Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Saw lze definovat jako novodobý hororový fenomén a úřady prý opravdu uvažují o tom, že měsíc říjen přejmenují na Pila. Avšak ačkoliv tržby vždy několikanásobně převyšují náklady na výrobu, rok co rok je pilka tupější a tupější (rozuměj výdělky se pravidelně snižují). Po čtvrtém dílu, který mě dost zklamal, jsem znovu našel odvahu a pustil si pátý zářez. A s úlevou konstatuji, že se mi líbil více než ten předchozí. Nejspíš to bude tím, že toto pokračování se hodně soustředí na zacelení děr a dokreslení několika načrtnutých obrazů v celém příběhu. Uvidíte věci z jiných úhlů a pohledů. Flashbacky jsou také jedinou možností, jak nyní zakomponovat do dalších dílů postavu Jigsawa, kterého zahrál opět charismatický Bell. Trochu vyčpěle působí zdejší pasti, snad kromě té první a poslední. Saw 5 mi docela dobře zapadá do žánru detektivek, zároveň ji ale taky vnímám jenom jako částečnou spojnici mezi předchozími díly a nikoliv jako díl samostatný, protože příběh v podstatě posunula o nepatrný kousek. Za rok tu máme pasti, krev a toporného Mandylora v šestém vydání. 50% Děkuju uživateli Tom Riddle za přehledné vpravení do celého zašmodrchaného Saw příběhu. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria pokračuje. Keď som ju po tretej časti už pochovával, tak prišlo prekvapenie v podobe časti predošlej a ani piata časť nie je na zahodenie. Keby si séria udržiavala aspoň takúto priemernú kvalitu, tak by som bol spokojný. Brutalita uspokojí nadšenca krvavých kúpeľov a hlavne fanúšika celej série. Naozaj je dôležité aspoň trošku ovládať súvislosti predošlých dielov, našťastie ročné prestávky medzi nimi sú naozaj dosť dobre navrhnuté tak, aby si divák zapamätal aspoň ich hrubé obrysy. Hneď na začiatku, keď som mal ešte v ruke ovládač, Jigsaw predniesol svoje obvyklé 'make your choice' a ja som rád, že som nestlačil tlačítko stop. 60%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tento „seriál“ mě po prvním díle přestal svojí klesající kvalitou bavit. Díky tomu jsem lehce předvídal, že páté pokračování bude jen otravně nudnou podívanou, která vypadá jak z produkce od Asylum a bohužel jsem se moc nemýlil... a tak tuto šikanující zívačku hodnotím 0,5 hvězdičky... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od čtyřky malé, ale rozpoznatelné zlepšení se. Všechny tři dějové linky se rozjíždějí nadějně a v úvodu mě mile potěšil odkaz na Jámu a kyvadlo. Bohužel, i nadále pokračuje neskutečně přeplácaná scenáristická matematika, což se projevilo zejména na nevhodném propletenci tří dějových linií, které chvílemi nechávají diváka ve zmatku. Pátrání agenta Strahma je nezáživné a flashbacková linka s Hoffmanem podtrhuje další chorobu této série - nedostatek vlastní invence je nahrazován úpravami a doplňováním událostí z předchozích dílů. Z původní one man show se už bezmála stává práce organizované skupiny zločinců (vlastně bych se nedivil, kdyby se v desátém díle provalilo, že za jménem Jigsaw stojí půlka města). Pryč je dávno kouzlo šílence, který trestal své oběti tím, že je nechával v dilematu, zda zemřít, či obětovat to, čím se provinili. Brutalita je stále samoúčelnější a původní schéma už ani s takovými úpravami nefunguje. Poslední linie s pěticí lidí, putujících tak trochu ve stylu druhého dílu místnostmi plnými nástrah, je paradoxně nejzábavnější, ačkoliv postrádá jakýkoliv scenáristický podklad a chování postav je občas přinejmenším zvláštní. Pro pastičkáře další update série, pro neznalce nepochopitelná šmodrchanice se spoustou krve a pro běžného diváka další důkaz, že při třískání peněz z dojné krávy je někdy lepší nechat původní produkt spát... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama