Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (824)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Bolestné znásilnění klasické parodie, z nějž si nejhorší tržné rány v oblasti dobrého vkusu odnese hlavně divák. Stavět humor na nefunkčních popkulturních narážkách a vzájemném pohlavkování mi přijde jako mrhání penězi a časem přihlížejícího publika. Sexy křivky Carmen Elektry mě svádí v pokušení dát jednu celou hvězdičku, ale nakonec tomu nepomůže ani vtipná sebeparodie Kevina „Herukles“ Sorba, natolik je výsledek tragický a neomluvitelný. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste! Kleju, ale mám proč. Jason Friedberg a Aaron Seltzer. Ti dva si prostě nedají pokoj. Už stačí to, že vytvořili dva filmy, které s hodnocením pod třicet vládnou s přehledem těm nejhorším filmům, co tady na databázi můžem vidět a oni se s tím nemažou a klidně točej parodie dál. Zajímalo by mě, kam tohle všecko povede. Parodie na jediný film. A ještě k tomu na 300. Sice jsem se tam občas zasmál, ale to byla opravdu výjimka. A další věc je ta, že jediný s čím autoři přicházejí, krom parodování "třístovky" je parodie samotných postav Ameriky současnosti a prakticky já nemůžu pochopit už vůbec nic. Teoreticky. Sice se to vydedukovat dá, ale je to tak blbý, až to není hezký. Ještě že to má takovou délku. Hodina a pár minut k tomu, alespoň se to dá vydržet. Hrůza hrůzoucí, už jen čekat, s čím příjdou příště. A těch nechutností pomalu přibývá a přibývá a těch opravdu povedených vtípků odchází do věčných lovišť samotné parodie, a ta se z toho všeho v dnešní době už horko těžko vyhrabe. Když budou v Americe vznikat takovéto zvěrstva tak o tom značně pochybuju. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $38,233,676Tržby Celosvetovo $84,646,831Tržby za predaj DVD v USA $12,130,526 //počet predaných kusov 641,957║ Až neuveriteľne otravná katastrofa od dua Friedberg a Seltzer, čo týto dvaja dokážu je niečo neuveriteľné, horšie filmy alebo teda paródie sa asi ani nedajú točiť. Pozor, jeden z najhorších filmov vôbec! /0%/ ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát aspoň tu jednu čestnou hvězdu za závěrečné titulky, které začnou běžet již (až?) po hodině filmu, ale pak v nich začal zpívat Kevin Sorbo a na to ani "odpad!" není dostatečně výmluvný. PS: A doufám, že dvojka bude o Slávce. Proč by měla být takto všem pro smích (i když tohle slovo je ve spojení s tímhle "filmem" opravdu hodně mimo) jen Spartička? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když se na to člověk jaksepatří vyladí, je to docela bžunda. Některé "fóry" jsou sice trapný v jakymkoliv stavu (třeba ten sparťanskej tlusťoch). Ale takový chytání bradavek, ručník, Method Man nebo Xerxes mě fakt bavili. You got served!!! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo tím, že jsem neviděl film 300 (nesnáším historické filmy), ale já se u tohoto filmu docela pobavil. Britney Spears byla prostě úžasná a Paula Abdul neměla chybu. Taky to, jak Sparťané hopsali jako nějaké transky - to mne fakt bralo :-) Hvězdičky dávám také za opravdu krásné barvy filmu - má plazmovka jen zářila. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Lennertz: 1. Land Of Sparta ,2. Survival In The Wild ,3. A King Returns / The Pit ,4. A Beast Is Defeated ,5. Courtship & Family ,6. The Pit Of Death ,7. Dilio Attacks Cliff ,8. Tattoos And Sentiments ,9. The Army Assembles ,10. Goodbye, My Queen ,11. He's Got A Huge Package ,12. Persians Approach ,13. I Can't Read ,14. Cliff Diving ,15. Xerxes Approaches ,16. The Prophets / A Human Chill ,17. Do It Like Never Before ,18. Your King Needs Your Help / Leonidas Steams ,19. Spiderman Fight ,20. A Creature Awaits ,21. Ghost Rider / Rocky ,22. Final Battle ,23. Xerxes Transforms ,24. A God King Falls , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kde udělali historikové chybu, když nezaznamenali, že lízátko, motorovku, paitball a jiné vychytávky vynalezli již ve Spartě, že tučňák býval zlá bestie a že ty hrozné americké soutěže, které se bohužel dostali už k nám, má taky své kořeny v historii… Místo toho se v dějepisu 9 z 10 studentů nudí k smrti, páč podstatné věci, jakože Sorbo už dávno není tím udatným Herkulem, v učebnici nenajdeš :o( A tak musíme poděkovat pánům Friedberg a Seltzer za jejich práci, díky které nám otevřeli oči, nebo raději zavřeli? ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Myslí-li si někdo, že udělat z hlavních postav filmu 300 teplé debily, nechat je setkávat se vším, co se do daného prostředí nehodí, ať už jsou to současné star, současná technika nebo témata aktuálních filmů a jinak kopírovat děj zmíněné třístovky, je recept na dobrou bžundu, mohl by se u "Tohle je Sparta!" opravdu dobře bavit. Ti ostatní by nemohli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Postarám sa, aby ťa škrtli z dejepisu.“ – „Nech škrtnú. Neviem čítať.“ Mám rád 300 a paródie, takže na MEET THE SPARTANS som sa tešil. Mal som náladu na nechutnú, splaškovú, brutálnu komédiu. Vedel som, do čoho idem. Ale aj tak som sa nebavil. Vtipy sú zbytočne naťahované (skopávanie do jamy) a snímka večne otravuje reklamami (žuvačky, pivo, energetické nápoje) a nezmyselnými tanečnými a speváckymi vystúpeniami (a následným verdiktom poroty). Ak vezmeme do úvahy pozoruhodnú krátkosť (záverečné titulky idú po hodine a piatich minútach, ale trvajú dosť dlho na to, aby film ako-tak spĺňal podmienky pre celovečerák), je to hrozne nudné a nechutné (i na môj vkus - prepichnutie hrbu, hnusný Azamat z BORATA). Otrasne malý rozpočet to definitívne pochoval do biedne plytkého hrobu (minimálne jeden záber s nástupom vojakov sa doslova zopakuje, namiesto 300 vojakov ide do boja 10 atď.). Smial som sa raz za 45 minút (Brad a Angelina, predčasná ejakulácia). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz jsem videl hodne parodii podobnyho razeni, jako treba Epic movie a podobne, ale neco tak trapnyho si nepamatuju. Jediny, cemu se dalo obcas zasmat, bylo, kdyz si clovek vybavil sceny z 300 a videl je v podani bandy dementu, coz bylo ale malokdy, protoze i kdyz to v podstate kopiruje komplet pribeh, tvurci tam jen tak hazou jednu kravinu pres druhou a misty to spis vypada jak reklama. Aspon, ze herci jsou aspon trochu svalnaty, hudba neni z nejhorsich a vizualni stranka neni uplne odflakla. Navic ma film, kdyz nepocitam zaverecny titulky a trapny vystrizeny sceny, nebo co to melo bejt, fakt neuveritelnejch 64 minut a diky tomu nestihne nudit. Parkrat jsem se trochu usmal, ale jinak to je desna sracka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#62 Come on guys ! It'll be fun. S těmito slovy můžu vytáhnout partu kámošu ven, totálně se ztřískat, pak přijít domů a v naprosto vymaštěném stavu si pustit tuhle za normálních okolností naprosto hrůznou parodii. Jenže kdo by tohle hodnotil za normálních okolností je šílenej suchar a ještě k tomu vůl. Jo a Carmen Elektra je waaaaaay too hot for these kinds of movies ;) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když je to samozřejmě ptákovina, která by zasluhovala svrhnout do Jámy smrti, přeci jenom se v některých momentech tváří o poznání vtipněji a smysluplněji než odpady Date a Epic Movie. Má vcelku sympatickou hlavní postavu, několik dobrých hlášek ("Vytancujte je z útesu!") a ocenitelnou stopáž. Navíc obsahuje parodii na Transformers, Autoboti by si měli dát sakra pozor na Xerxestrona... 84 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle je sračka! A já s tím nemám problém, protože sračka je to účelová a samotní tvůrci to nejenom parodováním své parodie sami dokazují, ale rovnou to i zahrnují do scén a dialogů: "tohle bude další filmový propadák roku". Je to slabší parodie na nejrůznější věci, reklamy a jiné shity dnešní doby a divák se jednoduše musí smířit s tím, že Scary Movie vyžraly veškeré nápady tohoto žánru a vše co po nich příjde bude zaručeně neoriginální a slabý. Na tomto filmu je sympatické alespoň to, že otevřeně přiznává svojí nepovedenost a pokud je člověk skutečně uvolněný, párkrát se zasměje i nenuceně. 50% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Duo Friedberg - Seltzer je jistě fenomén (jak jim to jen může procházet?), takže jsem aspoň jeden jejich výtvor zhlédnout ze studijních důvodů musel. Nebolelo to, proto celá jedna hvězda. Bylo až dojímavé sledovat, jestli přece někde nevykutají aspoň jeden trochu obstojný fórek, kterému bych se mohl zasmát (nebo aspoň uchechtnout, po namáhavém dni bývám shovívavý), leč nestalo se. Meet the Spartans není schopen vydolovat jakoukoliv reakci, ani naštvání, proto si odpad nezaslouží. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě by to mohlo být horší, jen mě ale opravdu nenapadá jak a čím. Moje fantazie(díky bohu) nesahá tak daleko... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nechutné jako každá taková to komedie, hniz stříká, nechutnosti tečou po ksichtě, ale protože jsem na koukala s kamarády, tak tosem tam byla i docela sranda, smích je nakažlivý :-) Typická parodie, kdybychměla porovna se Scary Movie 3, tak tohle je horší, ale kdybych to měla porovnat s Děsnym dojákem, tak tohle je o řád lepší. 2+ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, jen tak spatra... . . . Ano, je to možná trošku "pata", je to nekorektní, je to provokativní, je to rozjívené, je to oplzlé, je to nechutné... Je to blbé! . . . Já vím, že to má být parodie na všelijaké ty >popkultůrní< ikony, místy se dá vydolovat i nějaký ten nosný fór, ale jako celek je to otravná, podbízivá, na hodně tupou pilu tlačící srajda, naprosto zbytečný rutinně vyvedený hollywoodský blábol. . . . Jedna hvězdička tedy úplně maličká, jen proto, že řemeslně je to prostě taková béčková taškaří(d)ce a párkrát jsem se opravdu od (no od srdce né... ;o) škodolibosti igitátorovi vlastní zasmál, až jsem se za dávidla popadal. Jo, někdy je to potřeba, netřeba furt ve všem hledat hloubku... A v porovnání s mnohými žánrově srovnatelnými tušašskými srágorami... Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 21.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 10487., komentář zde jako sedmistýpátý - 21.1.2013) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Šíleně přeplácaná parodie, ve který se tvůrci snažili dělat si prdel ze všeho možnýho od Britney Spears, přes ošklivku Betty až po American idol a já nevim, čeho všeho ještě a vzniknul z toho takovej podivnej nesourodej slepenec. Několikrát jsem se zasmál, ale jinak většina "vtipů" vůbec vtipnejch nebyla. No aspoň v tom hraje stále krásná Carmen Electra. update: Tak jsem to viděl znovu a musim hvězdičku přihodit. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem na to dost nechápavě čuměl a jenom jsem si řikal "Co to kurva je?", protože takovou šílenost jsem fakt nečekal. Na druhej pokus už jsem věděl, co mě čeká, takže jsem si jen chtěl znovu vychutnat těch několik povedenejch vtipů, co jsem si pamatoval. A na druhej pokus mi připadalo, že ty povedený vtipy lehce převažujou nad těma trapnejma. Záplava odpadů mě už ani nepřekvapuje, protože chápu, že někomu tenhle styl humoru moc nesedí. Já zase třeba nepobírám "suchej" humor typu Monty Python a podobně. Jinak moc nechápu, která bukvice mohla nominovat Carmen Electru na Zlatou malinu. Ona je podle mě naprosto skvělá a je to taková ozdoba filmu. 60% ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama