Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to přežít, ale tak nějak to nebylo ničím zajímavé. Vojta Dyk dle mého skromného názoru nemá moc predispozice k hlavní herecké roli táhnoucí pohádku vzhůru. Molnárová blond má sice pěkné pozadí, ale toť asi vše. Až příliš lehce zapomenutelný film, splývající s třemi valníky podobných počinů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mezi slepými jednooký králem. Pohádka, která se dokonce dá dokoukat, to je mezi současnou pohádkovou tvorbou takřka obdivuhodný výkon. Při troše práce by z námětu mohlo něco být, ale schopnost vyprávět příběh poutavě je pro naše filmaře včetně Jiřího Stracha zřejmě nesplnitelný úkol. Současné pohádky působí spíš jako povinný domácí úkol, bez kouzla, bez poetiky. Být učitelem, napíšu takové 3+. Molnárová v obličeji nic moc, ovšem tělo docela slušné, jak se lze přesvědčit poměrně důkladně. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach evidentně přerůstá pohádkový žánr a posouvá film někam jinam, možná je to chyba, možná ne, to neumím posoudit. Jakožto dospělák jsem si Tři životy opravdu užil, svižná kamera a střih, nádherná hudba, krásné lokace, slušné herecké výkony... Nevím jak reagovaly děti, nepotkal jsem žádné, kterého bych se mohl zeptat. Faktem zůstává, že je to spíše dospěle natočený pohádkový příběh. Je ovšem také pravda, že scénář byl vskutku prostinký. V tomto bodě Tři životy "pohádkové" vymezení nepřekročili ani o píď, což je nepochybně škoda. O to víc hodnotím práci režiséra, který z tak slabého scénáře vykřesal úžasnou, barvitou podívanou... Ano, máte pravdu, že čtyři hvězdičky jsou moc, ale jedna či dvě zase proklatě málo, tak že tak ;o) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Raději se nechám v lese sežrat vlky, než se vrátit na vojnu......... Tři uprchlíci z vojny, se dostanou na zakletý hrad. Mají zdánlivě jednoduchý úkol. Vydržet jednu noc se třemi krásnými, ale zakletými ženami. Ale není to tak jednoduché. CITÁT - Tohle pírko je tvoje odměna, zachránit s ním můžeš tři životy.......... Je to prostě pohádka. Pohádka bez akčnějších scén a skoro bez dramatizace. Příběh na dobrou noc. Od dvojice Jiří Strach a Martin Šec jsem čekal něco duchaplnějšího. Ale i přes všechny ty zápory se na to dá dobře koukat. Kamera je povedená, hudební doprovod je příjemný a herecké obsazení dobré. Jen ten příběh se moc táhne a slušelo by mu lehčí zkrácení. CITÁT - A přines víno, mám žízeň........ A konec? Inu, je to pohádka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pohádka, na kterou se lze podívat, nebyla nudná a nejednalo se o slátaninu typu Z pekla štěstí. Celkem zajímavý příběh, dobří herci, pěkné prostředí...Scéna na cvičišti vojáků je jako by inspirována kultovním kaprálem z S čerty nejsou žerty. Při celkovém hodnocení této pohádky (49%) bych se zastavil na 60, maximálně 65%. Podívat se na ni dalo, dokonce jsem ji sledoval s jistým zaujetím, ovšem vícekrát bych to vidět nepotřeboval (narozdíl od jiných, které jsem uvedl ve svém profilu). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)

Reklama

Reklama