Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka v režii Jiřího Stracha vypráví o chudé dívce Brigitě (L. Molnárová), která tolik toužila po štěstí, jež si spojila s leskem třpytivých šatů a oslnivě zářících lamp bohatých městských salonů, že pro ně byla schopna udělat cokoliv – třeba i zapřít vlastní matku (D. Batulková). Když chudou Brigitu adoptuje hodná majitelka kodaňského pekařství (T. Medvecká), začnou se dít věci. Pohodlný život a nové postavení zcela promění dívčin život. Z Brigity se stane povrchní dívka s jediným zájmem – mít se dobře a bavit se. A když si vezme matčin chléb jako podložku, aby si neumazala střevíce, propadne se Brigita do bahenní říše. Tady mezi bahenními příšerkami (B. Hrzánová, R. Holub a další) konečně pochopí, v čem pochybila. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pohádka, v jejíž první půl hodině se vůbec nic neděje. Říkám si, tohle natočil Jiří Strach, režisér ANDĚLA PÁNĚ? Poté, co pyšná Brigita šlápne na chleba a spadne do blátivé louže, se to všechno konečně zlepší. Znázornění bahňácké říše s odpornými bahňáky se hodně povedlo. Jenže to je pořád málo na to, abych se na tohle podíval ještě jednou. [1068. hodnocení, 49. komentář, 55%] ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka na motivy Hanse Christiana Andersena ve skvělé režii Jiřího Stracha. Velice kvituji úsilí České televize o tvorbu nových pohádek, tolik pro pohádkový svět jiná naše televize nedělá. A takovéhle používání televizních poplatků se mi líbí. My jsme vyrostli na českých pohádkách, tak nevím proč by o to měly být ochuzeny budoucí generace. A když k těm starým osvědčeným přibudou navíc nové - tím líp. Někdy se to povede, někdy ne, ale tahle pohádka patří k těm lepším. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

..."že lížeš čokoládové koule" (?!)...proboha, snad se dají dvojsmyslná spojení překládat jinak - tady by si citlivější povahy mohly myslet, že pohádková Brigitte Nielsen má něco s černochem...Hrzánová, jako vždy a všude, odporná. Jedna hvězda za solidní kulisy a mojí oblíbenou Táńu Medveckou, i když tady příliš prostoru pro svoje herecké umění neměla. A Andersenovy "pohádky" jsou dle mého spíše pro dospělé (tedy pokud to někoho baví) než pro děti. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na této pohádce oceňuji zajímavé historické kulisy, kostýmy a především námět. Pohádka je to nadčasová a splnila i výchovnou roli, co se zacházení s chlebem a úcty k rodičům týče. Děti by se neměly stydět za rodiče, kteří jim poskytují lásku, ale nemohou jim poskytnout hmotný blahobyt. Pyšná dívka, která se vetřela mezi bohaté, když zapřela svou matku a ani pak si toho nevážila a chovala se povýšeně, byla potrestána, jak už to v pohádkách chodí. Příběh měl kouzlo a dobovou atmosféru starých časů. Herecky vynikla Bára Hrzánová jako šéfová polepšovny, ústřední dvojice byla nevýrazná. Cina nebyl přesvědčivý ve svých citech k herecky stejně nepřesvědčivé namyšlené BriGitě. Oceňuji jistou originalitu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Drsná pohádka ale ze života, rozmazlená a namyšlená Brigitka byla pěkná mrcha. 😅 "Nikdo z nás nemá štěstí přidělené navždycky." Velmi dobrá pohádka, škoda, že je tak podhodnocená,  začátek sice slabší ale potom super. 👍 Herecky nejvíce zaujaly Lucie Bugalová a Bára Hrzánová. Nezapřeš matku svou a otce svého! A peklo velmi vtipné, bavila jsem se. 😅🙈😁🤣 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská herečka Lucia Molnárová neovládá češtinu, a proto je v českých filmech při postsynchronech vždy předabována. Tentokrát její postavě Brigity propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. (funhouse)

Reklama

Reklama