Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povoláním herce je prožívat cizí životy. Mohlo by se zdát, že starého zkušeného herce, který hrál stokrát roli vyšetřovatele a stokrát byl u identifikace mrtvoly, nemůže nic překvapit. A přece překvapí… Populární herec Vorel (M. Kňažko) právě natáčí jednu ze svých posledních televizních rolí. Celý den se nemůže dovolat své ženě a ani po návratu ji doma nenajde. Nahlásí na policii, že je nezvěstná. Policie ale situaci bagatelizuje v domnění, že se žena někde zapomněla s kamarádkou, a tak se pátrání věnuje především sám. Ale když se ozve vyděrač, který chce za propuštění jeho ženy pět miliónů, situace se změní. Vorel se snaží za každou cenu peníze sehnat, dokonce kývne na seriál, kterému se nejdřív bránil, ale stejně je jeho žena po několika dnech nalezena mrtvá. A co víc, sám nevinný herec se dostává do podezření. Smrt jeho ženy se totiž nápadně podobá té z jeho posledního kriminálního filmu. Kdo má zločin na svědomí a proč se stal? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (45)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Nudné ještě víc, než je na televizní film nutné, rozvleklé a nepřekvapivé. Petr Nárožný mi v roli detektiva moc neseděl a celkově se tam vyskytovaly divné typy (např. Etzler v roli nerudného vyšetřovatele, který prošuměl bez většího efektu). Pan Šašek určitě napsal lepší scénáře. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slavíkův televizní film se tváří a chce být kriminálkou a jako takový bohužel nefunguje a rozuzlení zápletky je až urážlivě toporné, takže nakonec musím jít na pouhou 1* a 25 % celkového dojmu, jakkoliv pro zkušeného a dobře hrajícího Milana Kňažka je to nezaslouženě krutý výsledek. Jako psychologické drama stárnoucího muže, který dosáhl profesního vrcholu a už může po pracovní stránce i v mezilidských vztazích jenom ztrácet a který je nucen bilancovat vztahy se svým okolím a příbuzenstvem, by to fungovalo nepoměrně líp. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale film vlastně stojí na vratkých nohou a i ty zašťituje Milan Kňažko. Na něm totiž V hlavní roli stojí. Detektivka je to vlastně nudná a nezáživná z mnoha pohledů. Petr Nárožný asi není moc prozíravý kriminalista, když od počátku jde jen za jednou stopou a tím je jeho hlavní podezřelý. Konec je pak docela bizarní, protože způsob chování postavy Ivany Chýlkové je více než hysterický a už méně promyšlený. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Ach tie konce, a tie texty distribútora, to je v česko - slovenskej filmografii tá najväčšia hrôza. Keď sa zjavila v závere tá helikoptéra, myslela som si najprv, že sedím na diaľkáči a nejakým omylom som si prepla na iný kanál. A neprepla, to len niekoho napadlo prilepiť taký akčný koniec na pomaly plynúcu, komornú drámu o troch postavách. Škoda zmarenej šance. ()

dr_drep odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, to už všichni pozbyli i poslední zbytky zdravého rozumu? Tak nelogický, pitomoučký, slaboduchý scénář by snad nenapsal ani zájemce o studium scénáristiky na DAMU. Třeba závěrečná akce s vrtulníkem, to bylo jako co? Nebo ty dialogy - Kňažko už ví, že vraždila Chýlková, a první, co jí řekne je to, že k ní už v životě nevstoupí do bytu :))). Vražda přejetím autem, hmmm, taky slušný. No abych to zkrátil - z hlediska žánru, řemesla i kumštu totální odpad. Ale pro koncesionáře ČT asi dobrý. Podojila se dojná kráva ČT, i vrtulník byl... V hlavní roli totální neschopnost. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Herec Petr Pelzer tímto filmem oslavil jubilejních 40 let před kamerou. (M.B)

Reklama

Reklama