Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 334)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Yes! To byla jízda! Dal jsem si dost práce abych film stáhl a podíval se na to co nejdřív. Výsledek - i přes kvalitu videa jsem ihned věděl, že toto se povedlo! Jako vždy skvělý Jim Carrey tentokrát zase ve své kůži, kterou samozřejmě nenechává "ladem", nýbrž ji neustále udává do pohybu (zejména tu na obličeji) a tím nás už léta rozesmívá! :-D Nechybí tomu ani originální nápad, který samozřejmě patří někomu jinému než režisérovi, ovšem zřejmě právě toho napadlo adaptovat knihu Yes Man na filmové plátno. Doporučuju všem!!! ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se, ale nelíbilo se mi to. Carrey je srandovní a Zooey Deschanelová srandovní a roztomilá, ale ten film má naprosto zvrácenou morálku. On se tomu scientologickému sektářství neposmívá, ale těží z něj a v podstatě nám podsouvá, že štěstí je výsledkem spontaneity a nikoli dlouhodobé práce. Snímek má momentálně úkol rozhánět chmury v období Krize, ale přitom je naprosto nezodpovědný a nevede k ničemu jinému než konzumnímu typu chování. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to žádná převratná komedie, zasmál sem se rozhodně míň než sem čekal a Jim Carrey tady dělá držky jen pomálu, ale přesto to dokáže fakt skvěle a pohodově pobavit a zvednout náladu. Vlastně bych řek, že je to takovej zábavnější Lhář, lhář. Navíc Zooey to tady opravdu sluší a ten kolečkovej obleček ze scénky z titulků hrozně chci, by mě zajímalo jak se v něm brzdí, napadá mě jen jedna věc, ale to bych radši nezkoušel ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických komedií současnosti, která v drtivé míře staví na hlavním představiteli, kdy právě Jim Carrey je hlavním tahounem a díky němu nakonec Yes Manovi uděluji čtvrtou hvězdičku. Zooey Deschanel hraje také solidně, ale pouze přihrává hlavnímu hrdinovi. Jim Carrey je známý excentrický komik, ale tady filmový humor funguje právě díky tomu, že Carrey balancuje přesně na hraně mezi nadsázkou a přehráváním. Snímek si tropí blázny z nejrůznějších kurzů, které mají psychologickými metodami vylepšit osobnost. Jim Carrey se propracoval do pozice nevděčného bubáka a na radu přítele se pokusí otevřít světu. To má ovšem své důsledky... Celkový dojem: 70 %. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se Yes Man snaží bourat všechny konvence a klišé, tak se tomu v poslední půl hodince nezabránilo, nebo se spíš objevily žánrové náležitosti. Ku podivu mi zestárlý Jim Carrey vůbec nevadil a v roli "Yes" bych si nedokázal představit nikoho jinýho, příběh byl zajímavý, zábavný a originální, ale to někdy prostě nestačí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Kaskadéři byli v šoku, když se dva dny před natáčením dozvěděli, že Zooey Deschanel (Allison) nikdy neřídila skútr. (ČSFD)
  • V moslimskej komunite vyvolal film rozhorčenie. Za prvé fakt, že autor predlohy Danny Wallace vo svojej knihe klame a príbeh nie je jeho, ale vypočul si ho od moslimského Inda, s ktorým sa spoznal náhodne v autobuse - a zámerne vynechal moslimský podtón celého príbehu. Za druhé, keď Jim Carrey (Carl) v práci klikne na stránku Vyhľadávač perzských žien, na obrazovke sa objaví Iránka v ružovom hijaabe (šatke) a hovorí "Ja som Faranoosh", akoby bola akousi postavou z hry "Tekken", ktorú si môžete zvoliť. Keď sa otáča, aby vyzerala lákavo, vietor jej zafúka šatku do tváre, čím sa prakticky vysmieva oblečeniu moslimských žien. Za chybný fakt označujú aj to, že na pozadí videa hrá arabská - nie iránská - skladba "El B'Nia". (Raccoon.city)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama