Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 334)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka na zlepšení nálady. Nic víc, nic míň. I když mám Carreyho mnohem raději v charakternějších rolích, i jeho gumový ksicht má něco do sebe a i když Yes man je jen obyčejný popcorn střední velikosti na jedno zkouknutí, nedá se mu upřít skvělá atmosféra a dobrá nálada, kterou šíří. Když někdy bude pršet, budete se nudit a nebudete vědět, jak to změnit, řekněte "ano" tomuhle filmu. Nemusíte být zklamaní, když víte, co od něj čekat. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Energická a vtipná podívaná, která mi připoměla, jak skvělý komik Jim Carrey je. Je fajn zasmát se u komedie, která je opravdu vtipná, a to aniž by u toho musel někdo masturbovat, nadávat, hulit zeleň či požívat lihoviny. Ano, pánové jedna z nejzábávnějších (USA) komedií poslední dekády má název Yes Man. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Takhle nějak má a hlavně musí vypadat kvalitní a bezchybná komedie, na které nedokážu najít jedinou chybu a která je opravdu velmi povedená. Yes Man právě tohle bez jakýchkoliv pochyb splňuje. Je zde dokonalý a naprosto invenční nápad, díky kterému můžu zase jednou říct, že jsem viděl originální komedii, která mě dokázala absolutně pobavit a která je prostě a jednoduše geniální. Tohle je zkrátka jízda, Jim Carrey napřed skoro na všechno říká ne, aby vzápětí změnil svůj život a začal říkat ano. Naprosto banální nápad, říkal jsem si, když jsem se o téhle komedii dozvěděl. Geniální film, který nemá chybu, říkám si nyní, když jsem film viděl. Samozřejmě je bez debat, že tahle komedie stojí a padá s výkonem Jima Carreyho, kterému přesně tyhle role sedí. Carrey zde předvádí svou naprosto dokonalou one-man-show a je opravdu na co se dívat. Ale je zde i mnoho jiných zajímavých věcí, například párty s kostýmy ve stylu Harryho Pottera (Harry Potter a Yes Man mají stejného producenta, takže se vlastně ani není moc čemu divit). Já už nevím, jak tuhle komedii více vychválit, je to zkrátka komedie, na kterou jen tak nezapomenu, kterou budu mít v hlavě ještě hodně dlouho a kterou považuji za jednu z nejlepších komedií, které jsem kdy viděl. Zkrátka Jim Carrey válí a já mu s radostí dám pět hvězd, protože dobrá komedie se prostě musí ocenit a zde není k syslení hvězd absolutně žádný důvod, když se mi to líbí, tak tomu těch pět hvězd prostě dám. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (32)

  • Munchausen by Proxy, což je název fiktivní kapely Allison (Zooey Deschanel), je ve skutečnosti označením syndromu, kdy někdo záměrně způsobuje zranění nebo nemoci jiné osobě, aby se jí dostalo pozornosti v nemocnici. Nejčastěji se toho dopouštějí matky na svých dětech. (ThinkGeek)
  • Hlavní představitelé Jim Carrey (Carl) a Zooey Deschanel (Allison) mají oba narozeniny ve stejný den, a to 17. ledna. Nicméně Carrey je o osmnáct let starší. (c.tucker)
  • Jim Carrey (Carl) nedostal žádný plat předem, ale inkasoval 36,2% ze zisku. (Pattrick)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama