Reklama

Reklama

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tomu, co tančil s vlky už asi úplně došly Ty, co točí světem! Ovšem sledujete-li rádi Kevina, jak 100 minut ze 107 chodí po domě a jeho okolí, kde občas něco zaskřípe či zavrčí, budete ten film milovat!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na mě to kupodivu docela fungovalo, až se tomu sám divím. Nesourodý mix strašidelného domu, prokletého dítěte a kríčr-fíčr bez pevnejch pravidel, takže člověk po většinu času vůbec netuší, čeho a proč se má vlastně bát. Nějakým zázračným způsobem mi to ale nebránilo v tom, aby mě film bavil a abych u něj místy takový ten příjemně nepříjemný pocit měl. Hlavní dětská herečka byla ale fakt přehmat, o tom žádná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, co mě k filmu přivedlo, byl především Kevin Costner. To ostatní, co ve filmu bylo, už ale nestálo za nic. Příběh je ze začátku zajímavý, ale pak se klasicky zvrhne do šílený sračky. Atmosféru si to ale pořád drží, i když je to ke konci spíš už komedie. Zajímalo by mě ale, jestli je to skutečně možný, abyste měli u baráku indiánskou mohylu. Indiáni celkově dostávaj na prdel, když jde o horory. Všecko, co v minulosti postavili v současnosti totiž škodí lidem. Hřbitov, mohyla... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $576,000▐ Miestami slušná dávka napätia, príbeh mohol byť lepšie rozvinutý, rozpracovaný aby to malo lepší zmysel, hĺbku, masky a triky ušli ale ide len o ničím výnimočný podpriemer. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fakt slabé.. Jak se áčkový Herec mohl k tomuhle Upsat grr... Koukat se na to dalo, příliš jsem se nenudil, Ale napětí či strachu jsem se nedočkal... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, na čom má podiel i miestami krásna výprava, je silná. Takmer si prajete, aby sa nič neriešilo. Aby len dominantne mužný Kevin griloval hovädzie na verande, popíjal pivko z fľaše, pozoroval zvečerievajúci sa les a načúval hypnotickému spevu jemného vetra, ktorý na noc strieda celodennú letnú horúčavu. Koruny stromov šumia a okolo nôh sa vám obtiera mačka Marmeláda. Pokiaľ je Nová dcéra o tomto, je super. Bohužiaľ, griluje sa minimálne. Od určitej chvíle je dej natoľko preplnený sektami, prastarými indiánskymi rituálmi a mýtami, že som ku koncu takmer nevedel, kto je kto a čo je čo. Costner sa snažil, ale ani s brokovnicou to nezachránil. Navyše mu kolená pod polená hádže nesympatická Španielka Ivana Baquero, ktorá bola geniálna ako Ofélia vo Faunovom labyrinte, ale asi máme dočinenia s typom detskej herečky, ktorá ako dospelá bude robiť niečo úplne iné, lebo na herectvo nemá (tu sa navyše objaví s imidžom Darlene z Roseanne, čo nie je úplne ono). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stokrát ohraná písnička, tentokrát ještě trochu jinak. I když atmosféra od samého začátku dává tušit v něco zlého, napětí se tentokrát smrsklo na několik konkrétních scén, které se vám pokusí rozproudit krev. Možná to bude tím, že tvůrci odhalili své potvory z lesa příliš brzy. Jinak je to vesměs klasické "bububu mystery", jejich vžitých postupů se dokonce zarytě drží, takže je celkem s podivem, že se podařilo do hlavní úlohy obsadit Kevina Costnera. Ten, jak je vidět, si na stará kolena vybírá docela zajímavé projekty. Však nejednoho z nás překvapil svou rolí charakterního zabijáka v thrilleru Mr. Brooksovi. Nuda se mi nedostavila, celé je to hezky natočené, a k mé radosti jsem se dočkal i několika pavouků (yeeaah). Závěr se mění ve slušné drama, dobře graduje, a do toho skončí otevřeným koncem, což je jedině dobře. Na dobré konce tu přece máme pohádky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Faidra Postradatelná si vám dovoluje zprostředkovat několik rad pro začínající autory od Jacka Torrance osobně. 1. Nestaň se spisovatelem, 2. Když už se jím staneš, nedostaň se do tvůrčí krize a osobních problémů, 3. Když už se do nich dostaneš, nestěhuj se na samotu, kde vlkodlaci dávají dobrou noc, 4. Když se staneš, dostaneš a odstěhuješ - tak se nediv! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Silne "obyčajné " - všetko tu už bolo , no a ten záver "šľahnutý " ( podľa Mňa ) DESCENTom ( nasvietenie , SFX... ) škrtí už aj tak priemerný filmový zážitok. Avšak Kevina mám až príliš rada na to , aby som spadla pod 3ku. ( mimochodom - ústredný baby/cast - nebol najšťastnejší ).Jasné popálenie - ako v prípade R. de Nira . ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že Berdejov potenciál je väčší, než to, čo predviedol v tomto kúsku. Keď už sa film odráža od stokrát omletého scenára, tak mohli tvorcovia staviť aspoň na jeho horrorovú stránku. Vrčanie, škrípanie a vŕzganie niečoho, čo divák prakticky celý dej ani len nezahliadne mi ale naozaj neprišlo strašidelné. Záver našťastie túto bilanciu trošku vylepšil. A aj to záverečné odhaľovanie príčiny všetkých tých desivých javov mohlo mať lepšiu pointu. Každopádne najlepšou stránku filmu bol Costner, voľba ktorého nemohla byť lepšia, kamera slušná, hudba nie až tak výrazná. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spisovatele Kevina Costnera poslala do oněch míst nevěrná manželka, stejně radikálně se zachovala i ke svým dvěma dětem, takže tatíkovi nezbývalo nic jiného, než sbalit kufry a děti a koupit zase nějaký ten dům s temnou minulostí. Nejprve vypadá vše idylicky, i nerudná dcera si nakonec krabice vybalí a učitelka ze školy má víc pochopení, než by osamělý taťulda čekal. Jenže jak už to tak bývá, přibývat začnou nejrůznější zvuky, v obchodě se dozví kus báchorky o tom, kteří nájemníci dům obývali před nimi, a na malér je zaděláno. Výsledkem je takový nesourodý mix, který atmosféricky do určité doby až překvapivě funguje, vzápětí ale přichází solidní guláš, kdy ani moc nevíme, čeho se vlastně bát. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner mi nikdy nesadol. Snaží sa, to mu nemôžem uprieť, ale to jeho herectvo je také akési nemasné, neslané, nepresvedčivé. To isté platí aj o filmoch, v ktorých sa objavuje. Podľa mňa ani ten jeho slávny, oscarový "Tanec s vlkmi" za moc nestál. Mám ho proste zafixovaného ako nudného, nevýrazného, snaživého panáka. Americkým horrorom "Nová dcéra" ktorý bol natočený v roku 2009, si tento nelichotivý status u mňa len a len potvrdil. Snaha bola, ale výsledok je rozpačitý. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Šokující tajemství dřívějšího majitele domu a Kevin Costner, který se snaží vše vyřešit a hlavně ochránit svoje děti. Překvapivě dobrý horor, po zdejším hodnocením jsem v takový thriller ani nedoufal. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Luis Berdejo (scenárista [REC]) nenapísal scenár k The New Daughter. Ten by nebol sviežim závanom ani pred 30 rokmi a zdá sa že ako režisér tiež nemá čo ponúknuť. Nech len pekne vypiluje svoj ďalší scenáristický kúsok s Pacom Plazom - [REC] Genesis. Ivana Baquero (El Laberinto del Fauno) tiež akosi sklamala a tak jedinou istotou je stále dobrý Kevin Costner. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Atmosféra místy více než skvělá, bohužel tomu něco chybělo. Trošku nedotažené. Hlavně teda nedospělí herci byli slabí, Costner musel táhnout film více méně sám. Překvapil výběrem žánru, řekl bych že se jedná o jeho první setkání s hororem. Škoda že film neobsahuje nějaké větší vysvětlení. Odkud vlastně byli? Asi 90% filmu člověk neví která bije a o čem film bude. Mé tipy průběžně byly: prokletá dcera, strašidelný dům, divoký lesní člověk, divocí lesní lidé ... a nakonec nic z toho. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o studentský nízkorozpoťák,bylo by to boží.Takhle jde jen o blbost, kde strašidelno dělá vrzání podlahy, vzdálené houkání, šepot a pohybující se klika. Nepatřím mezi fandy Kostnera, ale myslím, že má na víc, než účast v tomhle. Snad by účast nějakého levnějšího herce v jeho roli ušetřila produkci nějaké peníze na efekty, takhle to bylo míň strašidelné, než kombiné mojí babičky. No a ten konec, to je úplná tečka... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Problém Nové dcery tkvie v tom, že v podstate nemá trochu rozhľadenejšieho diváka čím zaujať. Je to proste priemerný, neoriginálny horor podľa nepríliš známej poviedky, ktorý v žánrovej produkcii rýchlo zapadne. Obsadenie Kevina Costnera do hlavnej úlohy je čisto marketingovým ťahom, keďže prakticky nemá čo hrať a balansuje medzi polohami vážny-znepokojený-vystrašený, ktoré pokryje aj jednoduchá mimika jeho rokmi vycvičenej tváre. Momenty napätia striedajú dlhé minúty zbytočne naťahovaných vatovitých scén za účelom dodržania stopáže. Epizódka s odborníkmi na indiánsku kultúru a históriu je dokonalou ukážkou amatérskej filmárčiny a ani Noah Taylor tomu nepomôže. Lenže pri Nové dcere som sa po dlhej dobe skutočne bál, a nie, naozaj som sa nebál toho, koľko to ešte potrvá. Depresívny záver proti srsti už len požehnal tretiu hviezdičku. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, i když je to horor, ale hlavně mě zaujalo obsazení Kevina Costnera. Škoda, že se toho neujal zajímavější režisér. Jen laciný horor na který se snadno zapomene, ale zase na jedno zhlédnutí stravitelná záležitost.. 4/10 = 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Absolútne nevyužitý potenciál, ktorý tento inak fajn námet ponúkal. Mám rád horory, kde sa rodinka prisťahuje do domu, v ktorom ju potom začnú terorizovať bubáci. A keď to má navyše aj slušný mytologický základ a dobrú mysterióznu atmosféru, tak si rochním ako svinka v blate. Žiaľ v tomto prípade prišlo len sklamanie. Drvivá väčšina filmu je hrozná nuda, kde sa len sem-tam niečo mihne, alebo vykukne. Kevin Costner mi tu pripadal ako keby si niečoho šňupol, väčšinu času chodí letargicky s jednou mimikou na tvári po dome, sem-tam niečo niekomu povie, prípadne sa poháda s deckami alebo si zájde do obchodu.... To mytologické odkrývanie záhady mohyly pri dome ma tiež moc nenadchlo. Snímok začal pripomínať horor so všetkým čo som od toho čakal až posledných 10-15 minút, ktoré boli výborné, napínavé a konečne aj trochu strašidelné, pričom ma potešil aj úplne posledný záber. Na priemer sa mi toho dobrého ale zdá málo. 45/100 ()

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama