Reklama

Reklama

VOD (1)

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

waits 

všechny recenze uživatele

Berdejo buduje dlouho (velmi mdle) armosféru, naznačuje (nezajímavě) různé změny žánru, až nakonec odkryje karty a předvede (unavené) finále. Nevadí mi, když se film vleče jako šnek, ale bud musí být atmosféra hustá jako med nebo musí směřovat k originálnímu/strhujícímu/mrazivému/nebo tak něco finále. Nestalo se. Jediným pozitivem je Costner a to ještě ne nijak velkým. Všechno ostatní je špatně - obsazení jakési Ivany Baquero do role Costnerovy dcery, nezajímavý scénář, ale hlavně neschopnost mě, starého lekavce, jakkoliv vystrašit. Berdejo, člověče, nebál jsem se ani u těch zvuků, ani ve tmě ani na konci, když jsi ukázal to co jsi ukázal, že se nestydíš! A to se ještě zoufalý dabér snažil ti pomoc poidvným mužským hlasem ženské dcery, který v originále není. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Niečo Kevinovi behá po pozemku, trhá to mačky, hádže kamene do auta, naháňa jeho deti, opatrovateľku zakope do jednej kopy a nikomu stále nič nedochádza a zas a znova posiela deti samé do domu s novou obeťou. Horory mali vždy svoje pravidlá o chovaní postáv a tiež iné zákonitosti, ale čo je veľa to je veľa. Scény sú napínavé celkom slušne, nezachránia však film ako celok a ani Costner, ktorý je vo svojej úlohe prinajlepšom slabý. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak s některými uživateli musím nesouhlasit! Vůbec mi nepřijde, že by to stálo za nic, pro mě to bylo naopak příjemné překvapení. Kolik parády se dá udělat s několika málo děsivými zvuky! Indiánská mohyla, to můžu vždycky, nějak mě tyhle věci děsí, člověk nikdy neví....:-) Costner? Je to už postarší pán, má i tak trochu bříško a ano, tak se toulá deset yardů od baráku, ale bohatě to stačí. Jako otec dospívající dcery byl velmi věrohodný a vůbec, viděla jsem ho v roli, ve které až tak často nebývá a moc mu sedla. I když film měl řadu atributů béčkových filmů, béčkový mi nepřišel. Bavila jsem se, bála jsem se a i ráno jsem si pamatovala, co jsem viděla. Dobré to bylo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po rozchodu se svoji ženou se John (Kevin Costner) s dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synkem Samem stěhuje do velkého domu na samotě v Jižní Karolině. Hlavně Louisa má problém s tím, opustit všechny své přátele, a žít daleko od civilizace. To ale jen do doby, než objeví nedaleko domu tajemnou mohylu. Od té doby má ale její otec pocit, že jeho dcera prochází nějakou podivnou změnou ... Španělé mají cit (minimálně ve filmovém řemesle) pro hororovou atmosféru, a čekal jsem, že u filmu Luise Bardeja tomu nebude jinak. Pravdou je, že první polovina filmu tuto moji domněnku potvrzovala. Jenže pak se asi něco trochu zvrtlo, a druhá půlka filmu stojí za pěkný kulový. Přišlo mi, že se Berdejo nakonec nemohl rozhodnout, jak z celé situace vybruslit, a tak do filmu zařadil skoro vše, co viděl ve filmech svých - režisérsky - úspěšnějších kolegů. I když Kevin Costner byl výborný (jestli se nepletu, tak hororový žánr není jeho velkou doménou), sám na celý film nestačil, a taktéž - ve druhé polovině filmu asi pořádně nevěděl, o co režisérovi vlastně jde a bohužel je to na něm vidět.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Silne "obyčajné " - všetko tu už bolo , no a ten záver "šľahnutý " ( podľa Mňa ) DESCENTom ( nasvietenie , SFX... ) škrtí už aj tak priemerný filmový zážitok. Avšak Kevina mám až príliš rada na to , aby som spadla pod 3ku. ( mimochodom - ústredný baby/cast - nebol najšťastnejší ).Jasné popálenie - ako v prípade R. de Nira . ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama