Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy ČT na Vánoce dávala hezkou českou chytrou (a později jen výpravnou) pohádku? Loňský Anděl páně byl asi jen posmrtný záškub. Aspoň že ten Jiří Dvořák mě nezklamal. Jeho vojenský date rapist, který dívčinám míchá podivné látky do vína a následně je zneuživá, by si ale zasloužil lepší scénář. Vyloženě průšvih to není, lokace a herci jsou relativně na úrovni, ale zápamatováníhodná tahle pohádka není. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Raději se nechám v lese sežrat vlky, než se vrátit na vojnu......... Tři uprchlíci z vojny, se dostanou na zakletý hrad. Mají zdánlivě jednoduchý úkol. Vydržet jednu noc se třemi krásnými, ale zakletými ženami. Ale není to tak jednoduché. CITÁT - Tohle pírko je tvoje odměna, zachránit s ním můžeš tři životy.......... Je to prostě pohádka. Pohádka bez akčnějších scén a skoro bez dramatizace. Příběh na dobrou noc. Od dvojice Jiří Strach a Martin Šec jsem čekal něco duchaplnějšího. Ale i přes všechny ty zápory se na to dá dobře koukat. Kamera je povedená, hudební doprovod je příjemný a herecké obsazení dobré. Jen ten příběh se moc táhne a slušelo by mu lehčí zkrácení. CITÁT - A přines víno, mám žízeň........ A konec? Inu, je to pohádka. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebyla plnohodnotná, plnokrevná pohádka. Spíše takový slepenec známých pohádkových motivů, který držel pohromadě jen taktak. Tím to ale nechci úplně odsoudit, jen se domnívám, že tento kousek nebude patřit do zlatého fondu. Dá se to vidět, ale stačí jednou. Ještě bych mohl dodat, že forma byla lepší než obsah. Tři životy - tři hvězdičky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak předně - já pohádky moc nemusím. Mám pár svých oblíbených (Šíleně smutná princezna, Princ a Večernice), na druhou stranu nechápu jásání nad většinou pohádkových příběhů, například z důvodu komunistického zprznění (Princezna se zlatou hvězdou.) Také mi není jasné vyzdvihování Tří oříšků pro Popelku (po roce devadesát Vorlíčkovi vyčítali, že jeho filmy jsou "nemecky studené," přitom Popelka je na tom s tím "mrazem" úplně stejně.) Takže třeba Anděl páně byl u mě vlastně výjímka. Je jasné, že herci vyjma Jiřího Dvoříka nic moc nepředvedli (Vojtěch Dyk byl vyloženě "vyblitej"), je jasné, že scénář je slabší, ale jestli mě někdo začne tvrdit, že po režisérské stránce je to nezvládnuté, budu zlej. 70%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 5/10/// +obsazení, pěkná příroda -jinak nic moc výprava, nevýrazní herci, dost ponurá hudba, celé je to aji tak trochu depresivní, slabí příběh, škoda že tady Táňa Pauhofová a Kryštof hádek měli jen takovej štěk/// Podivná pohádka. Má dost pomalé tempo. Levnou výpravu. Hraje v ní spousta známích herců, mnohdy se ale v příběhu ani neohřejí a navíc většína z nich hraje jakoby bez duše. Rovnež je zde slabá a nehodící se hudba. Celé je to takové omšelé. Nápad a děj je sice trošku originální, ale není moc zábavný. A už vůbec mi nejde na rozum, proč utnuli příběh těch zbívajících dvou dezertérů a těch třech dívek. To mohlo být podle mě taky zajímavé. Škoda/// Celkem 44%/// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)

Reklama

Reklama