Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 334)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se, ale nelíbilo se mi to. Carrey je srandovní a Zooey Deschanelová srandovní a roztomilá, ale ten film má naprosto zvrácenou morálku. On se tomu scientologickému sektářství neposmívá, ale těží z něj a v podstatě nám podsouvá, že štěstí je výsledkem spontaneity a nikoli dlouhodobé práce. Snímek má momentálně úkol rozhánět chmury v období Krize, ale přitom je naprosto nezodpovědný a nevede k ničemu jinému než konzumnímu typu chování. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film pro stádo. Elementární logika nepřítomna. Hvězda za oči Zooey, na víc fakt nemá. Kdybyste tušili, jak byl ten počáteční negativismus inspirující. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v tom kurzu, jak na všechno odpovídat ANO, nebyla ta slečna ze sobotní noci z Lucerna music baru, která mě řekla NE. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řek jsem Pájovi napiš k tomu komentář, řekl Ano a komentář je na světě. Řekl jsem přítelkyni pojď na tuhle komedii a ona mi bez problémů řekla Ano. A víte co? Já jsem si v duchu řikal, tohle bude zase parádní nářez a ono opravdu Ano !!! Jim Carrey se po dlouhých čtyřech letech zase našel, v komedii, která pobaví a určitě má hodně zajímavý námět, který má kdekomu hodně co říct. A pár těch scén je tak mocných, že na ně určitě na hodně dlouhou dobu nezapomenu, tak nějak bych řekl, že právě Yes Man je zase jedna z těch Carreyovských komedií, na které jen tak nezapomenu. Jim Carrey totiž září a poboku se Zooey Deschanel opravdu zvládá neuvěřitelné kousky. Mám je oba hodně rád, kéž by se ještě někde objevili spolu. A víte co? Dám pět hvězd, dobrý komedie si to zasloužej, a věřím, že tohle bude jedna z těch, na které určitě budu rád vzpomínat a jen tak na ně nezapomenu a jelikož dobrá komedie v současné době se těžké shání, o to více se tahle cení. A komedie, které jsou vkusné a nemají v sobě ani zbla nechutností, se vyvažují minimálně zlatem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $97,690,976Tržby Celosvetovo $223,213,390Tržby za predaj DVD v USA $25,581,259 //počet predaných kusov 1,505,382║ Skvelý návrat Jima Carreya na komediálnu parketu, konečne tu opäť máme starého dobrého zabávača ako kedysi, príbehu je tak trošku vystrihnutý ako z filmu Klamár, klamár ale to nevadí, lebo celá ta plejáda skvelých gagov nenechá človeka chladným a zabaví do sýtosti, dej obohatí aj postava uletenej a pre dej osviežujúcej Zooey Deschanel. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Návrat Jima Carreyho do jeho starých rolí (kdo si nevybavil v jisté podobě Lhář, lhář?) a do starých triků s gumovým obličejem (v které komedii to nepoužil?:)) a vcelku úspěšně. Jednoduchá příběh založený na jediném slově, které udává smysl zbytku vašeho života... ano. Mé původní obavy o překladu pro český trh (ano muž, ano man, Řekni ANO!) se naštěstí nevyplnily. Samotný film využívá ano k několika velmi vtipný scénkám, přestože vše v závěru vyšumí a na podruhé už nebude o co stát. Především z tohoto důvodu "jednou a čau" nemohu dát více než 3* přestože si to oči Zooey a i samotný Jim zaslouží. Přesto podobně příjemné a nenucené komedie bych rád viděl častěji a ať to Jim Carrey chce nebo ne, on je prostě stále ideální typ pro tyhle role(a mnozí ho v nich milují...). Hlavně žádné pokračování ala No man nebo Yes woman.... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Gumový Jim ždíme hodinu a půl až trapně prostoduchou zápletku, ale když odhlédnu od nudného úvodu a vynuceného konce, bavil jsem se víc než dobře. Kytarová scéna navíc dává vzpomenout na časy, kdy se do filmů tyhle úlety sázely čistě pro radost, a Zooey Deschanel je zřejmě nejsladší herečka současnosti. Nejen kvůli ní si to na DVD klidně dám ještě jednou. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Carreymu sice guma v obličeji za ta léta nečinosti poněkud ztuhla, ale naštěstí na tomle aspektu jeho komického talentu Yes Man nestojí. Reed natočil čistou středoproudou nefekální komedii, ale dodal jí něco, co tu dlouho nebylo. Vtipnost a úžasnou ústřední dvojici. Mezi Carreym a Zooeyi to totiž funguje tak výtečně, až doufám, že se ti dva na plátně spolu ještě objeví. Ideálně v něčem od Gondryho. Ale co hlavně, skvěle jsem se bavil a nebýt utahanějšího úvodu a trapné pěvecké scény na římse, která je bohatě vykoupena tou scénou Harry Potter párty, tak jdu s hodnocením ještě výše. A pokud si Jim hodlá na své artověji laděné zálety vydělávat v podobě kvalitních strojích na prachy, tak na to můžu říct jediné. Chlape sakra, že jo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří říkají životu NE vlastně nežijí. Žij naplno, říkej ANO a nebudeš litovat!…. Zní to jako agitka nějaké sekty? Yes! A u této je ,,guru“ T. Stamp! Koho by napadlo, že jediné slůvko ,,YES“ dokáže naplnit nejen film, ale i mě. Pozitivní způsob života, který čiší z nepitvořícího se J.Carrey a sympaťačky Z. Deschanel je nakažlivý. A možná i nadhodnocuje nejen humor, ale celý film. Věříte? NO? Yes? PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Jasně, bude to ,,No Man. A všichni budou z kin odcházet s myšlenkami na sebevraždu. Tak mne napadá, neviděli jste už něco podobného? ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Už na herce jménem Jim Carrey není hezký pohled. Je to stará vysušená švestka a tak nyní jeho grymasy vypadají dost nechutně. Vypadá to, jako kdyby mu chtěla prasknou na ksichtu kůže. Bude asi muset vzadu přitáhnout kolík, aby mu ta kůže tolik nevisela :-) Jinak spíše podprůměrná komedie, myslím, že jsem se ani jednou nezasmál! NUDA!!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Everett a Lyle Workman: 1. Man Up ,2. Bus Stop Boxer ,3. To Lick Your Boots ,4. The Good Old Days ,5. The Sound of Fear ,6. Wooden Nickels ,7. Flyswatter ,8. Blinking Lights (For Me) ,9. Somebody Loves You ,10. Sweet Ballad ,11. Uh-Huh ,12. Keystar ,13. Yes Man , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jednoduchý scénař..ANO! osvědčený humor.. ANO! stálé stejně "debilně" vtipný Carrey..ANO! romantická zápletka.. ANO! happy end.. ANO! -- líbilo se mi to..ANO! dostávala jsem záchvaty smíchu.. ANO! pustím si to znovu.. ANO! doporučuji.. ANO! :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trochu promarnena prilezitost, film je sice takova kombinace mezi Lhar, lhar a My name is Earl, ale to vubec nevadi, protoze Carrey je furt stoprocentni sympatak, sem tam hodi nakej xicht a roztomila akcni Zooey se k nemu skvele hodi. No a celej film je docela sviznej, je to takova prijemna komedie, takze rychle utece a az ke konci jsem si uvedomil, ze tu vlastne zadny vylozene brutalni fory nejsou. Jednak by jich tu mohlo bejt vic, to zaprve. A za druhe, vetsina situaci je sice zajimava a ma vtipnej potencial, ale ten je stoprocentne vyuzitej jen misty. A pritom by se mohlo vymyslet spousta daleko brutalnejsich veci, se kterejma by musel Carrey souhlasit. No a drobna vytka na zaver jeste k tomu samotnymu souhlaseni, precejen i parkrat rekne ne, i kdyz by nemel. Ale jako celek je to prijemna podivana, ktera dokaze, hlavne diky Carreymu, pobavit. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Klasická šablona romantických filmů s jednoduchým motorem. Říkej ano každé příležitosti. Carrey to ale dokázal utáhnout sám tak dobře, že mě to prostě bavilo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale jen místy. Na Carreyho poměry nic moc, samotný jeho ksichty už trochu ztrácejí své kouzlo (možná je to stářím), natož když se nemají pořádně o co opřít. Ale o charisma naštěstí ještě nepřišel. Výborná byla postava Normana (Rhys Darby), kolegy v práci. Jejich vzájemné se trumfování v gestech a úšklebcích, když Jim skončí na retarda v izolepě, to považuju za vrchol celého filmu. A zvláštním, sympatickým dojmem působila Zooey Deschanel. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ten námět mě pobavil (originální, ale průběh tuctový). Carrey se drží svého standardu, ale podle mě to táhne hlavně Zooey Deschanel a Terence Stamp. ()

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama