Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus o parodii, který nakonec obrátili filmaři a účinkující sami proti sobě.Vlastně ani sám nevím, co bych k tomu více dodal. Ubohé narážky na pěvecké a talentové soutěže mohly jen těžko vyznít komicky a nezachránila to ani "děvka" Electra se svým tělem. Chudák Sorbo se k tomu asi také přimotal, aby zas jednou diváci zahlédli jeho tvář, jež pomalu mizí v propadlišti dějin. Myslím, že toto dílko je krokem vedle ve všech směrech a být za každou cenu vtipný je mnohdy na škodu. 5% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kde udělali historikové chybu, když nezaznamenali, že lízátko, motorovku, paitball a jiné vychytávky vynalezli již ve Spartě, že tučňák býval zlá bestie a že ty hrozné americké soutěže, které se bohužel dostali už k nám, má taky své kořeny v historii… Místo toho se v dějepisu 9 z 10 studentů nudí k smrti, páč podstatné věci, jakože Sorbo už dávno není tím udatným Herkulem, v učebnici nenajdeš :o( A tak musíme poděkovat pánům Friedberg a Seltzer za jejich práci, díky které nám otevřeli oči, nebo raději zavřeli? ()

Reklama

ajuska odpad!

všechny recenze uživatele

Že já se na takové filmy vždycky ze zvědavosti kouknu... Může mi např. někdo vysvětlit, proč musí být v každé parodii z poslední doby breakdance taneční číslo? Jeho humoristický potenciál mi asi nějak uniká, protože já z podobných momentů cítím akorát trapnost dotaženou do neskutečné výše. O nechutnostech, příšerných rádoby fórech (často ještě přiblble polopaticky vysvětlených) a nefunkčních popkulturních odkazech (taky doslovně vysvětlených) se už radši ani rozepisovat nebudu. Pokud tohle má být směr novodobé parodie, tak se s tímto žánrem brzy rozloučím. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, jen tak spatra... . . . Ano, je to možná trošku "pata", je to nekorektní, je to provokativní, je to rozjívené, je to oplzlé, je to nechutné... Je to blbé! . . . Já vím, že to má být parodie na všelijaké ty >popkultůrní< ikony, místy se dá vydolovat i nějaký ten nosný fór, ale jako celek je to otravná, podbízivá, na hodně tupou pilu tlačící srajda, naprosto zbytečný rutinně vyvedený hollywoodský blábol. . . . Jedna hvězdička tedy úplně maličká, jen proto, že řemeslně je to prostě taková béčková taškaří(d)ce a párkrát jsem se opravdu od (no od srdce né... ;o) škodolibosti igitátorovi vlastní zasmál, až jsem se za dávidla popadal. Jo, někdy je to potřeba, netřeba furt ve všem hledat hloubku... A v porovnání s mnohými žánrově srovnatelnými tušašskými srágorami... Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 21.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 10487., komentář zde jako sedmistýpátý - 21.1.2013) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#62 Come on guys ! It'll be fun. S těmito slovy můžu vytáhnout partu kámošu ven, totálně se ztřískat, pak přijít domů a v naprosto vymaštěném stavu si pustit tuhle za normálních okolností naprosto hrůznou parodii. Jenže kdo by tohle hodnotil za normálních okolností je šílenej suchar a ještě k tomu vůl. Jo a Carmen Elektra je waaaaaay too hot for these kinds of movies ;) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Velikost zobáku zabitého tučňáka, který si Leonidas (Sean Maguire) nechá jako přívěsek, neodpovídá původní velikosti. (dc125)
  • Ve filmu se objevuje mnoho narážek na homosexualitu spartských bojovníků, která byla ve skutečnosti poměrně častá. (vojtaruzek)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama