Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Recenze (89)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $207,378Tržby Celosvetovo $47,301,471║ Nápad a potenciál by to malo ale je to tak strašne nevyvážené, rovnako tak chýba väčšia tendencia dobrej zábavnosti, lebo skutočne zábavných scén je minimum, režisér Stephen Chow sa postavil až moc rutinérsky k tomuto projektu. /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chow se odvážně vydal tam, kam noha asijského filmového kosmonauta ještě nevkročila. Se západním soundtrackem, spoustou moralit a tradičně švihlými gagy. Výsledná míchačka neurazí, ale neudělá díru ani do světa, natož do vesmíru. Jako ukojení rodinných pudů (každý filmař je má) to ještě beru, ale teď už prosím druhou Melu nebo Shaolinský hokej. ;) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

CJ7 rozhodně není pro fanoušky Stephena Chowa (a těch několik parafrází s tím nemůže nic udělat, protože humor je zde odlišný ve svém vyznění a z částí i v podání), přestože zrovna jim věnuje několik nejzábavnějších scén filmu, které jsou ale pouze klukovskou fantazií či snem (KUNG-FU HUSTLE: souboj CJ7 se zlým psem, SHAOLIN SOCCER: tělocvik). Chow neztratil nic ze své perfektní znalosti žánru a pravidel, nejlepši je ve scénách dosahující kvalit hrané grotesky a je moc chytrý filmař na to, aby jeho snímek nebyl vymazlený do posledního záběru a neobsahoval i nějakou tu sociálně kritickou notu._____ Pokud si ve svých předchozích filmech vzal na mušku fenomén kuchařství, tajných agentů, sportu či kung-fu, tentokráte si bere na paškál děské filmy řešící otázku otcovství z 80. let v čele se Spielbergovým E.T. Parodické vsuvky jsou do vyprávění zakomponovány velice chytře a nijak z něj nevytrhávají (M:I: - vybuchující brýle), schopnost pointovat gagy a upozadit klišé (románek s učitelkou) je Chowovi vlastní a i díky krátké stopáži (pouhých 88 minut i s titulky) film nenudí. _____ CJ7 je sice plný roztomilých stvoření jakoby vyskočivších z FLUBBERA či E.T. - MIMOZEMŠŤANA, ale zároveň je i podvratný: to když sklouzne do strávitelného fekálního humoru anebo když vykresluje život sociálně slabší vrstvy a dělníků na stavbě - s až tragickými následky. Na Stephena Chowa po geniálních peckách za lepši 3*, na dětský, resp. rodinný film slabší 5*. Takže to dáme za 4* a budeme doufat, že se do hračkářství dostane ta ústřední potvora, protože ji chci. :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když je člověk poctivý, je na překážku, že je chudý…. Předem podotýkám, že je to velice zvláštní film, který ocení nejen příznivci ,,ujetýho“ humoru S.Chowa, ale také ti se smyslem pro škodolibost. Pokud myslíte, že spadáte do této kategorie (a ideální je, jste li takový doma všichni) máte o zábavu postaráno. Upozorňuji, že ,,drsnost“ některých scén je ve filmu pro děti možná snad jen v této části světa (a stále se přitvrzuje). Překvapivý je fakt, že přes všechny ,,zvláštnosti“ se děti chovají normálně a moralizování nevyznívá hloupě. Snímek prostřídá snad všechny možné žánry a když jej srovnám třeba s Mimzy nemám za sebe (a děti) co řešit. Tak jestli s oblibou u večeře zabíjíte šváby a nebojíte se, že vaše děti začnou prolézat smetiště, aby našli CJ7 (a setkali se s těmi mými), upalujte do půjčovny! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Chudý ušmudlaný chlapec a jeho vesmírný supermanský pes. Na Chowa i přes pár ulítlých zábavných scének a okatě roztomilé CGI efekty poměrně krotká podívaná pro celou rodinu. Bránice jsou natrhávány výhradně na školní půdě zásluhou dvou pitoreskních učitelských individuí, slizkého šprta a zamindrákované obryně (žena nebo chlap?). Mimo školu se snímek zvrhává v moralitní historku, kterak otloukaný chuďas dělá vše pro svého syna. Nepopírám, že jsem se bavil, ale chyběly mi tu tradičně chowovsky šílené okamžiky, které nutí k nevěřícnému výrazu a záchvatům smíchu. Ne že by se o to CJ7 nesnažil, ale přenesení těžiště příběhu na malého chlapce a infantilního mimozemšťánka mi sedlo o poznání méně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Kung-fu mele a Shaolin fotbalu je to od Stephena Chowa hodně velkej ústup ze slávy, kdy CJ7 nedosahuje ani poloviny zábavy co obstarávaly oba dva předchozí filmy. Těch pár kvalitních vtipných nápadů co sem Stephen Chow vložil naprosto pohltí nudná omáčka okolo a zbytečný moralizování, krom toho snaha skloubit parodii, drama a sci-fi je fakt nemožný, Stephen Chow tohle děsně prosral, ale i tak v několika scénách ukázal, že šílený vtipný scénky má pořád v malíčku, ale je jich zatraceně málo ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Uslzené momenty Chowovi moc nejdou, naštěstí je vyvažuje dostatek těch praštěných, z nichž vás pár vyloženě shodí smíchy ze židle. Navíc to rychle uteče, takže se CJ7 (mimochodem moc roztomilá potvůrka) dá označit za lehce nadprůměrnou zábavu. Pokud tedy máte rádi asijský humor. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá rodinná sci-fi komédia od Stephena Chowa. Má pomerne dobrý príbeh o chlapcovi, ktorý so svojim otcom žije veľmi chudobným životom, ale aj tak ho má otec nadovšetko rád, učí ho dobrému správaniu a aj napriek podradnej práci pomocného stavebného robotníka mu platí školné na súkromnej škole, aby aspoň syn dopadol lepšie, než on sám. Ale aj chlapec túži po tom, čo ostatné deti, hlavne nových hračkách a rešpekte, keďže spolužiakom a niektorým učiteľom je len nasmiech, no jeho život sa výrazne zmení, keď jedného dňa nájde na smetisku zvláštny predmet a čoskoro zisťuje, že je to vlastne malý mimozemšťan. A pomocou neho chce už konečne zmeniť svoj život. So spracovaním som dosť spokojný, síce komédie s malými deťmi v hlavných úlohách moc nevyhľadávam a hlavne kvôli tomu nevyhnutnému dôrazu na rodinné hodnoty, čo sa síce týka aj tohto filmu, ale tentoraz to dopadlo až prekvapivo dobre. Dej síce až na jednu, dve výnimky vôbec ničím neprekvapí, takmer všetko ide tak, ako sa aj od filmu s týmto príbehom očakáva, ale našťastie všetko funguje presne tak, ako aj má. Takže film si väčšinu času udržuje vysokú úroveň zábavnosti, výborne funguje aj tá rodinná, prípadne dramatická rovina, sympatické hlavné postavy, k tomu výborne zvládnutá postava mimozemšťana, ktorý je v každej svojej scéne perfektný a ešte viacero vydarených doplnkov, ako dvojica nadrozmerných spolužiakov alebo príjemná učiteľka. Výnimkou je jedine tá desaťminútovka v strednej fáze s týraním mimozemšťana, toto sa mi vôbec nepáčilo, ale našťastie to opäť zachraňuje zvyšok filmu. Veľmi spokojný som aj po stránke humoru, pri rodinných komédiách väčšinou moc nefunguje, ale tentoraz sa tu nájde množstvo skvelých vtipných momentov, hlavne vybuchujúce okuliare, klobúk v tvare mimozemskej lode, takmer všetky scény s obrou spolužiačkou, smial som sa často. S hereckým obsadením som spokojný, výborný Stephen Chow, až na tú krutú desaťminútovku mi ideálne sedela aj postava chlapca a veľmi dobré všetky výraznejšie vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dosť dobre, slušná vizuálna stránka a to aj všetky efekty, k tomu výborne fungujú všetky emócie, tu nemám či vytknúť. Takže kvôli typu komédie som práve od tohto filmu až tak moc nečakal, ale nakoniec som veľmi spokojný, až na tú desaťminútovku tu v rámci žánru nemôžem nič vytknúť. 77% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem film s dabingem, a to je teda něco:D Nejvtipnější ten malej podnikatel!! A zabíjení švábů, to je síla, tim bych se doma bavit nechtěl. No, takže zpět k filmu - přijde mi to jako průměrná zábava. Je to především pro menší děti, starším nebo dospělým divákům to podle mě nemá moc co nabídnout. Ale děti si k mému hodnocení můžou klidně hvězdičku nebo dvě přidat:) Své publikum si film najde. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoro z kazdeho zaberu je citit ze Stephen Chow je talentovany reziser a filmar. Koniec koncov, po tom, co uz ma tento pan za sebou sa uz ani neda pochybovat. Tazko preto povedat, ze ci tento film bola len momentalna kriza, nedostatok napadov (doslovne odkazovanie na Kung fu melu a Shaolin futbal je az prehnane), alebo len snaha skusit nieco trochu ine (film pre detske publikum). Fakt je, ze ku kvalite Chovovych starsich kuskov ma CJ7 dosti daleko. Prizmurim vsak ocko, pretoze je to stale stary dobry Stevo Chow. (7/10) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako som sa docital v predchadzajucich komentaroch, je to zmiesanina FLUBBERA (1997) alebo E.T.-ho (1982), chvilkami humorne, chvilkami zvlastne, lebo som mal pocit, ze je to natocene len pre deti, ale dostala ma posledna polhodinka filmu, kde to bolo na konci dojimave, smutne, posilnene krasnou smutnou melodiou, takze konecne hodnotenie je u mna 60%. Ako decko by som si tento film vychutnaval omnoho viac. ________ Stephen Chow - (Ti) +++ Jiao Xu - (Dicky) +++ Lei Huang - (Johnny) +++ Kitty Zhang Yuqi - (Slečna Yuen) +++ Chi Chung Lam - (Boss) +++ Produkcia: Stephen Chow +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul s hlúpym distribučným názvom "Fantastický maznáčik" mi dlho doma zapadal prachom. No ale predsa len som sa odhodlal ho vložiť do prehrávača. Hneď na začiatku ma zamrazilo, keď som videl v úvodných titukoch tie ázijské klikyháky. Nie som zrovna priaznivcom filmov z Ázie. Skôr naopak. Za roky som si ku nim vypestoval celkom silnú averziu. A táto infantilná rodinná sci-fi komédia mi ju ešte viac prehĺbila. Zhliadom som ďalšiu šikmookú pičovinu s mimoriadne trapným humorom. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Nevěděl jsem, co od tohoto filmu čekat, ale už od prvních minut filmu jsem tušil, že tenhle film se mi bude líbit, což se také velice brzy potvrdilo. S nadšením jsem tento film sledoval od začátku do konce a i kdyby nevkročil na scénu velice kouzelný a neodolatelný vesmírný pejsek CJ7, tak si troufám tvrdit, že by to byl zajímavý film, protože už záběry ze školy i z bydliště hlavního hrdiny byly velice zajímavé a film tak získal z mého pohledu na kvalitě mnohem dříve, než se příběh začal točit kolem roztomilého psíka. Nedokážu přesně říci, čím si mě tento film získal, možná to bylo tou svou citlivostí, těmi zajímavými postavami, možná jsem se do tohoto příběhu zamiloval v okamžiku, kdy hlavní hrdina ve škole říká "až vyrostu, chci být chudý". Tenhle film nabízí z mého pohledu mnoho důvodů, proč ho milovat a proč si ho oblíbit, a opravdu říkám, že to není jen díky tomu pejskovi z vesmíru, ten je tam sice velice roztomilý, ale kdyby byl hlavním hrdinou on, tak by asi film nedopadl tak skvěle. Rozhodně to byl s tímto filmem příjemně strávený čas, a co se týče hereckých výkonů, tak ty byly naprosto parádní, a když se setkali dva "obří" studenti, to pro mě asi zůstane nadlouho nezapomenutelnou vzpomínkou. V rámci žánru to je rozhodně nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na dětské filmy je Chowa škoda. Mazel je film bez nápadů a jeho tradičních šíleností a ulítlostí, které dělají Chowa Chowem. Místo toho je tu pomalu utíkající film, plný moralitek a s hodně nesympatickým dětským hrdinou. Na druhou stranu to na děti asi fungovat bude, protože mazlík je opravdu roztomilej a aspoň on za zkouknutí docela stojí. Jinak jsem ale dosti zklamán a od Chowa jsem čekal něco mnohem lepšího. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto už videl Kung-fu melu alebo Shaolin futbal vie presne do čoho ide. Humor Stephena Chowa mi sedí a niektoré scény boli skutočne vtipné. Asi najviac ma pobavil súboj v uličke v štýle Bruce Leeho, ale i scéna sen versus realita, kde vyšli najavo skutočné schopnosti maznáčika. Deti boli veľmi spokojné, páčilo sa im, u mňa priemer, takže dávam rodinný priemer 70% a slabšie štyri hviezdy. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nový film Chowa je jiný než jeho poslední dva počiny. Ale to nic nemění na tom, že je to zábavné, nápadité, inteligentní. Film pro celou rodinu jak má být. Ten mimozemšťánek je tak roztomilý, už vím co chci pod stromeček:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +výborná a příjemná hudba, roztomilá potvůrka, rodinný příběh, několik úžastných scén -ta potvůrka toho zas tolik nenadělá, chybý tomu romantika (mohla tu klidně být), je to dolcea kraťoučké/// Ze všeho nejvíc se tento filmík podobá americké fantasy The Last Mimzy, který je náhodou velice povedený. Fantastický mazel trošku ztrácí na tom, že je o mnoho jednodušší. Přesto že koncept je stejný. Jedná se o rodinný fantasy filmík určený především dětem. Jen s tím rozdílem, že tento je azijský a nabízí tedy trošku odlišnou podívanou, navíc šmrncnutou o vychytávky Stephena Chowa. Prostě ten Shaolin fotbal nebo Kung fu melu v něm najdete. Takže trošku škoda, že to není víc rozvedený a tvůrci nám toho neukážou víc. Takhle se jedná je o slabé 4*, ale o to nejde. Film je to pěkný a ve scénách kdy hraje melodická hudba dokonce úžasný./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Reklama