Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů: Carcharias - Velký bílý

Česko, 2001, 42 min

Režie:

Steve Lichtag

VOD (1)

Obsahy(1)

Místní potápěč, jihoafričan Andre Hartmann, je jedním z mála lidí, který je ochoten se žraloku lidožravému postavit ve volné vodě tváří v tvář. Unikátní dokument Steva Lichtag byl natáčen poprvé bez ochranných klecí. Natáčení se účastní i Andreho desetiletý syn Francois, který chce za každou cenu svému otci dokázat, že se do nebezpečné vody ponořit také nebojí! Andre i podvodní kameramani brzy poznávají, že tyto vody mají pouze jednoho nepřemožitelného vládce - VELKÉHO BÍLÉHO ŽRALOKA! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

LadaVan 

všechny recenze uživatele

Jako potápěč mám filmy o žralocích rád, (tím nemyslím čelisti). Velký bílý od Steva Lichtaga byl vlastně prvním dokumentem kde se octl člověk ve vodě společně s běloušem bez ochranné klece. Od té doby jsem viděl mnoho filmů, kde se potápěč potápěl s velkým bílým. Ale "Carcharias - Velký bílý" byl prostě první. Sledováním těchto filmů jsem si poopravil krvelačnou pověst těchto úžasných predátorů. Již si nemyslím, že to jsou vraždící mašiny, ale normální živočichové se svými problémy, způsobené hlavně lidmi. Ale stejně, až se pod vodou někdy octnu vedle velkého žraloka, myslím, že nebudu dalek od potřísnění neoprenu barvou hnědou. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Já se tomu Hartmannovi divím, žralok si tam na něj klidně otvírá hubu a on to klidně skousne. Každej druhej by mu přes tu hubu dal a Američan zažaloval. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Milý Steve, za božského predátora dvacet pointů, za lítání na silničním biku v Emerice dalších deset, ovšem za Tvou přenádhernou píseň ve filmu Pan Tau na pionýrském táboře, mám chuť s Tebou praštit do táborové vatry a potřít ti brýle tukem, ale protože jsem dobrák od chrupavky, pak Ti odebírám jen pětadvacet stárů a končíme spolu na krásných pěti. Nádherný dokument, který vyrazil dech píčusům po celém světě. ()

Glukoza 

všechny recenze uživatele

Pan Lichtag byl můj životní vzor, když mi bylo asi tak 9 roků :o) Ráda na tu dobu vzpomínám. Byl u nás ve Znojmě a promítal carchariase- byl to úžasný zážitek. Rodiče mi museli koupit knihu a někde ji mám ještě doma podepsanou s věnováním. Další tři roky jsem se pak chtěla stát potapěčkou a jezdit pozorovat žraloky. A na potkání jsem přesvědčovala lidi o kráse žraloků a jejich neoprávněně špatné pověsti. A jednu větu z filmu si budu pamatovat celý život "André Hartmann právě teď zešílel" ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl vidět každý, komu není lhostejný ekosystém naší planety, jehož jsme sice nepatrnou, ovšem o to víc ničitelskou součástí. Neuvěřitelně zpracovaný dokument o velkém bílém, který budete sledovat se zatajeným dechem, účastníkům spílat do nezodpovědných magorů a v duchu obdivovat inteligenci, dravost a krásu tohohle predátora, doktora moří. Když ho vyhubíme, zcela bez rozmyslu a sobecky, oceán začne umírat -čemuž lidstvo zdatně pomáhá i tak. Úžasné záběry z ponorů v klecí, kdy budete mít mrazení v zádech. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama