Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povoláním herce je prožívat cizí životy. Mohlo by se zdát, že starého zkušeného herce, který hrál stokrát roli vyšetřovatele a stokrát byl u identifikace mrtvoly, nemůže nic překvapit. A přece překvapí… Populární herec Vorel (M. Kňažko) právě natáčí jednu ze svých posledních televizních rolí. Celý den se nemůže dovolat své ženě a ani po návratu ji doma nenajde. Nahlásí na policii, že je nezvěstná. Policie ale situaci bagatelizuje v domnění, že se žena někde zapomněla s kamarádkou, a tak se pátrání věnuje především sám. Ale když se ozve vyděrač, který chce za propuštění jeho ženy pět miliónů, situace se změní. Vorel se snaží za každou cenu peníze sehnat, dokonce kývne na seriál, kterému se nejdřív bránil, ale stejně je jeho žena po několika dnech nalezena mrtvá. A co víc, sám nevinný herec se dostává do podezření. Smrt jeho ženy se totiž nápadně podobá té z jeho posledního kriminálního filmu. Kdo má zločin na svědomí a proč se stal? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (45)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář napsala asi veverka, která v dětsví dostala velkým žaludem po hlavě. Nebýt fantastických hereckých výkonů tria Chýlková, Kňažko, Nárožný dávám odpad. To se mě totiž snad ještě nestalo, abych vinou špatnýho způsobu vypravění, byl donucen znát pachatele proti své vůli a dřív než je ve finále odhalen. A největší bžunda je, že film dál dělá jako že je napínavej :-) ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Divák pořád čeká nějaký rafinovaný zvrat nebo aspoň pointu, která by tento naprosto svévolně konstruovaný a občas i nechtěně komický příběh plný logických chyb postavila do zcela nových souvislostí, ale marně. Nezbývá proto než konstatovat, že je to sice vysoký hra, ale na naprosto mizerné úrovni. 20 % (Jaroslav Sedláček, Ci 03/2008) ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Nudné ještě víc, než je na televizní film nutné, rozvleklé a nepřekvapivé. Petr Nárožný mi v roli detektiva moc neseděl a celkově se tam vyskytovaly divné typy (např. Etzler v roli nerudného vyšetřovatele, který prošuměl bez většího efektu). Pan Šašek určitě napsal lepší scénáře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale film vlastně stojí na vratkých nohou a i ty zašťituje Milan Kňažko. Na něm totiž V hlavní roli stojí. Detektivka je to vlastně nudná a nezáživná z mnoha pohledů. Petr Nárožný asi není moc prozíravý kriminalista, když od počátku jde jen za jednou stopou a tím je jeho hlavní podezřelý. Konec je pak docela bizarní, protože způsob chování postavy Ivany Chýlkové je více než hysterický a už méně promyšlený. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektívka, ale jednu hvězdičku ji vzít musím. Takovou pitomost totiž profesionálové udělat nemohou. Když poprvé přijel Kňažko k Chýlkové, zaparkoval na ulici před domem, skoro bych řekl, že to byla Nerudovka. Hrozně úzká ulička. Vešel do domu, kde na schodech míjel Lordana. No a když s Chýlkovou vycházeli z domu, ejhle, vycházeli, tak vyšli ne z vchodových dveří ale z nějakých vrat na velice rušnou ulici s chodníkem, u kterého parkovalo Kňažkovo autíčko. Jinak ale docela příjemná podívaná, i když, ten závěr byl takový trošku moc umělý. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Herec Petr Pelzer tímto filmem oslavil jubilejních 40 let před kamerou. (M.B)

Reklama

Reklama