Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (33)

  • V severoamerických kinech film utržil 97,7 milionu amerických dolarů, v celosvětových 223,2 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel v Los Angeles. Mezi místa natáčení patřilo mezinárodní letiště Ontario, Hollywood Bowl, Griffithova observatoř a Memorial Stadium. (xisp)
  • Když je Carl (Jim Carrey) převlečený za Harryho Pottera, má jizvu levé straně čela. Správně by ji ale měl mít napravo. (SONY_)
  • Odkaz na film můžeme najít v počítačové hře "Fallout: New Vegas", v níž existuje stejnojmenný robot naprogramovaný tak, že nemůže říci ne. (lisak81)
  • Kapela Munchausen by Proxy je tvořena představitelkou Allison Zooey Deschanel (jinak zpěvačkou country-folkového dua She & Him) a kapelou Von Iva, což je ženská electro-soul punková kapela ze San Francisca. (ThinkGeek)
  • Munchausen by Proxy, což je název fiktivní kapely Allison (Zooey Deschanel), je ve skutečnosti označením syndromu, kdy někdo záměrně způsobuje zranění nebo nemoci jiné osobě, aby se jí dostalo pozornosti v nemocnici. Nejčastěji se toho dopouštějí matky na svých dětech. (ThinkGeek)
  • Auto, ve kterém Carl (Jim Carrey) uvízne na kopci za městem, je legendární BMW 325 kupé, model karoserie e30. (Warsheek)
  • Poté, co Carl (Jim Carrey) dozpívá sebevrahovi, vykřikne: "I've got blisters on my fingers!" Toto zařval Ringo Starr na konci písně "Helter Skelter" - v původní podobě je možné ji slyšet na "Bílém albu" skupiny The Beatles. (#47)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá při nočním vloupání do amfiteátru Hollywood Bowl, je "Can't Buy Me Love" od The Beatles. Slavná skupina na tomto místě koncertovala jednou v roce 1964 a dvakrát v roce 1965, zmíněná píseň pak v roce 1977 vyšla na albu "The Beatles at the Hollywood Bowl". (#47)
  • Hlavní představitelé Jim Carrey (Carl) a Zooey Deschanel (Allison) mají oba narozeniny ve stejný den, a to 17. ledna. Nicméně Carrey je o osmnáct let starší. (c.tucker)
  • Kaskadéři byli v šoku, když se dva dny před natáčením dozvěděli, že Zooey Deschanel (Allison) nikdy neřídila skútr. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Carl) se hodiny učil hrát na kytaru jednu píseň - a po natáčení se nástroje už ani nedotkl, i přesto, že mu učitel tvrdil, že má vlohy. (ČSFD)
  • Scéna skoku z mostu se točila pro jistotu až v poslední den "Jeho výraz, když stojí na kraji mostu, je opravdový - směs vzrušení a čisté hrůzy," dodal k Jimovi Carreymu (Carl) režisér. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Carl) si při natáčení vyzkoušel hodně věcí poprvé, včetně například bungee jumpingu. Zatímco ale skok z mostu přežil ve zdraví, při natáčení relativně banální scény v baru si zlomil tři žebra. (ČSFD)
  • Při druhé návštěvě videopůjčovny si Carl (Jim Carrey) vybere film Cable Guy (1996). V jisté chvíli je také vidět film 23 (2007). V obou snímcích hrál Jim Carrey. (HellFire)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá sebevrahovi, je "Jumper" od Third Eye Blind. (HellFire)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama