Reklama

Reklama

Ne věky věků

(festivalový název)
  • Jižní Korea Byeolbit sogeuro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Profesor nemeckej literatúry Su Young je tichý, skromný a nenáročný, ale za jeho odvráteným pohľadom leží nezabudnuteľný príbeh. Na naliehanie svojich študentov, vyrozpráva jeho neskutočnú prvú lásku počas smutne známych univerzitných osemdesiatych rokov. Profesor spomína na časy, kedy sa ako vysokoškolský študent zamiluje do záhadnej Pippi, ktorá mu už čoskoro má obrátiť život naruby. (muti)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mysteriózna dráma. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa počas strednej školy zamiluje do svojej spolužiačky, ale tá čoskoro spácha samovraždu, no aj napriek tomu ju stále občas vidí. To sa nezmení ani potom, keď prijme ponuku mladíka, aby doučoval jeho sestru, no má pocit, že ani tu nie je všetko úplne v poriadku a postupne si už nemôže byť ničím istý, pretože hranica medzi životom a smrťou možno nie je presne taká, ako si predstavoval. So spracovaním som nadmieru spokojný, už od prvej scény som z toho dostal pocit, že toto bude veľmi zaujímavé dielo a to sa aj naplno vyplní. Po krátkom úvode zo súčasnosti s učiteľom a jeho žiakmi sa už začne jeho rozprávanie o prvej láske a tým vlastne aj hlavný dej. Netrvá dlho a začnú sa objavovať prvé mysteriózne prvky, dej si ma už úplne získal, celé to pôsobí veľmi zaujímavo a pomerne nepredvídateľne, určite chválim, že sa nejedná o ten typ filmu, ktorý spočiatku prinesie nejaké zaujímavé nápady a potom už z nich len ťaží, ale tu sa stále prichádza s niečím zaujímavým, čo pohľad na doterajšie dianie zmení. Zaujalo ma aj to, že tu sa v priebehu nedá určiť, čo je pre film skutočne dôležité a čo nie, takže aj relatívna maličkosť má v konečnom dôsledku veľký význam a tak vidno, že sa s tým tvorcovia dobre vyhrali. A tak tu sa je skutočne stále na čo pozerať, nájde sa tu plno vydarených situácií, miestami sa darí navodiť také veľmi príjemnú, až magickú atmosféru a celé to osvieži aj pár slušných doplnkov, napríklad zasadenie deja do obdobia veľkých politických zmien. Film v konečnom dôsledku nie je až tak veľmi zložitý, ako miestami pôsobí, navyše nové prvky nejdú v rýchlom slede za sebou, takže sa im dá postupne prispôsobovať, ale na jeho kvalite a zaujímavosti to nič nemení, keďže aj tak dobrých nápadov je tu nespočet, je potrebné neustále dávať pozor a je vhodné niečo vedieť o budhistickom pohľade na posmrtný život, o čo sa film dosť opiera. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, sympatický Jung Kyung-Ho v hlavnej úlohe, výborné dievčenské duo, k tomu môj obľúbenec Jung Jin-Young v úlohe dospelej hlavnej postavy a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, dobrá vizuálna stránka, príjemná atmosféra, no hlavne kvalitné podanie tohto zaujímavého deja. Na plné hodnotenie mi k tomu ešte trochu chýba, ale aj tak som veľmi spokojný, For Eternal hearts je rozhodne veľmi zaujímavý, inteligentný a nápaditý film, ktorý by fanúšikom tohto žánru nemal uniknúť a určite sa k nemu časom vrátim, lebo toto sa oplatí vidieť viackrát. 81% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší, nejpůsobivější, svým způsobem i nejkrásnější a... No prostě asi to nejlepší, co korejci za posledních několik let vyplodili. Jediná kontroverzní stránka filmu je myslím ta, že u něj musíte přemýšlet; proto je sice odsouzen k davovému zapomenutí, nicméně na kvalitě mu to jen přidává. Jen více takových skvostů. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Celkově fascinující snímek, který ukazuje sílu vyprávění, imaginace pomocí příběhu studentů z dob, kdy lásce v létě roku 1980 pšenka v Koreji zrovna nekvetla. Všude běhali poskoci režimu, který neváhal být brutální, prostupovat všechny sféry života. Je zbytečné, abych tady představoval nějak více narativní linku. Studentské lásky je téma, které bývá těžké uchopit originálně. Ale tady se to daří, skrze německý romantismus v literatuře = inteligentní, imaginativní a nesmírně poetické dialogy. Neuvěřitelně lehké přechody, mezi imaginárním jakoby snovým světem a skutečností. Více, než solidní herecké výkony, dokonalá práce kamery, tmavé filtry, tajemná atmosféra (viz květinový svět, rozlehlý dům se zahradou alá Vertigo). Pulsující napětí vytvořené pomalu vyprávěným příběhem, který si musíte postupně dávat dohromady. Není náhodou, že režisér Gyu-deok Hwang je spíše dlouholetý pedagog, než praktik, svoje zkušenosti, zde zúročil naplno. Natočil skutečně originální dílko s nádechem tajemna, romantiky. Film má pro mě nesmírně apelativní hodnotu, příběhy z "černých hodinek" jsou od dětství moje srdcovka. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Hodně přitažlivý snímek, neskutečně tajemný, mysteriózní, atmosférický, přitom však velmi romantický, poetický i zábavný a rozhodně co se překvapivé stránky týče, má mnoho co nabídnout. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Učitel v úvodu říká: "So that's it about mysterious co-existence of reality and illusion. Any questions?" No já bych měl teda spoustu dotazů. Realita a iluze, živí a mrtví se prolínají tolik, že jsem se musel často v ději vracet zpět, abych jednotlivé souvislosti pochopil. Zvláštní film, u kterého jedno zkouknutí určitě nestačí. ()

muti 

všechny recenze uživatele

prva cast filmu je taka otazna, aj ked coskoro jedna z postav spravi hlavnemu hrdinovi "skrt cez rozpocet". na konci prvej polovicky sa uz ale dej formuje a vidim,ze ze toto nebude obycajna romantika alebo drama. pribeh sa zacina zauzlovat a otazok pribuda. takmer necakane rozuzlenie a par twistov ma celkom dostalo. podobnych filmov uz sice par bolo, ale tento sa mi pacil aj tym, ze som nevedel co coho idem. a co sa tyka prvej polhodiny, tak tu som si zapol po skonceni filmu este raz ;) necitajte privelmi komentare, ktore casto spojluju, rovno si film zapnite hura do toho! ()

Reklama

Reklama