Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 049)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No nevím asi jsem už přesycený, ale tyhle drahé digitální bordely, které jsou všechny poslední dobou na stejno kopyto mě přestávají bavit. Docela mi vadí, že poslední dobou v každé komiksovce je záporák z vesmíru ( Zlatý kapitán amerika 2) a Batman vs Superman se držel docela na uzdě, dokud to na konci opět nevyvrcholilo v digitální madness, ze kterého bolí hlava. Wonder Woman, Superman a Aquaman jsou super, Cyborg s Flashem otravně nezajímaví a Batman toho příliš nepředvedl. Záporák je umělý a klasicky o ničem i s celou svojí armádou. Akce příliš záživná není ( mám raději bitky a přestřelky než lítání ve vzduchu) a humor se povedl jen zřídka. Nenudil jsem se, ale spokojený také nejsem. 60% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlnosti je v podstatě horší verzí tři roky starého animáku Liga spravedlivých: Válka. Na Zemi útočí paradémoni a jejich zlověstný šéf, což rozpoutá menší apokalypsu, která dá dohromady ústřední tým a nasměruje ho k dalším dobrodružstvím. Jenže zatímco animák dokázal být opravdu našlápnutý a zábavný i v 76 minutách (Batman vs. Green Lantern!), Snyder se ve dvou hodinách jen kodrcá skrz generickou týmovku, v níž mají největší dopad dvě scény s Billym Crudupem. Zbytek jsou jen ucházející digiorgie, které vedou odnikud nikam - a to přitom chtějí stihnout tři originy, budování vztahů i velkolepé řežby v Atlantidě a na Themysciře, z čehož vlastně funguje jen to poslední. Neříkám, že mi to docela neutíkalo a že tu není pár fajnových momentů. Na první hranou Justice League je to ale bída, z níž mi utkvěla v hlavě jen kupa hezkých wallpaperů. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

The Worst of Marvel s postavami z DC. Justice League v mnohom pripomína X-Men: Apocalypse. Rovnako ako pri mutantoch sa tu tvorcovia série s vlastnou tvárou vykašľali na ambície a vytvorili zameniteľnú žánrovku, pripomínajúcu najúspešnejšieho hráča na trhu. Vznikol tak nemastný-neslaný, nesympatický a nudný príspevok do trendu, ktorý nutne potrebuje nejakú revolúciu. Snydera takmer necítíť a zaujme akurát obrovsky nevyužitý potenciál a generickosť. Mrzí ma to, veľmi ma to mrzí. 5/10. Na druhýkrát za 3/10. Je to strašný shit ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konečně se DC rozhoupalo s týmovkou, páč Avengers dobrý, jenže na Batmana a Supermana prostě nikdo nemá. Největší úskalí pro mnohé diváky vidím v tom, že se jedná o comicsový film. Když jsem se rozhlížel v kině, tak milovníků comicsu, potažmo hrdinů DC, byla hrstka v téměř plném sále. Pak ale nechápu, proč ti ostatní jdou do kina a zde pak brečí, že nedostali to, co chtěli. Tak ať jdou na Bergmana nebo Tarkovského a budou spokojeni. Klasický superhrdinský comics stojí na jednoduchých rozhovorech, křiklavých barvách a třeskuté akci. Jde o fantastické pohádky! Osobně nemám rád zcivilňování superhrdinů, zde je naštěstí jen na hraně Batman....ale pořád je dost fantastickou postavou, jelikož jeho souboje by těžko někdo přežil jen s modřinami na zádech a vykloubeným ramenem. Záporák Steppenwolf je klasicky méně démonický než v kreslené podobě. Jenže v hraných comicsech vycházejí obecně jako nejděsivější lidští padouši, nikoliv ti z vesmíru... Celý film jsem si užil naplno a je mi líto těch, co na něj omylem zabloudili...Nechť žijí na věky Bowie, Superman a Princ! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dítě dvou otců, na kterém se docela výrazně odráží to, jak se oba snažili přiblížit vzoru toho druhého (Snyder měl za úkol točit odlehčeně po vzoru Whedona a Whedon po převzetí otěží chtěl držet styl Snydera). Výsledkem není zdaleka tak velký kočkopes, jak by se nabízelo, ale film bez výraznějšího rukopisu, v němž jen občas prolétne jiskra obou autorů (v dobrém i ve zlém). Jednoznačně nelze Lize spravedlnosti upřít slušné tempo, současně ale zoufale postrádá momenty hodné zapamatování. Zklamáním je také úvod, v němž se (už potřetí!) představuje v akci Wonder Woman, zatímco "medailonky" nováčků po hříchu absentují. Hudba, jediná věc, kterou DC Marvel válcoval, se vzdala výraznějších motivů a začala (stejně jako marvelovky) jet necharakteristický a nerušivý podtext. Chyba, VELKÁ chyba. Emoce nejsou z nejblbějších, ale pořád je to víc chtěné než funkční. A vzhledem k obřímu rozpočtu bych rozhodně čekal méně zrůdné digitální zamaskování knírku Henryho Cavilla. Ale aby bylo jasno - ano, je to lepší a zábavnější než Batman v Superman a alespoň tu zápletka celkem dává smysl (v rámci možností). Jen se tým potřebuje líp sladit. Příští Liga spravedlnosti už by mohla být fakt dobrá. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Henry Cavill (Superman) musel hrát ve všech scénách při dodatečném natáčení s bujným knírem, který nesměl oholit, jelikož už mezitím natočil část Mission Impossible - Fallout (2018) a měl v ní i pokračovat. Postprodukční tým Ligy spravedlnosti tedy musel ze všech nových záběrů nechtěné vousy odstranit digitálně - velmi rychle a tudíž i nesmírně nákladně a bohužel nakonec také nepříliš kvalitně. (Dandy95)
  • Film sa natáčal od 11. apríla do 14. októbra 2016 v Monaku, Litve, Grécku, Škótsku, Londýne, Los Angeles, Illinois a na Islande. (Paulo)
  • Film bol uvedený v Pekingu už 26. októbra 2017. (LuiCJ)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama