Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (219)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, která v sobě něco má, kvůli čemu ji nemůžu zavrhout jako mnoho českých novodobých pohádek. Prostě má svou vlastní atmosféru, která se nepodobá žádné pohádce, kterou jsem v poslední době viděla. Přitom má děj jednoduchý jak facka a ten Dyk je vážně taky na facku, ale nechápu, proč se místním chlapům nelíbila Anička, mně připadala krásná. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to přežít, ale tak nějak to nebylo ničím zajímavé. Vojta Dyk dle mého skromného názoru nemá moc predispozice k hlavní herecké roli táhnoucí pohádku vzhůru. Molnárová blond má sice pěkné pozadí, ale toť asi vše. Až příliš lehce zapomenutelný film, splývající s třemi valníky podobných počinů. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdeže loňské sněhy jsou !! Tuto rádoby moderní pohádku s přehledem převalcují staré, 50 let okoukané pohádky. Ne, příteli, pokud nemáš talent na psaní opravdových pohádek, se vším všudy co k tomu patří, tak od toho dej své kumštýřské ruce pryč. Na takové umělé pohádky bez fantazie a nápaditosti je škoda filmového materiálu. Z takové tvorby jde opravdu STRACH. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mohla mohla mít nakročeno k opravdu velkému výsledku. "Od zlého k dobrému je to vždycky těžší než naopak." Tentokrát jádro pudla vězí ve slabé rytmizaci vyprávění (což se ještě dá tv projektu odpustit) a scénáristicky poměrně elementárních dialozích bez bohatších vazeb ve stavbě příběhu. Hudba se snaží odvyprávět to, na co scénář úplně rezignoval, a navodit atmosféru i bez hudebních motivů. Děvucha naštěstí nechá oku spočinout nejen na svých červených rtech, což u generace dětí zakládá na následování vzoru či na planá očekávání. Hvězdičky patří pohádce prosté obvyklého pitvoření, mínusy malé invenci v obrazném vyjadřování. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě jak nejmenší děti chápou co přesně tři zběhové musí splnit, aby zlomili prokletí princezen, troufnu si říct že na to koukaj jak tele na nový vrata a mají vůči rodičům spousty otázek. Hlavně že se nesmí na Čt objevit ženská koza před 22h a tady v pohádce pro nejmenší jsou rodiče dunucení k tomu aby vysvětlili svému minipotomstvu, že se jedná o šukačku, no fakt dobrý :-) Stejně jako první část ofiko obsahu, to psal jako kdo ? Franta Vobtáhlo ? Já osobně jsem měl trošku problém, že to první dějství nebylo praktikcy vůbec uzavřeno a pohádka si našla úplně jinou zápletku, tohle se mě u pohádek nelíbí. Na druhou stranu při tý laťtce, kterou v úvodu pohádka nasadila, bych se bál, že to skončí jednou velkou swingers party. Další minus byl hlavní klaďas v podání Vojty Dyka, opravdu tyhle typu kluků nemusím, bez charismatu, bez jiskry..., ono vůbec herecky se mě líbil jen zápornej hrdina, to byl takovej šoustal obecnej v podstatě to tam pěkně poklátil, týhle postavě bych nechal ještě víc prostoru, ať se dětičky něco naučej. Jako divák však hledám v pohádkách romantiku a střetnutí dobra ze zlem, jestli je to střižený v moderním kabátku nebo ve starým huberťáku není podstatný, ale absence dětské duše mě v pohádkách bude vadit vždycky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)
  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)

Reklama

Reklama