Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! Dobrodružné putování po stopách Járy Cimrmana mezi domorodci v nádherné krajině Altaje - tajemství, radost, krása i veselí. Takový byl život Járy Cimrmana a takové jsou i vzpomínky, které po sobě zanechal. Všude. Ve všech lidech, zvířatech i v přírodě. Stejné stopy jistě zanechá dokument i ve vás. Schválně! Dívejte se! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle dokument uveden bez násilím implantovaných zmínek o Járovi Cimrmanovi, nebyla by to zas až taková hrůza. Když je však tenhle po čertech synkretický snímek zařazen do komponovaného večera České televize věnovaného Járovi Cimrmanovi, nenalézám v tom žádné metonymické spojení... Skutečně, co má soukromá expedice na Altaj společného s poetikou fenoménu Svěrákovsko-Smoljakovského fiktivního génia? No ano, někdo z jejich divadelního ansámblu si chtěl udělat pěkný výlet a nechtělo se mu platit celé náklady... A principálové na to kývli... Jinak si to nedovedu vysvětlit... (Mimochodem, pane Kotku, neměli by se tvůrci dál držet staromilského dobového usazení na přelom 19. a 20. století? Proč je použita ta moderní, s kontextem snímku nesouvisející, hudba?!) Tenhle dokument má ale mnohem zajímavější prognostickou rovinu - říká v podtextu pozornému divákovi, jak bude asi odkaz Divadla Járy Cimrmana rozvíjen v době, až vůdčí duo výhradních autorů celého projektu nebude již schopno tvořit: 1. Osudy českého fiktivního génia se dostanou do nástupnických rukou, které rapidně sníží vysoký standard držený po celou doby tvůrčí aktivity současnými tvůrci... 2. Kult Cimrmana se rozmělní v četných aktivitách nadšených amatérů, kteří budou, jistě vitálně a v dobré víře, inscenovat klasické hry i vymýšlet nové a nové mystifikace, nedosahujíce však ani zdaleka kvalit pánů Svěráka a Smoljaka... Obé se mi jeví jako nepříliš optimistické, leč patrně nevyhnutelné... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Cimrmanologové" na éxpedíci do cízokrájných zákoutí... Pokus o ozvláštnění nezajímavého pseudodokumentu. Ovšem zůstalo pouze u pokusu, jelikož naroubování cimrmaní složky je násilné, nenápadité a velmi trapné. Expedice Altaj by však neobstála ani sama o sobě. Je totiž popřením všeho co by dokument měl obsahovat a nabízet. Samotný nápad není úplně zlý a záznam výpravy této expedice mohl být i dobrý... Ale bohužel tomu tak není. Je našeho génia nehodné, že jeho jméno se zneužívá i k takovýmto ubohostem. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Igi.B to vystihl opravdu přesně, a mě nezbývá nic jiného než s tím bohužel "mimořádně" souhlasit..Jak už zde bylo řečeno, smysl a pointu tohoto dokumentu jsem jaksi nepochopil..Myslím si že to byl jen jeden z dalších velkých výletků za naše-vaše peníze, ale co je hlavní tak téměř o ničem, navíc opravdu dokumentaristicky na velmi bídné úrovni..Tak příště třeba v Kuvajtu s podtitulem Bezedná ropa-Cimrman mezi šejky, nebo Teherán-Cimrman po stopách perského koberce:-)! Zajímalo by mě jestli nějací domorodci, vůbec ví kde nějaké česko leží, natož pak jestli vůbec něco o nějakém Cimrmanovi předem věděli.. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem z toho tedy jelen... Tohle je zase ale lumpárna po česku... :-( . . . Co má tohle homevideo společného s Cimrmanem? I jako dokumentární film je tohle >dílo< naprosto o ničem. Proč se k téhle srajdě nechal využít Miloň Čepelka, Cimrman suď. Ale jedno je jasné - prachy dělaj člověka. Prostě si jen pár chytráků udělalo výlet za veřejnoprávní peníze. Docela by mě zase zajímalo, kolik tahle sračka stála... Každopádně je něco shnilého v té televizi šašské. Tak lidičky, když už platíte ty koncesionářské poplatky, vymyslete si nějakou píčovinu z dovolené, třebas "Cimrman v Bibióne - teď tu byl" ... nebo tak něco, natočte to, prolezte prdelí nějakému kumpánovi na horách kravčích, otočíte krupicu a bude... I když vlastně ne - před váma tam byl nějaký kokotek... .-/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Stopa vede do Liptákova, dočkal jsem se něčeho úplně jiného a velmi podivně špatného. Jednu hvězdičku dávám za mého nejoblíbenějšího cimrmanologa Miloně Čepelku a za jeden jediný párvteřinový vtípek s omlazeným géniem. Jinak je tenhle "film" špatný vtip - zcela obyčejný, průměrný dokument, "pro ozvláštnění" naroubovaný na Járu Cimrmana, naroubovaný dosti kostrbatě, nezajímavě a bez humoru. Chudák Cimrman. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Co tohle mělo znamenat? Pár hezkých nápadů tam sice bylo, ale přesto jsem z tohoto dokumentu hodně zklamaný... ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Hvězdička je za tu krajinu a kameru. Jinak tohle dílo jednoho nejmenovaného protekčního dítěte se absolutně minulo vším, co se dá považvat za rozumně strávený čas. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Syn dlouholetého cimrmanologa Václava Kotka (herec Vojtěch Kotek - Snowborďáci - na databázi je chyba) spáchal svou první režisérkou akci a natočil pro Divadlo Járy Cimrmana dokument o pobytu Cimrmana na Altaji. Že se jedná o hodně podivný dokument a také bohužel hodně nudný, je jasné z celkového hodnocení na databázi. Také já se bohužel nebavil a je smutné, že když se Cimrman dostane ven z divadelního prostředí, většinou je z toho hrozná kravina. Koho by zajímalo více o natáčení tohoto dokumentu, doporučuji krátký článek mladého Kotka v časopisu Televize 43/2007, str. 8. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mám trochu podezření, že Cimrmanovo jméno zde bylo použito hlavně kvůli financování této expedice. A taky asi proto, že náčelník expedice je cimrmanolog/herec Václav Kotek, mimochodem otec režiséra. Pak se i to zapojení pánů Svěráka a Čepelky do výsledné podoby dokumentu dá docela pochopit. Co se ale nedá pochopit, tak ten nápad. Není moc dobrej a celé mi to přijde jako zneužití dobrého jména. Spíš měli udělat dokument jen tak, o expedici do Altaje. A víc se pak věnovat místnímu životu a prostředí. Třeba podkres s altajskou hudbou a jakýmsi hrdelním zpěvem se mi strašně líbil. Všechno ostatní, bohužel, stojí za prd. PS: nutno podotknout, že tohle Vojtěch Kotek natočil asi 2 roky před svou závěrečnou studentskou prací Ctrl Emotion, takže proto to nemůžete brát jako plnohodnotný výtvor... (každej holt nějak začínal) ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

mno,čekala jsem vskutku něco úplně jiného,než jsem zřela,ale pravdou je i to,že jsem už v životě viděla mnohem horší kusy...možná jsem tomu neporozuměla :-)...a koneckonců,Nevinné lži to pak zase u mne Vojtovi trochu vyžehlily ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Něco tak odporného bych od Miloně Čepelky - mého nej. herce- nikdy nečekal !!! Co tě to proboha popadlo ?! můj nej. cimrmanolog a udělá takovou prasárnu ! Hle musím z pochval na ´´Ze hry do hry´´ najednou přejíd do těžkopádných archaismů. Něco takového jsem opravdu nečekal !!! Už jenom ten titulek: Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! - věřim tomu, že je tam krásně, ale to ostatní jsou akorát komerční pindy. Proč proboha nemohl alespoň ten čepelka zůstat normální ?! Docela ztrácim chuť jít se podívat k nim do divadla, ačkoli je to něco úplně jiného, než nějakej takovejdle rádoby dokument. Měl by ses stydět Čepelko, můžu ti nadávat, můžu tě hanět, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat - to je prostě fakt, že jsi tam hrál, ale opravdu to neznamená, že ho odepíšu z oblíbených, jelikož všechny jeho předešlé výkony byly výborný a i mistr tesař potřebuje prachy a tak si ho utne, je mi to fakt líto, tu jednu hvězdu ještě oželím i když nepochopim, proč sem zatahovali zrovna Cimrmana, když to není ani trochu vtipné:-? ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak zas tak hrozný to nebylo sice sem taky nepochopil význam, ale nějakej tam určitě byl, navíc se mi to zdálo zručně natočeno a bylo to celkem originální a domorodci se o Cimrmanovi zmiňovali (bylo slyšet jeho jméno v jejich hatmatilce) takže o něm museli něco vědět samozřejmě, že jim to řekl štáb, ale i to se počítá. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Je to tak, člověk se nesmí bát a dát odpad i tomu, co by raději nehodnotil. Expedice Altaj je bohužel zcela nepovedeným pokusem rozpracovat příběh J. Cimrmana. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Video z expedice mastňácké výpravy by opravdu nemělo mít s Cimrmanem co do činění. Zaplatit staré domorodkyni aby vyprávěla o čemkoli ji napadne a občas do toho řekla polosrozumitelné ,,cimrman", natočit pomačkaný nákreš jímky na fekálie VYLILPŮL a houpavou kamerou zachytit frajera v mačkách, který není schopen překonat půlmetrový ledový blok mi opravdu nepřijde originální...Je vidět, že náklady na výpravu musely být opravdu nemalé, ale konečný výsledek a divácký prožitek tomu opravdu zdaleka neodpovídá. Když H. Pawlowská ve svém posledním dílu Banánových rybiček řekla, že se jí film opravdu velice líbil, tak to bylo zřejmě z toho důvodu, že je sama velikou fanynkou televizních sportů * dávám za popis odchytu jelena ()

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Ostudná kapitola cimrmanologie, na kterou by nikdo ze zúčastněných raději neměl upozornovat. Chápu, že si Kotek a spol (Radek Jaroš..proč?) chtěli udělat výlet za částečně darované a částečně veřejnoprávní peníze, ale zařídit to splácaným, nejenže nevtipným, ale nadto ještě trapným scénářem (vážně se scénáře účastnil Svěrák?), křečovitě naroubovaným na Cimrmana, a navíc k celé té hrůze přemluvit neštastníka Miloně Čepelku je přes čáru dobrého vkusu. Dejte si pár facek, vážení. ()

Reklama

Reklama