of Woe [3:58] ,28. Battle Cry [0:16] ,29. Buck's Theme [0:38] ,30. Battles [4:05] ,31. Over The Falls [0:13] ,32. Rescues [3:33] ,33. Alone Again - Chad Fischer [1:54] ,34. To The Portal [0:54] ,35. Rudy Fight [2:12] ,36. Farewell [1:42] ,37. Out Of This World [0:33] ,38. Buck Returns [1:08] ,39. Welcome To The Ice Age [1:58] ,40. At Home With The Scrats [0:26] ,41. The Call Of The Siren Acorn [0:16] ,42. True Love For Our Hero [0:23] ,43. End Credits [7:00] ,44. You'll Never Find Another Love Like Mine - Lou Rawls [4:26], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nevěřila bych, že to někdy řeknu.. ale páni scénáristi, udělejte z doby ledové VKV :) tahle smečka mě prostě nepřestává bavit.. říkala jsem si.. další nové postavy.. to už nebude ono.. ale stále to funguje.. :) Manny jako starostlivý a hlavně nedočkavý tatínek, Ellie jako rozumná nastávající maminka :)Diego trošku váhá.. dělat chůvu nebo být šelma??.. Sid opět vzal svůj osud do svých rukou a jak to dopadlo?? Leť nelétavý ptáčku :-D k vačičákům nemusím nic dodávat.. Scrat a věčný boj o ořech.. tentokrát s hezkou polovičkou :) a nový přírůstek Buck s jeho pravidly.. za 3. kdo prdí, jde jako poslední ;) a poslední člen.. Broskvička :) těším se.. až se do ní láskou zakousnu ve 4 :) k tomu úžasný dinousářátka a dinousaři.. krásná animace a hlavně prosředí pralesu .. sečteno podtrženo.. tento animák mě opět nezklamal.. ananas.. banán.. pomeranč.. asi by si dala ovocný kokteil :-D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to po treti variace na to samy, ale porad to slusne bavi. Zapletka s dinosaurama v skryty jeskyni je sice stupidni, ale je to jen zaminka pro dalsi dobrodruzstvi stary znamy skupinky, takze po ne moc zabavnym uvodu se dej presune do podzemi a zacne solidni jizda. Co na tom, ze vetsina foru tu uz byla, postavy jednaj furt stejne, hudba je vykradena z minulyho dilu a animace nedoznala zadnyho velkyho vylepseni, tohle je proste jednoducha zabava, ktera dokaze dobre pobavit a o nic jinyho se ani nesnazi. Navic meli tvurci jeden skvelej napad. Hlavni particka uz precejen nema moc co nabidnout, takze prichazi na scenu lasice Buck, kterej sice neprisel na fuck, ale za to je to trochu psychopat hrajici si s rambokudlou a ten obstara vetsinu foru a hlasek, fakt nejlepsi postava filmu. Zapletka se Scratem uz je taky vcelku vyseptala, ale opet dobrej napad, mame tu veverici, takze o soupereni o orech neni nouze. K tomu si prictete par fajnovejch odkazu na znamy filmy (Rambo, Pan Prstenu a dalsi.) a vyjde nenarocna, nic noveho neprinasejici, ale zabavna podivana za slusny 4*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dneska se mě kámoš zeptal, kdy a na čem jsem byl naposledy v kině. Říkám mu: minulej tejden na druhých robotech... po pěti vteřinách se opravuju: vlastně včera na Době ledový... pak si uvědomím: když zapomenu, že jsem byl včera v kině, asi bude něco špatně... Ono to ale ve své podstatě špatné není, ale je to úplně stejné jako v případě dvojky. Jednohubka, ze které mi téměř nic neutkvělo v hlavě. Tvůrci mohou zvolit libovolně se ubírající děj, zápletku. Hlavně, že tam jsou mluvící zvířátka, vtípky, gagy, rodinná atmosféra, neunávný lovec žaludu (tentokráte dva) a ... dobré vizuální triky. A včera poprvé jsem sledoval 3D projekci. Je to zážitek, ale oči s kontaktními čočkami trochu pobolívaly. Ale to listí plachtící kolem vás nebo závěrečné létající eskapády alá závod kluzáků ze Skryté hrozby, to bylo žrádlo. Takže v celkovém hodnocení (beru v potaz i to 3D) 70%. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/806,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/313 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama