Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach má zkrátka talent a dovede bravurně vyvést televizní pohádku z její často tak tragické papundeklovitosti. Václav a Věra Šaškovi se s tím rozhodně nepárali - poručík chce přefiknout pěknou dívčinu? Obludí ji lektvarem báby kořenářky. Dívčina už mu není po vůli? Šup s ní ze skály a obludíme další... Vedle skvělých záporáků Jiřího Dvořáka a jeho pobočníka Marka Taclíka však vypadá hlavní milenecká dvojice Vojtěcha Dyka a Lucie Molnárové poněkud unyle. Škoda. Ale i tak na televizní poměry velmi podařený a neobvykle výpravný počin... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

No žádná bomba to sice nebyla a když to porovnám s klasickými pohádkami na jaké jsem se díval jako malý,tak je to docela hustý, kam až se filmový vývoj posunul... V sedmi letech bych to asi moc nepobral,ale na druhou stranu dnešní děti jsou už taky o dost jiné, než jací jsme byli my, takže trocha moderních prvků (nahá hlavní hrdinka, poprava, omamné látky ve víně...) vůbec neškodí. Strašně se těším na to, až Jiří Strach konečně dostane k dispozici větší rozpočet a ukáže nám svůj talent naplno... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že Jirka Strach prostě pohádky neumí, že to není jeho parketa. Být kratší, líbila by se mi z jeho pohádek tak Probuzená skála a druhá půlka Šťastného smolaře. A už asi tuším, proč mne tak nebral, jako mé kolegy a známé, Anděl Páně. U této pohádky jsem měl chvílemi pocit, že koukám na Princeznu ze mlejna. Voják, místo Élišky kovářovic napohled vyžilá dcera, podobné kulisy... Některé amatérské herecké výkony a podivné repliky. Táňa Pauhofová jako vždy dřevěná. Scénář zbytečně natahovaný. Jak je u Stracha zvykem, dokonalá výprava a kulisy, dokonce opět podzemí, ale jen samotná výprava nenahradí chybějící a potřebné ingredience. Kýčovité scény - proč? A na pohádku až moc smyslných a erotických narážek (Jak chcete dítěti vysvětlovat, že se vojáci nesmějí zakletých dívek na loži dotknout?), navíc nahotinka v jezeře mi v pohádce přijde už moc. Naprosto zbytečná scéna. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach evidentně přerůstá pohádkový žánr a posouvá film někam jinam, možná je to chyba, možná ne, to neumím posoudit. Jakožto dospělák jsem si Tři životy opravdu užil, svižná kamera a střih, nádherná hudba, krásné lokace, slušné herecké výkony... Nevím jak reagovaly děti, nepotkal jsem žádné, kterého bych se mohl zeptat. Faktem zůstává, že je to spíše dospěle natočený pohádkový příběh. Je ovšem také pravda, že scénář byl vskutku prostinký. V tomto bodě Tři životy "pohádkové" vymezení nepřekročili ani o píď, což je nepochybně škoda. O to víc hodnotím práci režiséra, který z tak slabého scénáře vykřesal úžasnou, barvitou podívanou... Ano, máte pravdu, že čtyři hvězdičky jsou moc, ale jedna či dvě zase proklatě málo, tak že tak ;o) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

EDIT: Ach ten začátek. Těšila jsem se na tři princezny a přišly tři.... záclony? Kostymérku bych třískla do palice. Ještě ke všemu vysoké Frühlingové vyčešou kokrhel na hlavě. Táňa to taky schytala. To už neumí udělat ani pěkně princeznovský účes bez nějakých visících hadrů z drdolu?___ Tři životy jsou slabší než Anděl Páně. O hodně. Ale stále to patří v pohádkové tvorbě posledních let k nadprůměru. Vojtěch Dyk je hrozný sympaťák a jako hrdina se hodí. Víc mi vadila ona "panna v nesnázích." Nemastná neslaná, i když tmavší verze byla lepší. Pohádka je to milá s krásnými exteriéry a nejvíce zabolí až ten blesk na konci. Ano, meč je vodič, ale jak ten blesk oběhnul věž... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)

Reklama

Reklama