Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějová linie se sice kolem Jigsawa pořád dokola omotává a nedokáže se ho pustit (při Bellově neutuchajícím charizmatu se snad ani není čemu divit), ale vyšetřovací odbočky a překvapivě dobře fungující "dlouhá" past nějakým zvláštním způsobem fungují lépe než celý předchozí díl dohromady. Byla to sice labutí píseň, ale ona lehká spokojenost za to (bohužel naposledy) stála. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobné jako čtyřka a kvalita dolů nejde. Pořád se na to dá koukat. Podle mého názoru je tento díl celkem brutální, určitě masakrálnější než dva předchozí. Řezání rukou, sekání hlav, lámání kostí vás docela znechutí, ale to k SAW patří a je to sice hnusné, ale na druhou stranu by bez toho film nebyl tím čím býval. Potoky krve opět tečou, děj je docela zajímavý, ale už se v tom trochu ztrácím, protože si přesně nepamatuju co bylo v předchozích dílech. Konec je zajímavý a nečekaný, uvidíme co nám přinese šestka. 55% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Saw lze definovat jako novodobý hororový fenomén a úřady prý opravdu uvažují o tom, že měsíc říjen přejmenují na Pila. Avšak ačkoliv tržby vždy několikanásobně převyšují náklady na výrobu, rok co rok je pilka tupější a tupější (rozuměj výdělky se pravidelně snižují). Po čtvrtém dílu, který mě dost zklamal, jsem znovu našel odvahu a pustil si pátý zářez. A s úlevou konstatuji, že se mi líbil více než ten předchozí. Nejspíš to bude tím, že toto pokračování se hodně soustředí na zacelení děr a dokreslení několika načrtnutých obrazů v celém příběhu. Uvidíte věci z jiných úhlů a pohledů. Flashbacky jsou také jedinou možností, jak nyní zakomponovat do dalších dílů postavu Jigsawa, kterého zahrál opět charismatický Bell. Trochu vyčpěle působí zdejší pasti, snad kromě té první a poslední. Saw 5 mi docela dobře zapadá do žánru detektivek, zároveň ji ale taky vnímám jenom jako částečnou spojnici mezi předchozími díly a nikoliv jako díl samostatný, protože příběh v podstatě posunula o nepatrný kousek. Za rok tu máme pasti, krev a toporného Mandylora v šestém vydání. 50% Děkuju uživateli Tom Riddle za přehledné vpravení do celého zašmodrchaného Saw příběhu. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

K dokonale šokující jedničce se nebudu vracet. Dvojka až čtverka si podle mě vůbec nezaslouší posměšky, protože jsou vzácně vyrovnané a celkem slušně udělané. Ostatně to jsem už shrnul v koemntářích náležícím přímo ním. Ale co má být herdek tohle? Naprosto zbytečná nastavovaná kaše ve které se nedozví divák vůbec nic nového nebo šokujícího. Největším problémém tohoto dílu je že se bojí uplně opustit mrtvého JigSawa a stálo ho sem ve flashbackcích cpe. Ve čtverce se tímto stylem doplnilo hodně zajímavých děr v mytologii, ale tohle?! Tentokrát je to shuk scén co jen opakují dávno vyřčené v tom lepším případě. V tom horším rozšiřují kosmos Saw dotáčkami scén, které si divák měl možnost domyšlet z předchozího příběhu. Ano skutečně to co bylo v minulých dílech jen vyřčeno nebo nahozeno, je tady pěkně polopaticku natočeno a tvoří vatu minimalně o délce 20ti minut. Navíc samotné pasti mají tentokrát jen minimalní prostor a většinu děje tvoří ospale natočené detektivní pátrání a dovysvětlování předchozího děje. Brrr. Te´d jsem si teprve poprvé uvědomil že sleduji už několikáté sériově vyrobené pokračování zavedené značky. Teprve ted si Saw zaslouží výsměch podobný tomu co doprovází 6,7,8 díl Hellraisera či Pátku třináctého. A teď snad teprve mnoha lidem dojde že Saw 2 až 4 jsou celkem slušné filmy. Bohužel nemůžu Pile s pořadovým číslem pět dát třeba odpoad, protože na to je zase řemeslně dobře zvládnutá a neobsahuje žádné chyby. Jen se modlím aby se tvurci dalo pro příště dohromady a nakopli naši milou kotoučovou pilu zpět k výšinám a neposlai ji naopak do bahna k přežívajícím živořícím novým Highlanderům, Hellraiserům, Halloweenům a kdoví čem udalšímu mířícímu rovnou na DVD. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tento „seriál“ mě po prvním díle přestal svojí klesající kvalitou bavit. Díky tomu jsem lehce předvídal, že páté pokračování bude jen otravně nudnou podívanou, která vypadá jak z produkce od Asylum a bohužel jsem se moc nemýlil... a tak tuto šikanující zívačku hodnotím 0,5 hvězdičky... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)
  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama