Reklama

Reklama

Ebenezer je lakomý, starý lichvář, který nenávidí všechny a všechno, včetně Vánoc nebo svého synovce Freda. O sedm let později, je opět Štědrý den, Ebenezer odmítá Fredovo pozvání na vánoční večírek a odmítá přispět na charitu. Jde domů, kde se mu zjeví duch jeho zemřelého partnera, který ho varuje, aby se zřekl života lakomce a začal dělat pokání, jinak ho čeká v posmrtném životě tvrdý trest. Také mu řekne, že ho navštíví tři duchové. Stařec je vyděšený, ale nakonec tomu všemu moc nevěří. Jenže v noci se mu zjeví Duch minulých Vánoc, který ho bere na cestu zpátky v čase, do jeho mládí, kdy dal přednost penězům před láskou. Za další hodinu přichází Duch současných Vánoc, který mu ukazuje radosti a spokojenost všech, kteří milují Vánoce. Za chvíli přichází i Temný stín, Duch Vánoc budoucích. Ten bere Ebenezera do budoucnosti a ukazuje mu, co se bude dít po jeho smrti. Duchové Vánoc mu otevřeli oči a odkryli pravdy, kterým nikdy nechtěl uvěřit. Dřív než bude příliš pozdě, musí otevřít své srdce a odčinit všechno špatné, co v životě udělal. (TV Nova)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

pekloQ

Však ale přece je hodně verzí.. Zemeckis to pojal po Burtonovsky... Tato verze je nejlépe zpracovaná.. 

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

pekloQ

přesně, vykradli Mickeyho Vánoční koledu, ještě tak okatě celej příběh okopírovali, je to nestydatý.

pekloQ

pekloQ (hodnocení, recenze)

príbeh prevzatí s Mickeyho vánoční koleda s 1983 roku prerobená do novodobehu príbehu ale fajn film každé vianoce pozerávam 

na příspěvěk reagoval oLí, rounen

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Společně s dalšími filmy si už neumím vánoce bez Vánoční koledy představit :-)))

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

Vánoční koleda bylo animování a umělecký pěkné udělání mám ho doma na DVD ? 

hankabar

hankabar (hodnocení, recenze)

Poselství Vánoční koledy je jasné. Příběh jako takový je na pět hvězdiček. Dvě strhávám za zbytečnosti typu - Vydřigroš dostane po hlavě rohem od Ducha letošních Vánoc,  hodně nadnesený tanec starého Čepičky,  honička po Londýně a zmenšení Ebenezera. Vsuvky tohoto typu nemám ráda.

 (hodnocení, recenze)

Vánoční koleda vyjde na dvd : 18.10.2010

Leader17

Leader17 (hodnocení, recenze)

Jim Carrey tady vypadá skoro uplně stejně jako Strýček Skrblík v Mickeyho Vánoční koledě (1983), což je mimochodem ten samý film, akorát v 25 minutové verzi. :D

calisto

calisto (hodnocení, recenze)

prijemný film na príjemne strávený večer, kde sa často stáva viac nečakaného ako je očakávané.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Presto: Co to je za názory? Odmítáš sledovat filmy v originále? Odmítáš chodit do kina? Pro pána jen dvdripy zadarmo, a ještě k tomu s dabingem... a nechceš k tomu ještě nahé holky?

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

Většinou to bývá tak, že vánoční film, který beží v kinech o Vánocích, výjde na DVD o Vánocích dalších (nebo tak jsem to alespoň slyšel), takže budete asi muset počkat ještě víc jak půl roku ...

Presto

Presto (hodnocení, recenze)

zbytocne to bolo v kinach dabovane...tam uz nikto nechodi skoro...ja potrebujem dvdrip cz na nete aby bol...a niesom sam

BigDeal

BigDeal (hodnocení, recenze)

on nevysiel ani len v originali- na och nie su dvdripy, takze dabingom to nebude. Nadabovane to bolo uz v kinach, takze len cakaju kym vyjde dvd v USA (asi)...az potom vyjde v dabingu. Neviem preco im to tolko trva. Ved kym vyjde dvd vsetci aj zabudnu ze nejaka vianocna koleda existuje.

Presto

Presto (hodnocení, recenze)

BigDeal to pretože film este nevysiel v dabingu a ja odmietam pozerat filmy v originale...takze ja a mnoho dalsich cakame na dabing, konkretne ja na dvdrip cz

BigDeal

BigDeal (hodnocení, recenze)

prečo tento film hodnotilo tak málo ľudí (vzhľadom na meno režiséra a hercov)? Je to tým, že ešte nevyšlo dvd, alebo film v kinách prepadol?

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Ze začátku sem měl zotoh filmu v kině takový rozpačitý názory ale pak se mi to všechno v hlavě srovnalo a pro mě teda povedej film od Zemeckise :-)

HomeAlone

HomeAlone (hodnocení, recenze)

Vianocne filmy vzdy vychadzaju na dvd v novembri a decembri . Napr .: film je v kine na vianoce 2009 a vyjde na vianoce 2010 . Takze skor ako november 2010 necakaj

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Presne datum neviem, ale tak rataj za 4 až 5 mesiacov. Cize tak april alebo máj.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

No nevím. Když jsem byl já, tak v kině byli malí špunti a že by se nějak báli, jsem si opravdu nevšiml.

durina

durina (hodnocení, recenze)

Pořád si nemůžu zvyknout na zdejší hodnocení filmů. Toto není pohádka, jak proklamuje produkce spíš kreslený horor. Pokud chcete rozplakat něčí děti, vezmete je na tento "příběh". A již nikdy Vám nikdo děti nesvěří.

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

Myslím, že dabing dopadl nejlíp, jak mohl, taky bych asi raději slyšel v kině originál, ale už jen jméno Zdeněk Štěpán, který myslím dabing režíroval, je přece jenom zárukou nějaké kvality.

Anatar

Anatar (hodnocení, recenze)

Moje hodnocení: zpracování 100%, atmosféra 90%, příběh 70%. V rámci žánru dávám 95% celkově

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

19? Jou tak to asi jo no. Já mám 2,5 dioptrie a 3D brýle jsem vyzkoušel zatím jen v Plzni v CineStaru

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Tony.cs: Mám 19 dioptrií. Ve VC Anděl mají těžké a silné 3D brýle.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

kolik máš dioptrií? Mě 3D brýle nevadily ani přes mé dioptrické. Chvíli je to nezvyklý pocit, ale za chvíli už to nevnímám.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Pedestrian: Je to možné. Ale je to taky tím, že mi vadily ty silné 3D brýle. Měl jsem od nich otlačený nos.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Mě to ve 3D absolutně dostalo. Dobře (i když určitě ne plně) využitý potenciál 3D. Už se těším na Avatar

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Disk: no vidíš, že to jde. Ta recenze je fajn. btw: nemáš problém vnímat 3-D vzhledem k velkému počtu dioptrií?

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Pěknej horor, děcka předemnou dokonce museli v polovině filmu ze sálu utéct, hehe.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Fakt je dobrá. Zbytečně nespoileruješ a nerozvádíš všechno do zbytečných výšin. Jsi konkrétní. Neřekneš nic a vlastně všechno. Takže platí jen ta jedna výtka

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Zemeckisův vodní svět

Zemeckisův vodní svět

07.04.2010

Studio Disney sice po slabých komerčních výsledcích Vánoční koledy přestalo financovat Zemeckisovo ImageMovers Digital (a v lednu 2011, po dokončení Mars Needs Moms!, jej nadobro uzavře), ale… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama