Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! Dobrodružné putování po stopách Járy Cimrmana mezi domorodci v nádherné krajině Altaje - tajemství, radost, krása i veselí. Takový byl život Járy Cimrmana a takové jsou i vzpomínky, které po sobě zanechal. Všude. Ve všech lidech, zvířatech i v přírodě. Stejné stopy jistě zanechá dokument i ve vás. Schválně! Dívejte se! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

1945 

všechny recenze uživatele

Video z expedice mastňácké výpravy by opravdu nemělo mít s Cimrmanem co do činění. Zaplatit staré domorodkyni aby vyprávěla o čemkoli ji napadne a občas do toho řekla polosrozumitelné ,,cimrman", natočit pomačkaný nákreš jímky na fekálie VYLILPŮL a houpavou kamerou zachytit frajera v mačkách, který není schopen překonat půlmetrový ledový blok mi opravdu nepřijde originální...Je vidět, že náklady na výpravu musely být opravdu nemalé, ale konečný výsledek a divácký prožitek tomu opravdu zdaleka neodpovídá. Když H. Pawlowská ve svém posledním dílu Banánových rybiček řekla, že se jí film opravdu velice líbil, tak to bylo zřejmě z toho důvodu, že je sama velikou fanynkou televizních sportů * dávám za popis odchytu jelena ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Cimrmanologové" na éxpedíci do cízokrájných zákoutí... Pokus o ozvláštnění nezajímavého pseudodokumentu. Ovšem zůstalo pouze u pokusu, jelikož naroubování cimrmaní složky je násilné, nenápadité a velmi trapné. Expedice Altaj by však neobstála ani sama o sobě. Je totiž popřením všeho co by dokument měl obsahovat a nabízet. Samotný nápad není úplně zlý a záznam výpravy této expedice mohl být i dobrý... Ale bohužel tomu tak není. Je našeho génia nehodné, že jeho jméno se zneužívá i k takovýmto ubohostem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle dokument uveden bez násilím implantovaných zmínek o Járovi Cimrmanovi, nebyla by to zas až taková hrůza. Když je však tenhle po čertech synkretický snímek zařazen do komponovaného večera České televize věnovaného Járovi Cimrmanovi, nenalézám v tom žádné metonymické spojení... Skutečně, co má soukromá expedice na Altaj společného s poetikou fenoménu Svěrákovsko-Smoljakovského fiktivního génia? No ano, někdo z jejich divadelního ansámblu si chtěl udělat pěkný výlet a nechtělo se mu platit celé náklady... A principálové na to kývli... Jinak si to nedovedu vysvětlit... (Mimochodem, pane Kotku, neměli by se tvůrci dál držet staromilského dobového usazení na přelom 19. a 20. století? Proč je použita ta moderní, s kontextem snímku nesouvisející, hudba?!) Tenhle dokument má ale mnohem zajímavější prognostickou rovinu - říká v podtextu pozornému divákovi, jak bude asi odkaz Divadla Járy Cimrmana rozvíjen v době, až vůdčí duo výhradních autorů celého projektu nebude již schopno tvořit: 1. Osudy českého fiktivního génia se dostanou do nástupnických rukou, které rapidně sníží vysoký standard držený po celou doby tvůrčí aktivity současnými tvůrci... 2. Kult Cimrmana se rozmělní v četných aktivitách nadšených amatérů, kteří budou, jistě vitálně a v dobré víře, inscenovat klasické hry i vymýšlet nové a nové mystifikace, nedosahujíce však ani zdaleka kvalit pánů Svěráka a Smoljaka... Obé se mi jeví jako nepříliš optimistické, leč patrně nevyhnutelné... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem z toho tedy jelen... Tohle je zase ale lumpárna po česku... :-( . . . Co má tohle homevideo společného s Cimrmanem? I jako dokumentární film je tohle >dílo< naprosto o ničem. Proč se k téhle srajdě nechal využít Miloň Čepelka, Cimrman suď. Ale jedno je jasné - prachy dělaj člověka. Prostě si jen pár chytráků udělalo výlet za veřejnoprávní peníze. Docela by mě zase zajímalo, kolik tahle sračka stála... Každopádně je něco shnilého v té televizi šašské. Tak lidičky, když už platíte ty koncesionářské poplatky, vymyslete si nějakou píčovinu z dovolené, třebas "Cimrman v Bibióne - teď tu byl" ... nebo tak něco, natočte to, prolezte prdelí nějakému kumpánovi na horách kravčích, otočíte krupicu a bude... I když vlastně ne - před váma tam byl nějaký kokotek... .-/ ()

cyright 

všechny recenze uživatele

3* dávám jen proto, že jsem v místech, kde se na Altaji natáčelo, byl, a tak jsem si nostalgicky zavzdychal při připomínce krásy a atomosféry oněch úžasných míst. Cimrmanovskou kvalitu tohoto díla lze shrnout jedním slovem: patetická. Přesně jak píše Radek99, toto je budoucnost cimrmanovského kultu v rukou samozvaných nástupců, kterých se však o přídavky nikdo neprosil. To na Cimrmana není autorský copyright? Ten by to snad vyřešil... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama