Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 770)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem dobrý film, ale ne tak výborný, jakým příběh o dracích je. K chválení je naprosto všechno! Skvělá animace - jak draků, prostředí, tak především lesních scenérií. Klidné až sentimentální ( dnes by se řeklo romantické) scény jsou prokládány akční jízdou jedna báseň. Útok draků a boj s nimi, let nejen Škyťáka na Nočním děsu ( Bezzubce), výcvik v aréně i velkolepé finále až berou dech. Jde především o zábavu - drobné vtípky jsou milé a nenásilné, získání dětského diváka - hlavní hrdina je zpočátku smolař, takový H.Potter, s kterým se děti ztotožní snadněji, než s nějakým superhrdinou bez chyby- a pohádkové ladění - dobro bojuje se zlem, kde nakonec by mělo vše dobře dopadnout. Lze tak odpustit nejasnosti, nedovysvětlené, nedopovězené ( původ konfliktu, dračího doupěte či jedinečného Bezzubky). DRACI, Vikingové a velké dobrodružství! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, proč všichni o tom blábolí, to je to opravdu tak dobrý? A přátelé, ruku na srdce, ono to bylo opravdu tak dobrý. Jsme zvědavej, jaké jsou hranice animovaného filmu, kam až se může zajít. Jak vycvičit draka je samozřejmě skvělý příběh, člověk se ani na okamžik nenudí a pořád a pořád se nechá překvapovat. Animace je pochopitelně dokonalá. Těším se, až moje dvouměsíční holčička trochu povyroste, abych ji to hned mohl pustit a zakořenit v ní cit pro krásu. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tu čest vidět film ve třech rozměrech, ale pochybuji, že by se tím mé hodnocení posunulo výrazně směrem vzhůru. Nenechala jsem se zblbnout humbukem a očekávala "pouze" nadprůměrný animáč... a bingo! Sympatické ano, 100% dokonalé ani náhodou. Příběh o nekňubovi, co ve skutečnosti není až tak nanicovatý a změní svět, je klišé velikosti Čomolungmy. Logika má občas výpadky, no pohádce to můžeme odpustit. Vizuálně povedené, ale sanici to k poklesu nedonutilo. Úsměvné, nikoliv k uchechtání. Pro kindery naprosto skvělé. Pro mě dobré, určitě lepší než žvatlající robůtek či kuchař ovládaný krysou :-P. 77% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Stydím se za svůj skeptický přístup k tomuto filmu, ale byla to taková nádhera, až mi srdce plesalo. A to i přes poněkud odlišně pojatý vzhled draků, než jaký mám ráda. A i přes to, že hlavní postava mi po dost dlouhou dobu lezla na nervy. Ale rozhodně jeden z těch lepších animáků, co jsem kdy viděla. Některé scény mohou směle konkurovat pixarovkám apod. Škoda jen toho finále, kdy se tak dlouho čeká na nejmasakrálnějšího draka a ona je to pak taková létající želva. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kladné ohlasy ze všech stran zejména co se týče ne až tak dětského příběhu nemohu přímo popřít, ale subjektivně se s nimi nestotožňuji. Snaha o emocionální dopad je zde evidentní, sám jsem však zůstal nedotčen. Bavila mě vizuální pestrost, pkěné záběry (přelety), příjemná hudba v pozadí, do jisté míry i hravost, v konečném důsledku však pro mě How to Train Your Dragon neznamená víc, než jen další animák, jenž se tak úplně nestotožňuje s mým filmovým vkusem (díky dětským klišé, předvídatelnosti apod., tedy typickým vlastnostem pro tento žánr). 7/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (29)

  • Väčšina zvukových efektov vo filme bola vytvorená v štúdiu Skywalker Sound. (odmocnina)
  • Drak v severské mytologii je nazýván Jörmungandr. Častěji je sice považován za mořského hada, ale zastává i roli draka. (Geriel)
  • Při hledání sestřeleného draka uhodí hlavní hrdina do větve, ta se vymrští a udeří ho do obličeje. V dalším, vzdálenějším a čelním záběru však tato větev chybí. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama