Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava tentokrát s dinosaury, která si drží svou kvalitu. A díky Powellovi se opět dočkáme kvalitního hudebního podkresu. Třetí rozměr je sice prima, ale jakožto jedinec, který již na očích skla nosí nebyl nápad komponování 3D brýlí do filmů zase tak vítaný. Nos to odnášel celkem dost (dvoje brýle jsou na něj už příliš velká zabíračka), ale alespoň jsem poučen a příprava na promítání AVATARA probíhá podle plánu. Bod číslo 1: dát si kontaktní čočky, brýle nechat doma. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kouzla jedničky, ani velkoleposti dvojky. Napůl cesty mezi tradičním rodinným animákem, držícím se úzkostlivě v mantinelech rodinné zábavy, a burleskní taškařicí plnou nekorektních momentů (zhulená scéna s héliem). Ve výsledku skrz na skr průměrná nezávadná sranda, ze které čas od času vykoukne příjemný moment a vydařený vtípek. Dějové vzduchoprázdno zachraňuje brilantní letecký souboj, bez něhož by byl film poloviční, a také 3D rozměr, bez kterého by byl třetinový.¨Jako atrakce je to fenomenální, ovšem... John Powell zklamal stejně jako Jablonsky v druhých Transformers... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úspešnej sérii štúdia Blue Sky sa darí prekvapivo držať latku na rovnakej úrovni. Nie je tak vysoko, ako Pixarovská a Armanovská, o trochu nižšie ako Dreamworkovská, ale nie o moc. Predchádzajúcimi tržbami povinná trojka prekvapila výpravnosťou, zakomponovaním milých zvieratiek z názvu a adrenalínovou záverečnou akciou. Poctivé tri hviezdy. Ďalej by som už nepokračoval, možno skúsil ďalších Robotov. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu, chtěl jsem na vlastní oči (uši) poznat, jak to s tou Dobou ledovou je. Jestli je lepší než dvojka, nebo nastejno... nebo úplně jinak. Tak to nejprv pořádně "rozpitvám". Třetí díl je každopádně zábavnější a vtipnější než dvojka (avšak humor ve filmu není tak tupý a trapný jako v Madagaskaru - je inteligentní), záživnější a plynulejší, plný neotřelých náladů a úžasně vykreslených charakterů. Přibyly nám tu dvě...respektive tři nové postavy: vtipná a arogatní postava "asičáka" Bucka, která je skvěle nadabovaná - a co věta, to perla. Druhou postavou (jak mnoho z vás ví) je Scratova "vyvolená" Scratte, která působí dojmem zámožné a drahé vábičky, jež se dokáže proměnit v ďábelskou veverčici a nastolit si svá pravidla :) A třetí postavou... je dítě, ale neřeknu koho :D Takže to shrnu - nové postavy se zkrátka vyvedly. Z těch původních postav tu dostává velký prostor Sid, který srší nápady a vtipem, což je velmi dobře, jelikož se tak nemusí diváci těšit jenom na Scrata, který celý předchozí film jenom zachraňoval zábavu. Navíc tvůrci dokázali trochu zredukovat ty dvě otravné vačice, co mě v Oblevě tak lezly na nervy a měl chuť je zaškrtit. Dokonce si troufnu tvrdit, že jsem si je už i oblíbil. Co však musím opravdu ocenit, je (překvapivě) skvělý český dabing a vynikající hudba, která se mi ze všech tří filmů líbila právě nejvíce. Ale abych jenom nevynášel samé komplimenty, tak musím filmu vytknout možná námět, který ve vás po shlédnutí filmu nezanechá příliš silný pocit a je průhledný jako síto. I tak se s tím však tvůrci dokázali popasovat a za to si snad určitě zaslouží 4 hvězdy. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama