Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film "Punk´s not dead" (Punk není mrtvý) vás k 30. výročí vzniku punk rocku zavede do upocených undergroundových klubů, nahrávacích studíí, na venkovní parties, ale i do nákupních center a na stadionové koncerty, kde punková hudba i kultura dále vzkvétá. Třicet let poté, co skupiny jako Ramones nebo Sex Pistols neslavně šokovaly systém svou tvorbou, rychlou a vše měnící hudbou, přitahuje nejdéle fungující punková skupina v historii doposud největší davy "pop-punkových" fanoušků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Molly 

všechny recenze uživatele

Snad žádný hudební styl nevzbuzuje tolik emocí jako punk (či chcete-li punkrock) a tenhle dokument je toho parádním důkazem. Začalo to hraním ve sklepeních, přespáváním u fanoušků a módou DIY, dneska je z toho komerční záležitost, co hrajou rádia a MTV - a to přece není punk, ne?! Mně osobně se tohle odsuzování vůbec nelíbí, důležité je to poselství, ty texty a ta hudba, která sdružuje lidi, co jinak nezapadají a co si v tomhle bláznivým světě neví rady - tak tomu bylo v sedmdesátých letech a je tak tomu i dnes, ať už je to ten "pravý" punk nebo pop-punk. Tak otevřte svou mysl a na kecy o komerci se vybodněte. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Dokument zachycující punk ze všech možných úhlů pohledu... Takže rozhodně zajímavý a vystihující. Spousty rozhovorů se spoustou lidí z týhle (nejen) undergroundový scény, napříč generacema.. Já mam k týhle hudební větvi hodně blízko, takže se mi dostalo dostatku informací a názorů, který mi zkrátka mají, co říct a nabídnout... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dokument v ktorom sa objaví môj nekriticky obdivovaný The Adicts. Dokumet o hudobnom štýle môjho života a ja môžem dať len úbohých päť hviezd. Nehoráznosť! Punk nieje mŕtvy, ale punk pomaly umiera. Nádherná a hrôzostrašná myšlienka plynúca z celej projekcie. Film sa snažil ucelene zmapovať celú históriu punku, kedy sa museli začínajúce otrhané kapely a prvý fanúšici tlačiť v zaprdených baroch až po dnešné veľké punkové festivaly ktoré vám prináša MasterCard a Playstation. V priľahlých stánkoch si môžu uniformovaní punk/pózeri kúpiť slipy tej správnej značky a trinásťročné pubertiačky poskakujú na vystajlovaných fešáčiskách z GreenDay-u, lebo si Google im opravil hľadaný výraz "pank" na "kúl punk". Film o hudobnom štýle, kedy sa pôvodné Fuck You! postupne zmenilo na I´m cool, because I´m punker!. Starí páni zo zlatých čias po rokoch v štýle punk-sex-pivo už toho veľa nevládzu, a tak je ich odkaz dnešnej zamindrákovanej assbukovskej (de)generácii čoraz vzdialenejší. Povinnosť? Možno, pretože presne tento prístup zničil tú krásnu pôvodnú myšlienku. ()

jirkis 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, který jsem měl už hodně dlouho v merku, ale až teď jsem se na něj podíval. Je dost důležité se na něj podívat, pokud posloucháte punk, nebo si alespoň myslíte, že posloucháte punk. Osobně uznávám všechny staré punkové kapely, ale dávám přednost těm novějším, melodičtějším. Poslouchám punk rock už asi 5 let a miluju tento styl. Dokumentu ale 5* dát nemůžu, protože spíše, než důkaz o tom, že punk opravdu není mrtvý, nám předvedli průřez všech starých kapel a ke konci se spíše utvrzovali v tom, že je mrtvý. Punk není mrtvý, punk je prostě dneska jiný, ale pořád o tom samém. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument, který úspěšně zachycuje tehdejší i dnešní (post)punkovou scénu, snaživě (ne vždy s výsledkem) se pokouší definovat punk a ukazuje, jak se z něj postupem času stala komerce. Pravý punk nepřísluší dnešním teenagerům, oblékajících se do příslušného oblečení, ani současným punkerům, nýbrž těm, kteří si skutečný punk (polovina 70. let až jejich konec) prožili nebo jej chápou tak, jako byl chápán tehdy. Punk is Dead, byť v pár zasvěcených duších žije v podobě pocitu, nikoliv hudby, dál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V závěru filmu je v titulkách špatně uvedené přímení Gerarda Waye. Je napsán chybně jako Gerard Whale. (ČSFD)

Reklama

Reklama