Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! Dobrodružné putování po stopách Járy Cimrmana mezi domorodci v nádherné krajině Altaje - tajemství, radost, krása i veselí. Takový byl život Járy Cimrmana a takové jsou i vzpomínky, které po sobě zanechal. Všude. Ve všech lidech, zvířatech i v přírodě. Stejné stopy jistě zanechá dokument i ve vás. Schválně! Dívejte se! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

otík 

všechny recenze uživatele

Syn dlouholetého cimrmanologa Václava Kotka (herec Vojtěch Kotek - Snowborďáci - na databázi je chyba) spáchal svou první režisérkou akci a natočil pro Divadlo Járy Cimrmana dokument o pobytu Cimrmana na Altaji. Že se jedná o hodně podivný dokument a také bohužel hodně nudný, je jasné z celkového hodnocení na databázi. Také já se bohužel nebavil a je smutné, že když se Cimrman dostane ven z divadelního prostředí, většinou je z toho hrozná kravina. Koho by zajímalo více o natáčení tohoto dokumentu, doporučuji krátký článek mladého Kotka v časopisu Televize 43/2007, str. 8. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Něco tak odporného bych od Miloně Čepelky - mého nej. herce- nikdy nečekal !!! Co tě to proboha popadlo ?! můj nej. cimrmanolog a udělá takovou prasárnu ! Hle musím z pochval na ´´Ze hry do hry´´ najednou přejíd do těžkopádných archaismů. Něco takového jsem opravdu nečekal !!! Už jenom ten titulek: Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! - věřim tomu, že je tam krásně, ale to ostatní jsou akorát komerční pindy. Proč proboha nemohl alespoň ten čepelka zůstat normální ?! Docela ztrácim chuť jít se podívat k nim do divadla, ačkoli je to něco úplně jiného, než nějakej takovejdle rádoby dokument. Měl by ses stydět Čepelko, můžu ti nadávat, můžu tě hanět, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat - to je prostě fakt, že jsi tam hrál, ale opravdu to neznamená, že ho odepíšu z oblíbených, jelikož všechny jeho předešlé výkony byly výborný a i mistr tesař potřebuje prachy a tak si ho utne, je mi to fakt líto, tu jednu hvězdu ještě oželím i když nepochopim, proč sem zatahovali zrovna Cimrmana, když to není ani trochu vtipné:-? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Stopa vede do Liptákova, dočkal jsem se něčeho úplně jiného a velmi podivně špatného. Jednu hvězdičku dávám za mého nejoblíbenějšího cimrmanologa Miloně Čepelku a za jeden jediný párvteřinový vtípek s omlazeným géniem. Jinak je tenhle "film" špatný vtip - zcela obyčejný, průměrný dokument, "pro ozvláštnění" naroubovaný na Járu Cimrmana, naroubovaný dosti kostrbatě, nezajímavě a bez humoru. Chudák Cimrman. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mám trochu podezření, že Cimrmanovo jméno zde bylo použito hlavně kvůli financování této expedice. A taky asi proto, že náčelník expedice je cimrmanolog/herec Václav Kotek, mimochodem otec režiséra. Pak se i to zapojení pánů Svěráka a Čepelky do výsledné podoby dokumentu dá docela pochopit. Co se ale nedá pochopit, tak ten nápad. Není moc dobrej a celé mi to přijde jako zneužití dobrého jména. Spíš měli udělat dokument jen tak, o expedici do Altaje. A víc se pak věnovat místnímu životu a prostředí. Třeba podkres s altajskou hudbou a jakýmsi hrdelním zpěvem se mi strašně líbil. Všechno ostatní, bohužel, stojí za prd. PS: nutno podotknout, že tohle Vojtěch Kotek natočil asi 2 roky před svou závěrečnou studentskou prací Ctrl Emotion, takže proto to nemůžete brát jako plnohodnotný výtvor... (každej holt nějak začínal) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Igi.B to vystihl opravdu přesně, a mě nezbývá nic jiného než s tím bohužel "mimořádně" souhlasit..Jak už zde bylo řečeno, smysl a pointu tohoto dokumentu jsem jaksi nepochopil..Myslím si že to byl jen jeden z dalších velkých výletků za naše-vaše peníze, ale co je hlavní tak téměř o ničem, navíc opravdu dokumentaristicky na velmi bídné úrovni..Tak příště třeba v Kuvajtu s podtitulem Bezedná ropa-Cimrman mezi šejky, nebo Teherán-Cimrman po stopách perského koberce:-)! Zajímalo by mě jestli nějací domorodci, vůbec ví kde nějaké česko leží, natož pak jestli vůbec něco o nějakém Cimrmanovi předem věděli.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama